Skocz do zawartości

StuG IV (Sd. Kfz. 167) Early - Academy 1:35

SFModel

Rekomendowane odpowiedzi

Ci co śledzą mój warsztat Dragon Wagon'a jak niżej, to już wiedzą:

ten model będzie cargo na naczepie amerykańskiego ciągnika jako pojazd zdobyczny. Jednak wymaga on swojej pracy, dlatego zakładam mu oddzielny warsztat. 

image.thumb.jpeg.5f4ad966f67bdc852bd2cb8d832ad560.jpeg

Planuję go zrobić w malowaniu z Normandii 1944. Jest takie w zestawie. Będzie pasowało do okresu, kiedy to Jankesi się pojawili na kontynencie. Póki co z dodatków mam tylko metalową lufę. Musze mu dokupić gąsienice (gumiaki zawsze zastępuję) oraz dobrej jakości KM na wieży. Czy proponujecie coś jeszcze? Wszelkie sugestie mile widziane.

Na pierwszy ogień prac pójdzie zrobienie zimmeritu. Przetestowałem już Bluetack'a i się idealnie nada. Mam też radełka od Trumpetera. Będzie z tym trochę zabawy, ale mam nadzieję, że efekt końcowy będzie zadowalający. 

• Like 1

W dniu 31.01.2025 o 15:19, SFModel napisał:

Planuję go zrobić w malowaniu z Normandii 1944. Jest takie w zestawie. Będzie pasowało do okresu, kiedy to Jankesi się pojawili na kontynencie. Póki co z dodatków mam tylko metalową lufę. Musze mu dokupić gąsienice (gumiaki zawsze zastępuję) oraz dobrej jakości KM na wieży. Czy proponujecie coś jeszcze? Wszelkie sugestie mile widziane.

Na pierwszy ogień prac pójdzie zrobienie zimmeritu. Przetestowałem już Bluetack'a i się idealnie nada. Mam też radełka od Trumpetera. Będzie z tym trochę zabawy, ale mam nadzieję, że efekt końcowy będzie zadowalający. 

Moje zdanie na temat hitlerowskiej pancerki znasz😉, Ale jak pytasz o sugestie to proponowałbym zakup do tego sztuga blaszek fototrawiennych znanego i cenionego Edka który ma w swojej i części ogólne i też np. szurceny , na których można różne napisy angielskie poumieszczać :mrgreen: a i zimerit by się trafił, także do dzieła, jesteś obserwowany:wow:. Pozdr. A.

3 minuty temu, Evildead napisał:

Ten bluetack to się nie odklei ? , przecież to nawet nie wysycha.

Sorry, Green Stuff a nie Bluetac. Moja wina. 

3 godziny temu, Adams M1A1 napisał:

proponowałbym zakup do tego sztuga blaszek fototrawiennych znanego i cenionego Edka który ma w swojej i części ogólne i też np. szurceny , na których można różne napisy angielskie poumieszczać :mrgreen:

Schurzeny kuszą pod kątem napisów, ale…zasłaniają cały model. Nie planowałem ich dawać. 

Póki co to proszę pomóżcie: który zestaw Friuli będzie poprawny: ATL-05 czy ATL-27? Dodatkowo nie wiem jakiego MG wybrać, aby pasował i był dobrze wykonany.