Kalor Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Model prosty i dość ładnie wykonany, linie podziału cienkie, przesunięć form właściwie brak, aż trudno mi uwierzyć że to ma już 13 lat. Dlatego nie mogłem się powstrzymać przed natychmiastowym pocięciem go. Pójdzie z minimalnymi przeróbkami bo nie bardzo nawet jest co i w malowaniu ONZ. Podwozie jest takie sobie, w sam raz pod błocko: MG3 odlany lepiej niż w modelach wydanych w tamtym roku: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca To 2rózbe typy..wczesny na dole ,późny dziurkowany na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca 1 godzinę temu, piotrkur napisał: To 2rózbe typy..wczesny na dole ,późny dziurkowany na górze Prawa i lewa strona tej samej części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Jako miłośnik włoskiej motoryzacji zasiadam do oglądania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Nareszcie coś dla ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 8 godzin temu, Kalor napisał: Prawa i lewa strona tej samej części To składa się x 2częsci??po co.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca 18 minut temu, piotrkur napisał: To składa się x 2częsci??po co.. Zrobiłem zdjęcie dwóch stron, wkleiłem do jednego obrazka dla uproszczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 31 Maja Autor Share Napisano 31 Maja Powoli podrasowuję i doklejam detale, znalazłem też w złomie stg44, w sam raz do pojazdu z Libii : ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 5 Czerwca Autor Share Napisano 5 Czerwca Przerabiam i doklejam rzeczy. Koszyki były pogięte, okazja na zrobienie drobnych uszkodzeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 15 Czerwca Autor Share Napisano 15 Czerwca Wciągarka. Zrobiony z hipsu jako że zestawowe blaszki były za cienkie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca (edytowane) Z jakiegoś powodu nie lubię robić reflektorów i ich osłon ale trzeba było bo zestawowe są zbyt uproszczone. Światła i okablowanie dojdą po malowaniu żeby nie przeszkadzały. Lusterka będą złożone. Edytowane 18 Czerwca przez Kalor 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 22 Czerwca Autor Share Napisano 22 Czerwca Ogarnąłem resztę detali, dorzuciłem trochę bambetli a jutro powinienem mieć żywiczne koła, połączę to wtedy porządnie z podstawką i biorę się do malowania: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Czerwca Share Napisano 22 Czerwca Swietna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca Poszalałeś z tym fiacikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 26 Czerwca Autor Share Napisano 26 Czerwca I jeszcze trochę poszaleję. Pomalowałem go na biało dzisiaj, z NATOwskim kamuflażem pod spodem. Równo mi to nie wyszło, nie jest też idealnie biały(mr color flat white, pierwszy raz tego używałem) ale po wash i brudzenie ten problem rozwiążą. Teraz jak porządnie wyschnie to będę go drapał, część obić jest zrobiona maskolem a drobniejsze zrobię nożem, bez żadnych specyfików - pod spodem jest lakier., Maskol mogłem sobie odpuścić, drapie się na całkiem dobrze. Nałożyłem też błocko przed malowaniem: Opona z blokadami jest przyklejona na amen: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 22 Lipca Autor Share Napisano 22 Lipca (edytowane) Mały update ze środka prac, wszytko się powoli maluje, obicia, pojemniki w kolorach włoskiego vegetato, błocko i próbuję sobie przypomnieć jak pomalować betonowe płyty. Obicia malowane z pędzla idą mi na tyle dobrze że mogłem sobie wtedy odpuścić drapanie i maskol, no, ale wtedy jeszcze tego nie umiałem. Błocko za to maluje się w porządku. Jedna uwaga do modelu: kalki tablic rejestracyjnych były większe niż części plastikowe. A teraz będę robił ciasto na jutrzejszą pizzę. Edytowane 22 Lipca przez Kalor 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca Masz sakramencko niemiłosierne makro: tył kadłuba, nad drzwiami, zawiasy - usuń farfocle. Ładnie wychodzą te obicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca W dniu 26.06.2025 o 23:08, Kalor napisał: Opona z blokadami jest przyklejona na amen: Ciekawym twojej koncepcji , ,, makaroniarz ,, jest też w planie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 24 Lipca Autor Share Napisano 24 Lipca 12 godzin temu, Lipstein napisał: Masz sakramencko niemiłosierne makro: tył kadłuba, nad drzwiami, zawiasy - usuń farfocle. Ładnie wychodzą te obicia Tamron 35mm f/2.8, bo to co miałem nie nadawało się do fotografowania figurek, faktycznie jest tak ostry jak internety mówią. Ma tą wadę że wyciąga wszystkie zadrapania i farfocle a to nad drzwiami to akurat zadrapanie jakieś jest. A wiesz co jest największym źródłem takich drobnych włókienek na modelach? Ręczniki papierowe, zupełnie nie spodziewałem się zdrady z tego kierunku, ale wycieranie w nie pędzli albo nawet trzymanie ich w okolicy modeli jest przyczyną tych farfocli z którymi walczyłem. 11 godzin temu, bulik58 napisał: Ciekawym twojej koncepcji , ,, makaroniarz ,, jest też w planie ? Nie, nie ma gotowca a zwłaszcza karabinka, próbowałem coś poskładać ale odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia U mnie farfoclą waciki i patyczki do uszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 3 Sierpnia Autor Share Napisano 3 Sierpnia 14 minut temu, Lipstein napisał: U mnie farfoclą waciki i patyczki do uszu O to też i jeszcze papier z mokrej palety też, jak za dużo się szura pędzlem. Ale od kiedy wymieniłem ręczniki na bezpyłowe to większość zniknęła, w ciągu tygodnia gdy malowałem tamtą figurkę z IDFu, to znalazłem może ze dwa kłaczki na zdjęciach. Wcześniej to był dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 9 Sierpnia Autor Share Napisano 9 Sierpnia Pierwszy etap washa/kurzu/itp. w kolorze libijskiej ziemi. Możliwe że za mocno, ale zazwyczaj jestem zbyt oszczędny z kontrastem i efektami i na koniec lekko żałuję. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Sobota o 16:44 Share Napisano Sobota o 16:44 Ja bym już na tym etapie poprzestał, bo efekty świetne. Naprawdę zacnie to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano Sobota o 17:58 Autor Share Napisano Sobota o 17:58 (edytowane) Godzinę temu, Lipstein napisał: Ja bym już na tym etapie poprzestał, bo efekty świetne. Naprawdę zacnie to wygląda W miejscach gdzie wash się porozlewał i nie dało się go wyczyścić, jak dookoła tych kołków na dodatkowy pancerz czy łby śrub, już podmalowałem. Jest też dużo braków jak pod zawiasami drzwi na ostatnim zdjęciu. Nah, po takim zgrubnym brudzeniu, malowanie detali to najlepsza część(nawet gdyby miało to wyjść na gorsze). Edytowane Sobota o 17:58 przez Kalor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi