SFModel Napisano Piątek o 14:19 Share Napisano Piątek o 14:19 Ci co śledzą mój warsztat Dragon Wagon'a jak niżej, to już wiedzą: ten model będzie cargo na naczepie amerykańskiego ciągnika jako pojazd zdobyczny. Jednak wymaga on swojej pracy, dlatego zakładam mu oddzielny warsztat. Planuję go zrobić w malowaniu z Normandii 1944. Jest takie w zestawie. Będzie pasowało do okresu, kiedy to Jankesi się pojawili na kontynencie. Póki co z dodatków mam tylko metalową lufę. Musze mu dokupić gąsienice (gumiaki zawsze zastępuję) oraz dobrej jakości KM na wieży. Czy proponujecie coś jeszcze? Wszelkie sugestie mile widziane. Na pierwszy ogień prac pójdzie zrobienie zimmeritu. Przetestowałem już Bluetack'a i się idealnie nada. Mam też radełka od Trumpetera. Będzie z tym trochę zabawy, ale mam nadzieję, że efekt końcowy będzie zadowalający. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Piątek o 14:31 Share Napisano Piątek o 14:31 Dobrze, dobrze, będę miał z kogo zrzynać Też leży u mnie wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu W dniu 31.01.2025 o 15:19, SFModel napisał: Planuję go zrobić w malowaniu z Normandii 1944. Jest takie w zestawie. Będzie pasowało do okresu, kiedy to Jankesi się pojawili na kontynencie. Póki co z dodatków mam tylko metalową lufę. Musze mu dokupić gąsienice (gumiaki zawsze zastępuję) oraz dobrej jakości KM na wieży. Czy proponujecie coś jeszcze? Wszelkie sugestie mile widziane. Na pierwszy ogień prac pójdzie zrobienie zimmeritu. Przetestowałem już Bluetack'a i się idealnie nada. Mam też radełka od Trumpetera. Będzie z tym trochę zabawy, ale mam nadzieję, że efekt końcowy będzie zadowalający. Moje zdanie na temat hitlerowskiej pancerki znasz, Ale jak pytasz o sugestie to proponowałbym zakup do tego sztuga blaszek fototrawiennych znanego i cenionego Edka który ma w swojej i części ogólne i też np. szurceny , na których można różne napisy angielskie poumieszczać a i zimerit by się trafił, także do dzieła, jesteś obserwowany. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu (edytowane) Ten bluetack to się nie odklei ? , przecież to nawet nie wysycha. Edytowane 6 godzin temu przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Evildead napisał: Ten bluetack to się nie odklei ? , przecież to nawet nie wysycha. Sorry, Green Stuff a nie Bluetac. Moja wina. 3 godziny temu, Adams M1A1 napisał: proponowałbym zakup do tego sztuga blaszek fototrawiennych znanego i cenionego Edka który ma w swojej i części ogólne i też np. szurceny , na których można różne napisy angielskie poumieszczać Schurzeny kuszą pod kątem napisów, ale…zasłaniają cały model. Nie planowałem ich dawać. Póki co to proszę pomóżcie: który zestaw Friuli będzie poprawny: ATL-05 czy ATL-27? Dodatkowo nie wiem jakiego MG wybrać, aby pasował i był dobrze wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Mg to np mg 34 z osłoną tu masz jakeis 3d https://www.mojehobby.pl/products/StuG-III-IV-Foldable-Shield-With-MG-34-RFM-Kits.html?partner_id=9 może sa inne jakieś aber np osłona z blaszki , wolałbym takie osobiście, szukaj, a gaski to po 43 do wczesnych czwórek np , zreszta porownaj ze zdjeciami tak najłatwiej czy z otawtym zebem czy zamknietym itp, teraz jest wczym wybierac, nikoniecznie friule itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu Panzerwerk design zasługują na uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu Ten zestaw Rado widziałem. Właśnie bardziej blaszki by mi się widziały. Ale dzięki, bo przynajmniej wiem że to MG34 a nie MG42. Gąski to wiem że musi być pełen ząb. I obydwa Friule które wyżej wymieniłem takowy posiadają. Ale nie do końca widzę różnice między nimi. Może @meser262poratował by wiedzą? A Friule chce specjalnie aby dociążyć naczepę na której będzie stał. A póki co wziąłem się za zimmerit. Musze powoli nakładać zanim złożę wannę do kupy. A jest mi potrzebna, aby ruszyć z malowaniem naczepy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu Masz jakieś zdjęcie poglądowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi