Skocz do zawartości

Flammpanzer B2 (F) Char B1 / Tamiya | No. 35287 | 1:35

Sebastian76

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. 

Model rozgrzebałełm przeszło rok temu, zanim ośmieliłem się tutaj wrzucić jakikolwiek swój warsztat. Leżał na tyle długo, że w końcu postanowiłem go ukończyć.

Przedkładam galerię końcową francuskiej pokraki w służbie Wermachtu.

Model przedstawia wóz, który brał udział ( i został podczas walk zniszczony) w przełamaniu Linii Mołotowa w czerwcu 1941 r.    

Pozdrowienia z Wrocławia.

Flammpanzer B2 (F) Char B1

Tamiya | No. 35287 | 1:35

MR Modellbau - konwersja

DSC00003-3.jpg

DSC00005-2.jpg

DSC00007-3.jpg

DSC00008-2.jpg

DSC00009-3-Poprawione-Szum.jpg

DSC00010-3.jpg

DSC00011-2.jpg

DSC00013.jpg

DSC00014.jpg

DSC00016-2.jpg

DSC00019-2.jpg

DSC00278-2.jpg

DSC00771-Poprawione-Szum.jpg

DSC00776.jpg

DSC00782-2-Poprawione-Szum.jpg

DSC01297-Poprawione-Szum.jpg

DSC01304-Poprawione-Szum.jpg

• Like 10

Zarąbisty światłocień, pięknie podkreślone nity. Jedno z najlepszych malowań pancergrejów jakie widziałem bo nie jest zbyt jasny, nie ucieka mocno w niebieski, a dzieje się tu naprawdę sporo na tych powierzchniach. Do tego świetne gąsienice pobrudzone jasną suchą ziemią, które robią fajny kontrast do reszty modelu. I propo tej suchej ziemi to jest w tym zarąbistym modelu jak dla mnie jedna niespójność, a mianowicie wyraźny kontrast ciemniejszego jakby mokrego brudu wokół pierścienia wieży i w mniejszym stopniu na burtach, a brak mi tych akcentów na gąsienicach. Ale poza tym za całokształt od mnie niskie ukłony, szczególnie za ten kolor i grę światłem na nim. Gdybym był fanem niemczyzny z tego okresu to poprosiłbym o przepis, a tak to tylko sobie popodziwiam jako niezaangażowany obserwator :) 

• Thanks 1

4 godziny temu, Endrju napisał:

Model pięknie pomalowany. Bez dwóch zdań. Ja tam niemczyzny w ogóle nie lubię ale model podoba się. :super:

To co? Oglądamy go we Wrocku na żywo?

Dziękuje bardzo za miłe słowo. Tak, będzie debiut.  Pierwszy raz wezmę udział w wystawie.  :) 

3 godziny temu, Markuz napisał:

Fajnie się prezentuje, ciekawie pomalowany i wycieniowany.

Jakąś potraweczkę planujesz?

Dzięki!  Planować, planuje, ale , muszę się w końcu przełamać w kontekście podstawek. Ostatnio jak nie kleiłem tanków to postawiłem w końcu na naukę malowania figurek - także w kolejnych w końcu pojawi się jakaś załoga, bo to też mocno mnie uwierało.  Podstawki bezwzględnie kolejny krok w rozwoju :)  

Edytowane przez Sebastian76

17 godzin temu, TAW napisał:

Zarąbisty światłocień, pięknie podkreślone nity. Jedno z najlepszych malowań pancergrejów jakie widziałem bo nie jest zbyt jasny, nie ucieka mocno w niebieski, a dzieje się tu naprawdę sporo na tych powierzchniach. Do tego świetne gąsienice pobrudzone jasną suchą ziemią, które robią fajny kontrast do reszty modelu. I propo tej suchej ziemi to jest w tym zarąbistym modelu jak dla mnie jedna niespójność, a mianowicie wyraźny kontrast ciemniejszego jakby mokrego brudu wokół pierścienia wieży i w mniejszym stopniu na burtach, a brak mi tych akcentów na gąsienicach. Ale poza tym za całokształt od mnie niskie ukłony, szczególnie za ten kolor i grę światłem na nim. Gdybym był fanem niemczyzny z tego okresu to poprosiłbym o przepis, a tak to tylko sobie popodziwiam jako niezaangażowany obserwator :) 

Dziękuję bardzo za te kilka zdań komentarza i miłych słow... Faktycznie ten "brud wokół pierścienia wyszedł nieco z mocny". To generalnie miał być rdzawy nalot, ale nie roztarłem wystarczająco  mocno olejów.  Popatrzę na to jeszcze dziś i spróbuje może jeszcze nieco wygasić jakimiś ciemniejszymi odcieniami może.