Sebastian76 Napisano wczoraj o 20:00 Share Napisano wczoraj o 20:00 Cześć. Model rozgrzebałełm przeszło rok temu, zanim ośmieliłem się tutaj wrzucić jakikolwiek swój warsztat. Leżał na tyle długo, że w końcu postanowiłem go ukończyć. Przedkładam galerię końcową francuskiej pokraki w służbie Wermachtu. Model przedstawia wóz, który brał udział ( i został podczas walk zniszczony) w przełamaniu Linii Mołotowa w czerwcu 1941 r. Pozdrowienia z Wrocławia. Flammpanzer B2 (F) Char B1 Tamiya | No. 35287 | 1:35 MR Modellbau - konwersja 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano wczoraj o 20:07 Share Napisano wczoraj o 20:07 A gdzie zbliżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano wczoraj o 20:18 Autor Share Napisano wczoraj o 20:18 10 minut temu, patrykd napisał: A gdzie zbliżenia? Wrzucę jeszzcze, dziś już zabrakło pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano wczoraj o 20:37 Share Napisano wczoraj o 20:37 Dobrze robisz Panie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Zarąbisty światłocień, pięknie podkreślone nity. Jedno z najlepszych malowań pancergrejów jakie widziałem bo nie jest zbyt jasny, nie ucieka mocno w niebieski, a dzieje się tu naprawdę sporo na tych powierzchniach. Do tego świetne gąsienice pobrudzone jasną suchą ziemią, które robią fajny kontrast do reszty modelu. I propo tej suchej ziemi to jest w tym zarąbistym modelu jak dla mnie jedna niespójność, a mianowicie wyraźny kontrast ciemniejszego jakby mokrego brudu wokół pierścienia wieży i w mniejszym stopniu na burtach, a brak mi tych akcentów na gąsienicach. Ale poza tym za całokształt od mnie niskie ukłony, szczególnie za ten kolor i grę światłem na nim. Gdybym był fanem niemczyzny z tego okresu to poprosiłbym o przepis, a tak to tylko sobie popodziwiam jako niezaangażowany obserwator 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu Fajny pomysł i nieszablonowe wykonanie. Ciekawa konstrukcją francuskiego czołgu w niemieckim wydaniu. Szare musi być szare. Podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu Ładnie pomalowany, francuza w szarym chyba nie widziałem to tym ciekawiej, podoba mi się wykonanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Model pięknie pomalowany. Bez dwóch zdań. Ja tam niemczyzny w ogóle nie lubię ale model podoba się. To co? Oglądamy go we Wrocku na żywo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu Fajnie się prezentuje, ciekawie pomalowany i wycieniowany. Jakąś potraweczkę planujesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu 4 godziny temu, Endrju napisał: Model pięknie pomalowany. Bez dwóch zdań. Ja tam niemczyzny w ogóle nie lubię ale model podoba się. To co? Oglądamy go we Wrocku na żywo? Dziękuje bardzo za miłe słowo. Tak, będzie debiut. Pierwszy raz wezmę udział w wystawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, Markuz napisał: Fajnie się prezentuje, ciekawie pomalowany i wycieniowany. Jakąś potraweczkę planujesz? Dzięki! Planować, planuje, ale , muszę się w końcu przełamać w kontekście podstawek. Ostatnio jak nie kleiłem tanków to postawiłem w końcu na naukę malowania figurek - także w kolejnych w końcu pojawi się jakaś załoga, bo to też mocno mnie uwierało. Podstawki bezwzględnie kolejny krok w rozwoju Edytowane 6 godzin temu przez Sebastian76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu 17 godzin temu, TAW napisał: Zarąbisty światłocień, pięknie podkreślone nity. Jedno z najlepszych malowań pancergrejów jakie widziałem bo nie jest zbyt jasny, nie ucieka mocno w niebieski, a dzieje się tu naprawdę sporo na tych powierzchniach. Do tego świetne gąsienice pobrudzone jasną suchą ziemią, które robią fajny kontrast do reszty modelu. I propo tej suchej ziemi to jest w tym zarąbistym modelu jak dla mnie jedna niespójność, a mianowicie wyraźny kontrast ciemniejszego jakby mokrego brudu wokół pierścienia wieży i w mniejszym stopniu na burtach, a brak mi tych akcentów na gąsienicach. Ale poza tym za całokształt od mnie niskie ukłony, szczególnie za ten kolor i grę światłem na nim. Gdybym był fanem niemczyzny z tego okresu to poprosiłbym o przepis, a tak to tylko sobie popodziwiam jako niezaangażowany obserwator Dziękuję bardzo za te kilka zdań komentarza i miłych słow... Faktycznie ten "brud wokół pierścienia wyszedł nieco z mocny". To generalnie miał być rdzawy nalot, ale nie roztarłem wystarczająco mocno olejów. Popatrzę na to jeszcze dziś i spróbuje może jeszcze nieco wygasić jakimiś ciemniejszymi odcieniami może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi