Sebastian76 Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu Cześć. Model rozgrzebałełm przeszło rok temu, zanim ośmieliłem się tutaj wrzucić jakikolwiek swój warsztat. Leżał na tyle długo, że w końcu postanowiłem go ukończyć. Przedkładam galerię końcową francuskiej pokraki w służbie Wermachtu. Model przedstawia wóz, który brał udział ( i został podczas walk zniszczony) w przełamaniu Linii Mołotowa w czerwcu 1941 r. Pozdrowienia z Wrocławia. Flammpanzer B2 (F) Char B1 Tamiya | No. 35287 | 1:35 MR Modellbau - konwersja 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu A gdzie zbliżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 18 godzin temu Autor Share Napisano 18 godzin temu 10 minut temu, patrykd napisał: A gdzie zbliżenia? Wrzucę jeszzcze, dziś już zabrakło pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu Dobrze robisz Panie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu Zarąbisty światłocień, pięknie podkreślone nity. Jedno z najlepszych malowań pancergrejów jakie widziałem bo nie jest zbyt jasny, nie ucieka mocno w niebieski, a dzieje się tu naprawdę sporo na tych powierzchniach. Do tego świetne gąsienice pobrudzone jasną suchą ziemią, które robią fajny kontrast do reszty modelu. I propo tej suchej ziemi to jest w tym zarąbistym modelu jak dla mnie jedna niespójność, a mianowicie wyraźny kontrast ciemniejszego jakby mokrego brudu wokół pierścienia wieży i w mniejszym stopniu na burtach, a brak mi tych akcentów na gąsienicach. Ale poza tym za całokształt od mnie niskie ukłony, szczególnie za ten kolor i grę światłem na nim. Gdybym był fanem niemczyzny z tego okresu to poprosiłbym o przepis, a tak to tylko sobie popodziwiam jako niezaangażowany obserwator 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu Fajny pomysł i nieszablonowe wykonanie. Ciekawa konstrukcją francuskiego czołgu w niemieckim wydaniu. Szare musi być szare. Podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu Ładnie pomalowany, francuza w szarym chyba nie widziałem to tym ciekawiej, podoba mi się wykonanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Model pięknie pomalowany. Bez dwóch zdań. Ja tam niemczyzny w ogóle nie lubię ale model podoba się. To co? Oglądamy go we Wrocku na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Fajnie się prezentuje, ciekawie pomalowany i wycieniowany. Jakąś potraweczkę planujesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 29 minut temu Autor Share Napisano 29 minut temu 4 godziny temu, Endrju napisał: Model pięknie pomalowany. Bez dwóch zdań. Ja tam niemczyzny w ogóle nie lubię ale model podoba się. To co? Oglądamy go we Wrocku na żywo? Dziękuje bardzo za miłe słowo. Tak, będzie debiut. Pierwszy raz wezmę udział w wystawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 26 minut temu Autor Share Napisano 26 minut temu (edytowane) 3 godziny temu, Markuz napisał: Fajnie się prezentuje, ciekawie pomalowany i wycieniowany. Jakąś potraweczkę planujesz? Dzięki! Planować, planuje, ale , muszę się w końcu przełamać w kontekście podstawek. Ostatnio jak nie kleiłem tanków to postawiłem w końcu na naukę malowania figurek - także w kolejnych w końcu pojawi się jakaś załoga, bo to też mocno mnie uwierało. Podstawki bezwzględnie kolejny krok w rozwoju Edytowane 25 minut temu przez Sebastian76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 15 minut temu Autor Share Napisano 15 minut temu 17 godzin temu, TAW napisał: Zarąbisty światłocień, pięknie podkreślone nity. Jedno z najlepszych malowań pancergrejów jakie widziałem bo nie jest zbyt jasny, nie ucieka mocno w niebieski, a dzieje się tu naprawdę sporo na tych powierzchniach. Do tego świetne gąsienice pobrudzone jasną suchą ziemią, które robią fajny kontrast do reszty modelu. I propo tej suchej ziemi to jest w tym zarąbistym modelu jak dla mnie jedna niespójność, a mianowicie wyraźny kontrast ciemniejszego jakby mokrego brudu wokół pierścienia wieży i w mniejszym stopniu na burtach, a brak mi tych akcentów na gąsienicach. Ale poza tym za całokształt od mnie niskie ukłony, szczególnie za ten kolor i grę światłem na nim. Gdybym był fanem niemczyzny z tego okresu to poprosiłbym o przepis, a tak to tylko sobie popodziwiam jako niezaangażowany obserwator Dziękuję bardzo za te kilka zdań komentarza i miłych słow... Faktycznie ten "brud wokół pierścienia wyszedł nieco z mocny". To generalnie miał być rdzawy nalot, ale nie roztarłem wystarczająco mocno olejów. Popatrzę na to jeszcze dziś i spróbuje może jeszcze nieco wygasić jakimiś ciemniejszymi odcieniami może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi