Deco Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Cześć! Mam zamiar wsadzić stary model do kreta na noc! I mam z tym związane dwa pytania . 1 Do jakiego naczynia wlać rozpuszczonego kreta i wsadzić model (z tworzywa czy z metalu) 2 Ile tego kreta rozpuścić w wodzie??? Pytam bo jeszcze nigdy nie stosowałem tej metody a nie ma sensu mycie calego modelu rozpuszczalnikiem lub zmywaczem wamodu! pzdr Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Ja rozrabiałem kreta w plastikowej misce, według instrukcji producenta. Model leżał w nim kilkanaście godzin - też małem do wyczyszczenia dawno temu pomalowane badziewiaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 tylko jeżeli model malowany akrylami do kret nic nie da! (próbowałem) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 tylko jeżeli model malowany akrylami do kret nic nie da! (próbowałem)pozdro Wobec tego proponuję DOT-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2006 tylko jeżeli model malowany akrylami do kret nic nie da! (próbowałem)pozdro Wobec tego proponuję DOT-3 A co to jest ten DOt???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 tylko jeżeli model malowany akrylami do kret nic nie da! (próbowałem)pozdro Wobec tego proponuję DOT-3 A co to jest ten DOt???? DOT - to płyn hamulcowy, poczytaj sobie ten temat: viewtopic.php?t=579 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 28 Sierpnia 2006 Share Napisano 28 Sierpnia 2006 A ja kiedys próbowałem usunąc starą mocno zaschnietą Pactre i ani kret ani płyn hamulcowy nie pomógł. Jedynie wamod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 Siemka modelarze, trochę mi sie model w malowaniu nie udał i chce go raz jeszcze pomalować, ale tym razem z podkładem (nie śmiejcie się, że malowałem bez, ale dopiero się uczę) Gdzieś mi minęło na jakimś forum, że do usuwania farby używa się kreta z wodą. Podajcie mi proporcje w jakich powinien dać model do takiego roztworu i na ile powinnien leżeć taki model Sherman, skala 1:72 farbka mattowa Revell'a pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 jest na forum ten temat poruszony. przeczytaj sobie . grrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 Podajcie mi proporcje w jakich powinien dać model do takiego roztworu i na ile powinnien leżeć taki model Jeden model - jedna porcja roztworu. A model powinien leżeć na tyle, na ile mu wygodnie i żeby nie wystawał. Na opakowaniu "Kreta" masz proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Jeśli chcesz usunąć tylko farbę to proponuję do tego zabiegu płyn hamulcowy "DOT4" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 oki farba w 98% zeszła. Matko boska stsounek wody i NaOH 2:1 to poracha. Nie dało sie wejść do klopa, bo dusiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żukow Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Jeśli Kret jest dla kogoś zbyt uciążliwy można użyć po prostu sody kuchennej, ale efekty nie będą szczególne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 7 Maja 2007 Share Napisano 7 Maja 2007 Jeśli chcesz usunąć tylko farbę to proponuję do tego zabiegu płyn hamulcowy "DOT4" dokładnie jak napisał kolega...płyn hamulcowy czyni cuda i nie zje ci modelu (no przynajmniej zbyt szybko go nie zje) . Do zabawy z płynem polecam latksowe rękawiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Witam czy użycie kreta jest bezpiecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Zależy do czego go chcesz użyć, pice JEST NIEBEZPIECZNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Października 2009 Super Moderator Share Napisano 9 Października 2009 Witam czy użycie kreta jest bezpiecznie . Tak, ja używam do usuwania chromu i z plastikiem nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Zależy czy używasz go zewnętrznie czy wewnętrznie edit: zbiegu mnie uprzedził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Zwracaj uwagę w jakim dziale piszesz i odpowiednio nadawaj tytuły. O krecie były tony tematów na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Dobra czyli mi plastiku nie zrezre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Nie zeżre, wrzucaj co masz i się nie martw. PS Nie dało się zadać normalnego pytania za pierwszym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Ok a na ile czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Października 2009 Super Moderator Share Napisano 9 Października 2009 Ok a na ile czasu . Aż farba zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Tylko nie zalewaj wrzątkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi