Skocz do zawartości

Kingtiger-Dragon 1/35

Artur Wałachowski

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem jest jak żywy, nic dodać nic ująć. Brudzenie bardzo subtelne.

Nie przepadam za pancerką niemiecką ale ten model bardzo mi się podoba.

w końcu farby płowiały.

Nie tyle plowialy, co ulegaly zakurzeniu i tracily jaskrawosc koloru.

Swoja droga na plowienie to nie mialy za bardzo czasu.

W tym konkretnym modelu troszke za bardzo "wyplowialy"

Sam mialem watpliwosci przy moim KT w 1/72, a tam kolory byly znacznie ciemniejsze. Fotka od Jakuba potwierdz moja hipoteze. Wyraznie widac kontrast miedzy kolorami.

Jesli ktos nie widzial to odsylam na moja strone:

http://modelarstwo2008.eu.interia.pl/menu%20podrozdialy/1do1/wozek%20widlowy/wozek%20widlowy.html

Pozdrawiam.

Edytowane przez Gość

Jeśli chodzi o brak segmentów poszczególnych błotników, to Twój bardziej przypomina ten egzemplarz w tle, na powyższym zdjęciu - niemniej jest to Twoja praca i Ty decydujesz co i jak.

Jeśli chodzi o brak segmentów poszczególnych błotników, to Twój bardziej przypomina ten egzemplarz w tle, na powyższym zdjęciu

Ale zawsze możemy przypuszczać że model ukazuje nam ten sam egzemplarz pojazdu z Twojego zdjęcia ale kilka tygodni, miesięcy później? Segmenty mogły zostać ściągnięte z różnych przyczyn lub rozwalone prawda Arturze?

Bardzo ładny model, mam jednak 2 pytania dotyczące kalek.

Nie widzę żeby kalkomania (114) z tyłu wieży ułożyła się dobrze na zimmericie. Może to wina fotki - zły kąt robienia zdjęcia?

Na ostatniej fotce obwódka wokół krzyża na kadłubie jest żółta, czy tak powinno być? Może to wina fotografii, albo ustawień monitora, nie wiem dlatego pytam.

Ja z kolei mam wątpliwości co do pomalowania na srebno ( tak przynajmniej to widać) osłony do reflektora. Nie powinna być w kolorze kamo? No chyba, że założymy, że jest to zapasowa osłona.

A tak model........

Nie widzę żeby kalkomania (114) z tyłu wieży ułożyła się dobrze na zimmericie.

Faktycznie lekko nie powiodło się jej przyleganie,ale widać to naprawdę tylko pod kątem.

Na ostatniej fotce obwódka wokół krzyża na kadłubie jest żółta

przybrudziła mi się podczas washowania,juz wytarłem

Ja z kolei mam wątpliwości co do pomalowania na srebno ( tak przynajmniej to widać) osłony do reflektora. Nie powinna być w kolorze kamo? No chyba, że założymy, że jest to zapasowa osłona.

jest w kolorze nadwozia,ale mocno potraktowana metalikiem i na zdjeciu dało to mocny refleks światła.