DamianosPL Napisano 3 Maja Autor Share Napisano 3 Maja W dniu 2.05.2025 o 19:20, wuwumaster napisał: Na pewno będzie duuużo lepszy P.s. tak w ramach ciekawostki, bo widzę u autora Humbroli w użyciu, akurat sobie trochę z sentymentu trochę z ciekawości czytam klasykę p.Wagnera, już tam podawał przepis na Aodake Iro, Humbrol : 52 Baltic blue met - 12 części , 50 green mist met - 6 części i 11 srebrny met - 1 część. Może komuś się przyda (albo do posiadanych Humbroli, albo do odpowiedników ww kolorów) Pozdr ww Dziękuję za informację. W takim razie będę musiał sie zaopatrzyć w tę farbe. Czyli model wstrzymany dopóki nie kupię odpowiedniej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja Bardzo udane Aotake zarówno w wersji Blue , jak i Green ma w ofercie MRP ze Słowacji. Zresztą nie tylko te farby ale i cały set dla samolotów japońskich. Tylko na uwadze trzeba mieć, że to jednak są farby "śmierdzące". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 17 Maja Autor Share Napisano 17 Maja Poprawiony kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 18 Maja Autor Share Napisano 18 Maja Lakier bezbarwny dany tym razem Gloss zawsze uzywałem Matt ale chciałem przetestować jak na Glossie będzie. Jak wyschnie będzie dany wash na linie wgłębne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Maja Share Napisano 18 Maja Czarne, Pomaluj zanim szkło nakleisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Maja Autor Share Napisano 19 Maja 20 godzin temu, Lipa napisał: Czarne, Pomaluj zanim szkło nakleisz. Tamiya i Academy mówią ze xf-71 Cockpit Green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja W instrukcji nie zawsze znajdziesz prawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Maja Autor Share Napisano 19 Maja 1 godzinę temu, jachud3 napisał: W instrukcji nie zawsze znajdziesz prawdę Dzięki za info w takim razie na czarno będzie. Tamiya to klasa w sobie i to japończyki więc myśłałem ze robią 100% real kolory a nie wymyślne zwłaszcza własne samoloty gdzie mają w muzeach pełno tego pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja (edytowane) 48 minut temu, DamianosPL napisał: Tamiya to klasa w sobie i to japończyki więc myśłałem ze robią 100% real kolory a nie wymyślne Z czasem wyrobisz sobie nawyk że najpierw zdjęcia z epoki, a potem instrukcja malowania to nie zbrodnia oczywiście robić z instrukcją, ale powiedzmy naturalnym krokiem ewolucji lepiacza jest chyba rozpoczęcie od weryfikacji z rzeczywistym obiektem (jeśli oczywiście da się takie kwity znaleźć). Edytowane 19 Maja przez jachud3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja W dniu 19.05.2025 o 20:02, DamianosPL napisał: Dzięki za info w takim razie na czarno będzie. Tamiya to klasa w sobie i to japończyki więc myśłałem ze robią 100% real kolory a nie wymyślne zwłaszcza własne samoloty gdzie mają w muzeach pełno tego pewnie. Nie obraz się ale to BARDZO mylne podejście. To nie jedyna japońska firma co wali babole, że głowa boli a fabryki pewnie mają rzut kamieniem od archiwów państwowych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Pamiętaj o jednym, Tamiya dostosowuje kolorystykę do swojej skromnej palety kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Nie mają czarnego? :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja (edytowane) 24 minuty temu, greatgonzo napisał: Nie mają czarnego? :-> To temacie koloru wnęk podwozia i tego co w instrukcji napisane dopiero się obudziłem w tym temacie i musiałem coś napisać Edytowane 22 Maja przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano Sobota o 12:56 Autor Share Napisano Sobota o 12:56 Przemalowane tak ja sugerowaliście. Kalkomanie nałożone z tyłu z lewej stronie siadła mi słabo już nie dało sie poprawić , a lewe skrzydło musiałem ręcznie malować czerwonym kolorem maskując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 22 godziny temu Autor Share Napisano 22 godziny temu Ciąg dalszy. Troche przybrudzony jeszcze Panel Linerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 22 godziny temu Autor Share Napisano 22 godziny temu Galeria juz dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi