elefantes Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 To juz kolejny model w moim warsztacie, który powstaje ze złomu modelarskiego... Ten model Italerki wszyscy zapewne znają, więc postanowiłem go troszkę zmienić: rama skrócona, zbiorniki paliwa skrócone, tylna ściana kabiny zrobiona na nowo, no i dźwig będzie schowany na stałe. Model był sklejony bardzo dużą ilością kleju, kret w ogóle tego nie chciał rozkleić więc było trochę zabawy ze szlifowaniem. Chromy i szyby są w kilku miejscach popaćkane klejem, muszę też dosztukować przednie chlapacze, trąbki i światła na dach i tylne światła bo ich po prostu niema, ale ogólnie to cieszę się, że uda się ten model odratować i tchnąć w niego nowe życie (mam nadzieję). Na chwile obecną model prezentuje się tak: Słowem wszystko u mnie tak jak zawsze, czyli bez fajerwerków, nawet kolory te same aha ta linka na dźwigu to jest prawdziwa stalowa linka z Abera, bo tej z zestawu nie było. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Słowem wszystko u mnie tak jak zawsze, czyli bez fajerwerków, nawet kolory te same No i bardzo dobrze, przynajmniej będzie pasował do Twojej floty Nie ma co żałować linki z zestawu, bo metalowa napewno doda realizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Model wygląda bardzo ciekawie jak zwykle w twoim wykonaniu i ten barwy heh. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 pięknie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Pięknie odnowiony model a te barwy to twój znak rozpoznawczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Jak zawsze wszystko w twoich "firmowych" ( bo tak to można chyba nazwać ) barwach napewno wyjdzie bardzo fajnie . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Świetny model Jest to jedna z obowiązkowych pozycji na mojej półce ;) Czekam na efekty remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit22 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 No Ale Piękny Model Ciężarówki Bardzo Lubię oglądać stare Modele Naprawde super zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 Dziękuje za miłe komentsy, model postaram się zabrać na najbliższy konkurs do Katowic, także będziego można na żywo zobaczyć Tymczasem kilka fotek podwozia: Rama została skrócona "na oko" po prostu chciałem, żeby zabudowa wreckera była zaraz za zbiornikami paliwa. Długość zbiorników z kolei uzależniłem od długości kabiny. Natomiast co do podłączeń to korzystałem z moich stałych opracowań które posiadam. Kabelki to w 90% żyłka wędkarska plus jakieś tam druciki, wszystko pomalowane Motipem red metalik (choć ja bym to nazwał wiśniowy ) Czarny mat na poduszkach i inne kolory nanoszone pędzlem. PS. Rama od góry jest taka nierówna bo tam jest jeszcze naklejona taśma maskująca, która zostanie zerwana przed nałożeniem zabudowy. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Piękna rama. Nieźle się musiałeś napracować żeby ułożyć te kable. Efekt jest powalający! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirGenerale Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 No rama wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Pięknie rama się prezentuje i te okablowanie bardzo ładnie wygląda, nieźle się napracowałeś. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Jak zawsze, okablowanie, na najwyższym poziomie, tylko pozazdrościć umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Tak sie zastanawiam czy ty tą ładną złotą farbe to hurtem kupujesz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Pokażę może teraz silnik, a ponieważ ten kolorek żółty 'ala piaskowy Motipa wyszedł beznadziejnie, ztąd też postanowiłem ratować się śladami eksploatacji, które naniosłem pędzlem i farbkami Humbrola efekt może nie powala na kolana ale to już pozostawiam bez komentarza: Kabelki to głównie żyłka wędkarska plus jakieś tam cienkie druciki, na złączki zastosowałem jak zwykle otulinę. A tu już osadzony silnik na ramie: c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Czym zrobiłeś ten chrom na baku. to jakaś folia czy coś ?? Jak narazie prezętuje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Ja wymiękam. Dla mnie to jest idalny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 (edytowane) Czy to jest idealny model to ja nie wiem, a co do chromu na baku to ja tego nie robiłem, bo amerykańce z Italeri zwykle mają zbiorniki chromowane. Ja je tylko skróciłem, bo normalnie byłyby dłuższe, a że cięcia wykonałem wzdłuż obejm, to właściwie tego nie widać. Nawet specjalnie obejmy pomalowałem na inny kolor żeby odwrócić uwagę, że tam było cokolwiek robione Tymczasem jeszcze kilka fotek wnętrza pokażę: Kokpitu nie moczyłem w krecie ze względu na to, żeby uratować kalkomanię z zegarami. Trudno więc było go dokładnie oczyścić z kleju i dostać się pędzlem we wszystskie zakamarki. Na desce jak się dobrze przyjrzycie to widać takie białe smugi, chciałem ją troche postarzeć ale efekt jest taki sobie c.d.n. Edytowane 16 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Się uparłeś cholero jedna na pędzel i ten kolor Ale miło Cię znów słyszeć Model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 elefantes, miodzio... Tylko nie jedź, proszę, z nim na konkurs, bo inni modelarze nie mają w tym momencie po co jechać ze swoimi modelami. No, chyba, że tornado weźmie swój "czajnik", to się jakoś podzielicie nagrodami Ech, chciałbym kiedyś osiągnąć taką perfekcję... Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Ależ Jarku, ty też nie jesteś gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Marcinie silnik The Best, model też piękny, ręka mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Od mistrze można się uczyć Pozdrowionka dla kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Oto kolejna porcja fotek. Zmiany jakie nastąpiły to: zabudowałem dach, dorobiłem lusterka (to są oryginalne lusterka z Diamonda Reo), chlapacze przednie i tylne, no i wykombinowałem tylne światła , które mogą się spodobać ale nie muszą, co mnie wcale nie zdziwi Na tylną ścianę kabiny dorobiłem parę bajerów, m.in linę z Abera. Klamki na zabudowie dźwigu jeszcze pójdą do poprawy, tylne kierunkowskazy też są jeszcze nie skończone... Nałożyłem też kilka kalek dla ożywienia modelu. Generalnie za wiele zmian już nie będzie, także pewnie w nastepnym wejściu pokażę już zdjęcia końcowe c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Jakoś mi nie pasują tylne światła pozycyjne i kierunki, zbyt odstają, ale to już takie moje prywatne zdanie które postanowiłem wypowiedzieć głośno, poza tym wszystko jest okej, dach bardzo ładnie wygląda, podpicuj jeszcze obrysówki z tyłu i będzie cacy. Os ładnie położony lakier . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi