tornado Napisano 26 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2006 Kurcze drogo.... a farbki nadawałyby sie takie do pancerki??pozdr Wiem że jeden z naszych forumowiczów (123 marti) większosć modeli maluje Pactrą i wcale mu to źle nie wychodzi. Dla przykładu jego fotka z zestawem który ostatnio wykoał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 26 Sierpnia 2006 Share Napisano 26 Sierpnia 2006 No jak skleje KT JP i Ferdzia to chyba kupie.... bo kurcze chciałbym chociż spróbować Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Postanowiłem, że skro robię naczepę Livestock, to należy wykonać ją z pełnym wnętrzem. Jak narazie na przednim podwyższeniu powstały bramki zabezpieczające. Pierwotie jedną z nich miałem zrobić na zawiasach, ale doszedłem do wniosku że gdyby przyjdzie piętro i kiedyś klej puści na zawiasach, to nie będę miał dojścia aby to naprawić, tak wiec zamontowałm je na stałe. Fotki przedstawiają oryginał i to co ja wymłodziłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Super sprawa.. widać że się starasz pod każdym względem Andrzeju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Na dolnym pokładzie doszły kolejne barierki: Na pięterku do połowy naczepy zamontowałem podłogę z płyt ryflowanych, drugą połowę zrobiłem z płyki PCV, W przedniej części naczepy podłogę zrobiłem z PCV dlatego, że pod dachem i tak nie będzie widoczna, a po drugie - zmniejszyłem koszty. Parter z piętrem połączyły (nie wiem jak to się fachowo nazywa) schody, noi doszła kolejna zapora. Pomalowałm też jedną ścianę zewnętrzną co by sprawdzić jaki będzie efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Wszystko ładnie, tylko jako czepialski muszę to powiedzieć: Nie wiem jakim metalizerem malowałeś, ale wyszło strasznie grube ziarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 hm a ja jak zawsze zapytam.. czym to malowałes:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Wszystko ładnie, tylko jako czepialski muszę to powiedzieć: Nie wiem jakim metalizerem malowałeś, ale wyszło strasznie grube ziarno. Zrobilem po swojemu, czyli pomalowałem srebnym metalikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 ale to sprey czy farba robiona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2006 ale to sprey czy farba robiona ? Zamówiona w mieszalni lakierów, malowałem aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Na pięterku do połowy naczepy zamontowałem podłogę z płyt ryflowanych, drugą połowę zrobiłem z płyki PCV, W przedniej części naczepy podłogę zrobiłem z PCV dlatego, że pod dachem i tak nie będzie widoczna, a po drugie - zmniejszyłem koszty. Parter z piętrem połączyły (nie wiem jak to się fachowo nazywa) schody, noi doszła kolejna zapora Wiesz co Jedrus. Normalnie zboczony jestes oczywiscie w pozytywnym tego znaczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 ale to sprey czy farba robiona ? Zamówiona w mieszalni lakierów, malowałem aero. Samochodowe mają za grube ziarno do modeli, żeby tylko nie marudzić, to szczerze polecam aluminium testorsa, po paru minutach polerka miekką szmatką i na to sealer do metalizerów testorsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2006 ale to sprey czy farba robiona ? Zamówiona w mieszalni lakierów, malowałem aero. Samochodowe mają za grube ziarno do modeli, żeby tylko nie marudzić, to szczerze polecam aluminium testorsa, po paru minutach polerka miekką szmatką i na to sealer do metalizerów testorsa. Dzięki za radę, ale obawiam się że z polerką może być ciężko ponieważ w naczepie występuje za dużo zakamarków i wypukłości. W efekcie końcowym może wygladać to jakby część blach zaśniedziała. Dlatego właśnie wybrałem metaik + lakier bezbarwny. Ziarno na fotkach wygląda wręcz tragicznie, ale w rzeczywistości wygląda to o wiele lepiej, szczególnie pod lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 ale to sprey czy farba robiona ? Zamówiona w mieszalni lakierów, malowałem aero. Samochodowe mają za grube ziarno do modeli, żeby tylko nie marudzić, to szczerze polecam aluminium testorsa, po paru minutach polerka miekką szmatką i na to sealer do metalizerów testorsa. Dzięki za radę, ale obawiam się że z polerką może być ciężko ponieważ w naczepie występuje za dużo zakamarków i wypukłości. W efekcie końcowym może wygladać to jakby część blach zaśniedziała. Dlatego właśnie wybrałem metaik + lakier bezbarwny. Ziarno na fotkach wygląda wręcz tragicznie, ale w rzeczywistości wygląda to o wiele lepiej, szczególnie pod lakierem. Faktycznie, mógłbyś mieć pewne problemy, jeden mocniejszy ruch i klapa Ale nawet bez polerki metalizer testorsa wygląda o wiele lepiej, zarówno pod względem grubości ziarna, jak i połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 28 Sierpnia 2006 Share Napisano 28 Sierpnia 2006 Nie wiem jakim metalizerem malowałeś, ale wyszło strasznie grube ziarno. Może to i jest grube ziarno, ale pamiętaj kolego, że to livestock a nie Ferrari Dla mnie przeróbeczki wnętrza pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 28 Sierpnia 2006 Share Napisano 28 Sierpnia 2006 Nie wiem jakim metalizerem malowałeś, ale wyszło strasznie grube ziarno. Może to i jest grube ziarno, ale pamiętaj kolego, że to livestock a nie Ferrari A jakie to ma znaczenie? Czyżby farba na naczepie mogłaby mieć TAK grube ziarno? Nie sądze. Poza tym kolor pasuje bardziej pod wykończenie w naturalnym kolorze metalu/aluminium, niż farbą metallic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 28 Sierpnia 2006 Share Napisano 28 Sierpnia 2006 Nie wiem jakim metalizerem malowałeś, ale wyszło strasznie grube ziarno. Może to i jest grube ziarno, ale pamiętaj kolego, że to livestock a nie Ferrari A jakie to ma znaczenie? Czyżby farba na naczepie mogłaby mieć TAK grube ziarno? Nie sądze. Poza tym kolor pasuje bardziej pod wykończenie w naturalnym kolorze metalu/aluminium, niż farbą metallic. Zgodzę się z tym, dobrym rozwiązaniem byłby tutaj aluminium Model Mastera, bądź GUNZE, albo white alluminum z Alclada. Co do naczepy i ferrari to nie widzę różnicy w lakierowniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2006 Dzięki za Wasze porady i sugestie Nie będę sprzeczał się nad wyższością metalizerów Alclad, Model Mastera czy GUNZE nad srebnym metalikiem. . Powszechnie wiadomo, że fotki lubią przekłamywać, wówczas widać niekiedy to czego gołym okiem nie można dostrzec. W realu na naczepie też występuje ziarno (w kńcu to jest metalik) ale o wiele drobniejsze i powiem szczerze, że całkie fajnie to wyglada. . Tak więc postanowiłem, że nie będę zmieniał farby i dokończę malowanie metalikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 29 Sierpnia 2006 Share Napisano 29 Sierpnia 2006 Dzięki za Wasze porady i sugestie Nie będę sprzeczał się nad wyższością metalizerów Alclad, Model Mastera czy GUNZE nad srebnym metalikiem. . Powszechnie wiadomo, że fotki lubią przekłamywać, wówczas widać niekiedy to czego gołym okiem nie można dostrzec. W realu na naczepie też występuje ziarno (w kńcu to jest metalik) ale o wiele drobniejsze i powiem szczerze, że całkie fajnie to wyglada. . Tak więc postanowiłem, że nie będę zmieniał farby i dokończę malowanie metalikiem. W końcu to Twój model Chętnie łyknołbym takiego Livestocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 29 Sierpnia 2006 Share Napisano 29 Sierpnia 2006 Ja uważam że podjoleś dobrą decyzję Andrzeju dokańczając model metalikiem. A nie prubowanie bawienia się Alckladami czy jeszcze innymi metalizerami. Czekam na kolejne postepy z prac nad modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Wózek pod naczepę jest już gotowy, ale jeszcze nie zamontowałem go na stałe do podłogi. Prawdopodobnie naczepa będzie na stałe tworzyć zestaw z Kenworthem, dlatego pomalowałem pokrywy piast na czerwono. Troche namordowałem się z dachem Livestock'a, ciagle wyłaziło łączenie na przedłużeniu, ale juz po problemie. Natomiast podczas jego malowania przykleiło się pare farfocli, wiec jutro czeka mnie szlifowanko papierem 2400 i położenie drugiej warstwy bazy oraz lakieru. Muszę w końcu wybrać się w plener porobić fotki, bo przy sztucznym świetle naczepa wygląda jakby na niej były plamy, a których w realu nie ma. Co innego na dachu, tam są plamy bo przebija podkład, ale to dopiero pierwsza warstwa bazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Cudo z tym kenem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Przepiękna robota Andrzeju. Naczepka prezentuje się superancko. Czekam na fotki robione na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 Stary ktoś Ci dzwi podpie***niczył , naczepa bardzo ładnie wyszła, jak z pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 No naczepka extra Ładnie się z Keniem prezentuje Tylko szybko coś zrób z tym dachem bo psuje cału efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi