Jump to content

Ford Sierra Rally Gr.A

subaroman
 Share

Recommended Posts

Przedstawiam nastepny skonczony model mojej produkcji.

Ford sierra Cosworth w wersji rajdowej.

Do budowy posluzyla baza z Tamiyi w skali 1/24.

Model pierwotnie wykonany byl w wersji wyscigowej w czarnym malowaniu z logo Texaco na karoserii. Uszkodzeniu ulegla jednak powloka lakiernicza kasty i ostatecznie zbudowalem model rajdowej Sierry.

Zestaw do konwersji, produkcji Renaissance, nabylem na Ebayu. W sklad zestawu wchodzily: cztery felgi, siedzenie kubelkowe, bak paliwa i kilka innych detali, wykonanych z zywicy. Dodatkowo byla jedna opona i kalkomanie.

Model, tradycyjnie juz, pomalowany farbami Humbrola i Tamiyi.

Przerobki objely wymiane felg, zaklejenie wytloczenia w przednim zderzaku, wyciecie tylnej czesci podlogi we wnetrzu i wklejenie baku paliwa i kola zapasowego, wstawienie kubelka pilota i hamulca recznego.

Mimo kilku niedociagniec, model prezentuje sie doskonale i jest przepieknym udekorowaniem mojego zbioru rajdowych eksponatow.

Zapraszam do ogladania i komentowania.

Pozdrawiam!!!

e3743b086f230399.jpg

2188b768ac5f8acb.jpg

830179756082ca0b.jpg

17b1129166c9bc41.jpg

66cb755ef31d83e4.jpg

8dc47d2c33f83f62.jpg

741c3e160d7df7bb.jpg

23709556e3f2f564.jpg

974c1fb754fb23ab.jpg

682721c89b751086.jpg

a22c404d9b72aef5.jpg

e241b1d052c25c89.jpg

be5ab925e899921c.jpg

08eafb5fdeb2b93c.jpg

Edited by Guest

Jedno pytanie - czemu nie marlboro Sainza!!!!! piękne uzupełnienie kolekcji ;)

Albo czemu nie w malowaniu fabrycznym Forda ? Niema co , ładna Sierra

Pozdrawiam.

piękny samochodzik, super zrobiony tylko strasznie mocny wash... az bije po oczach i wyglada jak sama czarna farba nie rozcienczona

Co masz na mysli, nie moge zakumac...??

Pozdro!!!

taki zbyt czarny i ciemny jak dla mnie. wash rozcienczony staje sie jasniejszy a ten troche za ciemny wg mnie przez co linie podzialu wygladaja troche jakby w rzeczywistosci byly czyms uzupelniane

taki zbyt czarny i ciemny jak dla mnie. wash rozcienczony staje sie jasniejszy a ten troche za ciemny wg mnie przez co linie podzialu wygladaja troche jakby w rzeczywistosci byly czyms uzupelniane

Linie podzialu wykonane sa przy uzyciu markera. Na modelu wygladaja dobrze, nie wiem dlaczego tak na zdjeciach wyszly...??

Niektore sa nie do konca idealne, ale to w kilku tylko miejscach i jak sie dokladnie z bardzo bliska przyjrzysz.

Dzieki za uwagi!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdro!!!!!!!!