leon Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca W dniu 16.03.2025 o 22:25, Grzes napisał: A gdyby tak opracować takie boczne wstawki z tymi oknami? Expand Adam już dawno temu zrobił blaszki, pewnie jeszcze ma zapas. Zresztą o ile pamiętam tych blaszek było dużo więcej. Muszę poszukać pudła z AJMami bo miałem na pewno cały zestaw. Zresztą te okna to najmniejszy problem, w końcu to tylko dwa otwory.... moim zdaniem szkoda żywicy i prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca problem W-3WA juz dawno rozwiązany z oknami 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca W dniu 17.03.2025 o 21:51, Adamsky napisał: problem W-3WA juz dawno rozwiązany z oknami Expand To ja poproszę o jeden komplet rozwiązania problemu w skali 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca W dniu 17.03.2025 o 21:51, Adamsky napisał: problem W-3WA juz dawno rozwiązany z oknami Expand Hej, A dałoby się przeskalować do 1:72 ? Chyba, że coś przeoczyłem . Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Miałem blaszki zrobione pod AJM-a byc może będą pasować do Answera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca W dniu 18.03.2025 o 19:56, Adamsky napisał: Miałem blaszki zrobione pod AJM-a byc może będą pasować do Answera Expand Poszukam i sprawdzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Jestem świeżo po poważnej chorobie, dajcie mi sie ogarnąć i uszykuje zestawy pod 72 i 48, więcej informacji będzie w moim warsztacie , by Aleksandrowi nie zaśmiecać wątku 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca (edytowane) W dniu 19.03.2025 o 19:22, Adamsky napisał: Jestem świeżo po poważnej chorobie... Expand Zatem: Dużo Zdrowia 🫡! Żebyś jak najszybciej doszedł do pełni sił. Przemek Edytowane 19 Marca przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca (edytowane) W dniu 19.03.2025 o 19:22, Adamsky napisał: więcej informacji będzie w moim warsztacie Expand Wszyscy czekamy na jego ciąg dalszy i na galerię. Mała aktualizacja. EC-MJJ dostał barwy i napisy (od Adamsky'ego) i co dla mnie istotne, stanął na własnym podwoziu swojego wydruku. I nie przewrócił się nawet Edytowane 19 Marca przez Aleksander z Zalasu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca Prace nad EC-MJJ powoli dobiegają końca. Obecnie w obróbce są szczegóły, których nieomalże nie widać, co powoduje zmęczenie modelem, co skutkuje zwiększoną tolerancją na niechlujstwo, byle by szybciej skończyć. Dlatego też Hiszpan idzie do poczekalni, gdzie będzie czekał na wydrukowanie wyposażenia misyjnego, czyli wciągarkę, kratownicę podwieszenia zewnętrznego (to co pod kadłubem wisi i trzyma np. zbiornik Bambi) oraz kosz na zbiornik Bambi. Teraz chyba trzeba podgonić Ugandę, aby zrobić miejsce na VIPa albo Głuszca. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca V trójkę wybierz Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca A może W-3WA? Tyle pomysłów, tyle możliwości... Ale jednak, miejsce w kolejce wygrywa 1018. Głuszec za to dostanie oddzielny wątek. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Mega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca W dniu 24.03.2025 o 19:43, Aleksander z Zalasu napisał: A może W-3WA? Tyle pomysłów, tyle możliwości... Ale jednak, miejsce w kolejce wygrywa 1018. Głuszec za to dostanie oddzielny wątek. Expand Cud miód i orzeszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca (edytowane) Nie to, że w temacie modeli nic się nie dzieje, w zasadzie to przy modelach nic się nie dzieje, ale przybywają ułatwiacze montażu, czyli gotowe wyroby: fotele pilotów do Głuszca Fotele pilotów do "zwykłych" wersji (tu w skali 1:72 Przy czym te fotele były/są stosowane w śmigłowcach Mi-2 i w prototypach PZL SW-4. Do wcześniej prezentowanej piasty WN doszła podstawka, by było na czym ją zamontować: W końcu udało się zrobić komplet kabiny pasażerskiej dla VIPa (no może po za jednym fotelem co poprawy chyba wymaga): Teraz wypadało by zmontować to wszystko w modelu. Edytowane 28 Marca przez Aleksander z Zalasu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 5 Kwietnia Autor Share Napisano 5 Kwietnia Ugandyjczyk po pierwszym kolorze. Wygląda jak GhostCopter. Przy okazji, okazało się że podwieszenie uzbrojenia do PZL SW-4 w wersji RUAS, jest idealnie pasującą podtrzymką kadłuba PZL W-3. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izzy Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Będzie fajny model. Lubie „egzotyczne” Sokoły. Będą głośniki pod belką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia W dniu 5.04.2025 o 21:53, izzy napisał: Będą głośniki pod belką? Expand Będą. Te głośniki to cecha szczególna tego egzemplarza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia z chęcią przygarnąłbym zestaw vip w 1/72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia A'propos VIPa to Świdnik proponuje na kwiecień: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 8 Kwietnia Autor Share Napisano 8 Kwietnia Na kwiecień to chyba Uganda ma szansę. W ostatniej chwili zauważyłem brak gigantofonów i osłony skraplacza od klimy. Braki uzupełnione, można malować. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 10 Kwietnia Autor Share Napisano 10 Kwietnia Uganda nabiera kolorów. W międzyczasie domodelowałem filtr powietrza na wlocie do wentylatora. Zrobiłem w dwóch skałach i w dwóch wersjach, z siatką i bez siatki, sama rama: Wygrywa wersja z siatką. Skala 1:72 do poprawy. Przymiarka na modelu: Wynik: nie powala na łopatki, na szczęście ten filtr jest tylko opcją i nie zawsze lata. Domodelowane zostały również drabinki obsługowe, służące do dostania się do zespołu napędowego. Wydają się być zgrabniejsze od zestawowych, ale to się okaże po montażu w modelu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia Nie lepiej byłoby nakleić na wersję filtrów bez siatki siatkę z torebek od herbaty? Jest taka seria herbat ekspresowych firmy na "L", które mają torebki z drobniutkiej siateczki. Sam jeszcze nie próbowałem, ale się przymierzam do tego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 10 Kwietnia Autor Share Napisano 10 Kwietnia Też o tym myślałem, dlatego zrobiłem wersję bez siatek. O tych herbatach słyszałem wiele dobrego, oprócz jej nazwy (producenta znam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia W dniu 10.04.2025 o 20:53, Andzin napisał: Nie lepiej byłoby nakleić na wersję filtrów bez siatki siatkę z torebek od herbaty? Jest taka seria herbat ekspresowych firmy na "L", które mają torebki z drobniutkiej siateczki. Sam jeszcze nie próbowałem, ale się przymierzam do tego pomysłu Expand To w "piramidkach" znowu jest siateczka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi