adam juszczak Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Jest to model przedstawiający pojazd z 20 Dywizji Pancernej,z batalionu rozpoznawczego,w walkach na terenie Rosji.Model w skali 1/72,firmy ICM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek315 Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Fajny modelik, bo to taka mała skala. Zastanawiam się czy dobre dałeś malowanie, ale że się za dobrze nie znam to nie będę oceniał. Koła troche za czyse wg mnie, ale to rzecz gustu. Zrobiłeś wash-a? Z czego jest roślinność, sam chciałbym na następnej podstawce zrobić roślinność, ale nie wiem z czego i nie chcę kupować. Ogólnie efekt bardzo dobry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balu Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Fajnie sklejony i fajnie zrobione obicia, podoba mi się podstawka , jedyne co mnie osobiście nie pasuje, to zbyt ciemne i jednolite malowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JŚ Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Fajny szkrab. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek14147 Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Ładny modelik, fajnie pomalowany, obity, okurzony i obładowany. Podstawka też nie zła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankista17 Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 mym skromnym zdaniem jest za mało piachu na oponach reszta jest git Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam juszczak Posted November 5, 2008 Author Share Posted November 5, 2008 Malowanie jest dwubarwne.Rzeczywiście tego nie widać ale jest to Dunkelgelb i Panzergrey.W oryginale lepiej to widać.Ten typ malowania jest widoczny na kilku oryginalnych zdjęciach,są też zdjęcia tego konkretnego pojazdu,bodajże 20 Batalion Rozpoznawczy,20 Dywizji Pancernej z lipca 1940 w Rosji. Roślinność zrobiona jest zkawałków drutu miedzianego(świetny SBS w Armoramie),oraz listowia firmy Faller , pomalowane aero.Dzięki za uwagi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bushi Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Kiedys zrobiłem "toto" z Airfixa. Był w zestawie razem z kublem. Jednak model ICM wypada dużo lepiej. Jak dla mnie dałeś zbyt dużo gąbczastej zieleni na tym cudzie. Jednak sam model prezentuje się całkiem przyzwoicie. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaDow FoX Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Airfix to %%$@#%%$# itd. itd. bardzo fajny, chociaż może zbyt dużo "BUSHów" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek ! Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Pytanko - jaka jest sklejalność tego ICeeMowskiego cacuszka ? Czy szpachlówka była konieczna ? A tak w ogóle, to mnie się podoba ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_Mazzi Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Fajny szkrabik. Bardzo ładnie prezentuje się armatka tego maleństwa, to zestawowa czy osobno kupna? Hmmm na fotka wydaje się, że km nie ma dziurki ale pewnie tak się tylko wydaje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam juszczak Posted November 6, 2008 Author Share Posted November 6, 2008 Sklejalność całkiem niezła,szpachlówka płynna firmy Gunze ale tylko w kilku miejscach. Co do lufy to wymieniłem na Abera,bo oryginał do niczego się nie nadaje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszek Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 zestaw z Airfixa nadaje się na wrak albo do rozgrywek strategicznych. Modelik spoko maleńki ale fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knightrider Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Z czego te krzaki??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam juszczak Posted June 3, 2010 Author Share Posted June 3, 2010 Z czego te krzaki??? Niestety wtedy jeszcze nie znałem innych produktów ,dlatego użyłem miedzianego drutu i gąbki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek315 Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Niestety wtedy jeszcze nie znałem innych produktów ,dlatego użyłem miedzianego drutu i gąbki. Dobrze wyglądają te krzaczory. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knightrider Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 no fajnie wyszły, a jaka gąbka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam juszczak Posted June 3, 2010 Author Share Posted June 3, 2010 a jaka gąbka Chyba firmy Faller ale nie jestem pewien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati97 Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Bardzo ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts