Artur Wałachowski Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 (edytowane) ... Edytowane 18 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Bardzo fajny model. Tylko czy kamuflaż nie jest zbyt mało wyrazisy? Jakaś konkretna jednostka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 Tylko czy kamuflaż nie jest zbyt mało wyrazisy? Jakaś konkretna jednostka ? Jednostka-503 s.Pz.Abt.a malowanie to zamierzony efekt,w końcu farby płowiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Jeśli chodzi o model - ładny, aczkolwiek brak przewodu do lampy. A tutaj 114 z Normandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Moim zdaniem jest jak żywy, nic dodać nic ująć. Brudzenie bardzo subtelne. Nie przepadam za pancerką niemiecką ale ten model bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 aczkolwiek brak przewodu do lampy Faktycznie,zapomniałem,ale nic dorobię zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 (edytowane) w końcu farby płowiały. Nie tyle plowialy, co ulegaly zakurzeniu i tracily jaskrawosc koloru. Swoja droga na plowienie to nie mialy za bardzo czasu. W tym konkretnym modelu troszke za bardzo "wyplowialy" Sam mialem watpliwosci przy moim KT w 1/72, a tam kolory byly znacznie ciemniejsze. Fotka od Jakuba potwierdz moja hipoteze. Wyraznie widac kontrast miedzy kolorami. Jesli ktos nie widzial to odsylam na moja strone: http://modelarstwo2008.eu.interia.pl/menu%20podrozdialy/1do1/wozek%20widlowy/wozek%20widlowy.html Pozdrawiam. Edytowane 9 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Jeśli chodzi o brak segmentów poszczególnych błotników, to Twój bardziej przypomina ten egzemplarz w tle, na powyższym zdjęciu - niemniej jest to Twoja praca i Ty decydujesz co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymond Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Fajny modelik, malowanie jest dobre wg mnie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Jeśli chodzi o brak segmentów poszczególnych błotników, to Twój bardziej przypomina ten egzemplarz w tle, na powyższym zdjęciu Ale zawsze możemy przypuszczać że model ukazuje nam ten sam egzemplarz pojazdu z Twojego zdjęcia ale kilka tygodni, miesięcy później? Segmenty mogły zostać ściągnięte z różnych przyczyn lub rozwalone prawda Arturze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Bardzo fajny model. Super gąski wyszły ( zapadnięcie oraz starcie subtelne). Brakuje tylko brudu wg mnie, ale takiego bardziej wyrazistego (oczywiście nie chodzi mi o jazdę po bagnie i błotne kąpiele). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Gąsienice wyglądają troszkę jak zardzewiałe. Mi się wydaje, że tam gdzie są oderwane osłony nie powinno być zimmeritu. Model ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Model super.Tylko kolory zbyt wyblakłe i mało wyraziste jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Tylko kolory zbyt wyblakłe i mało wyraziste jak dla mnie. Ten efekt był celowy i zamierzony,tak miało właśnie być żeby wyglądały na wyblakłe i zakurzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 jestem wielkim fanem twoich prac wiec jak zwykle super,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 ale superowiec!!! wyglada tak, jakby czekał na mnie, żebym nim pojechał. świetna robota Arturze Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Bardzo ładny model, mam jednak 2 pytania dotyczące kalek. Nie widzę żeby kalkomania (114) z tyłu wieży ułożyła się dobrze na zimmericie. Może to wina fotki - zły kąt robienia zdjęcia? Na ostatniej fotce obwódka wokół krzyża na kadłubie jest żółta, czy tak powinno być? Może to wina fotografii, albo ustawień monitora, nie wiem dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Ja z kolei mam wątpliwości co do pomalowania na srebno ( tak przynajmniej to widać) osłony do reflektora. Nie powinna być w kolorze kamo? No chyba, że założymy, że jest to zapasowa osłona. A tak model........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 Nie widzę żeby kalkomania (114) z tyłu wieży ułożyła się dobrze na zimmericie. Faktycznie lekko nie powiodło się jej przyleganie,ale widać to naprawdę tylko pod kątem. Na ostatniej fotce obwódka wokół krzyża na kadłubie jest żółta przybrudziła mi się podczas washowania,juz wytarłem Ja z kolei mam wątpliwości co do pomalowania na srebno ( tak przynajmniej to widać) osłony do reflektora. Nie powinna być w kolorze kamo? No chyba, że założymy, że jest to zapasowa osłona. jest w kolorze nadwozia,ale mocno potraktowana metalikiem i na zdjeciu dało to mocny refleks światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi