subaroman Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 (edytowane) Przedstawiam nastepny skonczony model mojej produkcji. Ford sierra Cosworth w wersji rajdowej. Do budowy posluzyla baza z Tamiyi w skali 1/24. Model pierwotnie wykonany byl w wersji wyscigowej w czarnym malowaniu z logo Texaco na karoserii. Uszkodzeniu ulegla jednak powloka lakiernicza kasty i ostatecznie zbudowalem model rajdowej Sierry. Zestaw do konwersji, produkcji Renaissance, nabylem na Ebayu. W sklad zestawu wchodzily: cztery felgi, siedzenie kubelkowe, bak paliwa i kilka innych detali, wykonanych z zywicy. Dodatkowo byla jedna opona i kalkomanie. Model, tradycyjnie juz, pomalowany farbami Humbrola i Tamiyi. Przerobki objely wymiane felg, zaklejenie wytloczenia w przednim zderzaku, wyciecie tylnej czesci podlogi we wnetrzu i wklejenie baku paliwa i kola zapasowego, wstawienie kubelka pilota i hamulca recznego. Mimo kilku niedociagniec, model prezentuje sie doskonale i jest przepieknym udekorowaniem mojego zbioru rajdowych eksponatow. Zapraszam do ogladania i komentowania. Pozdrawiam!!! Edytowane 16 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 piękny samochodzik, super zrobiony tylko strasznie mocny wash... az bije po oczach i wyglada jak sama czarna farba nie rozcienczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 piękny samochodzik, super zrobiony tylko strasznie mocny wash... az bije po oczach i wyglada jak sama czarna farba nie rozcienczona Co masz na mysli, nie moge zakumac...?? Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Jedno pytanie - czemu nie marlboro Sainza!!!!! piękne uzupełnienie kolekcji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Jedno pytanie - czemu nie marlboro Sainza!!!!! piękne uzupełnienie kolekcji ;) Albo czemu nie w malowaniu fabrycznym Forda ? Niema co , ładna Sierra Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 ładniutka ta Sierra. Bardzo ładne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Jedno pytanie - czemu nie marlboro Sainza!!!!! piękne uzupełnienie kolekcji ;) Taki zestaw akurat mialem na stanie. Ale nic sie nie martw, bedzie wiecej!!! Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommi_bydg Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Najbardziej by pasowało pomalowanie tak jak kiedyś miał Bublewicz ale i tak modelowi niczego nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Najbardziej by pasowało pomalowanie tak jak kiedyś miał Bublewicz ale i tak modelowi niczego nie brakuje. Brakuje mu zapinek na masce. Ale sa w drodze, wiec beda niedlugo zainstalowane. Pozdro!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommi_bydg Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Aż tak dokładnie się nie przyglądałem zdjęciom modelu ale faktycznie zapinek brakuje. Czekam, aż się pojawią na modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Model znakomicie się prezentuje. Bardzo mi się podoba Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 piękny samochodzik, super zrobiony tylko strasznie mocny wash... az bije po oczach i wyglada jak sama czarna farba nie rozcienczona Co masz na mysli, nie moge zakumac...?? Pozdro!!! taki zbyt czarny i ciemny jak dla mnie. wash rozcienczony staje sie jasniejszy a ten troche za ciemny wg mnie przez co linie podzialu wygladaja troche jakby w rzeczywistosci byly czyms uzupelniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 taki zbyt czarny i ciemny jak dla mnie. wash rozcienczony staje sie jasniejszy a ten troche za ciemny wg mnie przez co linie podzialu wygladaja troche jakby w rzeczywistosci byly czyms uzupelniane Linie podzialu wykonane sa przy uzyciu markera. Na modelu wygladaja dobrze, nie wiem dlaczego tak na zdjeciach wyszly...?? Niektore sa nie do konca idealne, ale to w kilku tylko miejscach i jak sie dokladnie z bardzo bliska przyjrzysz. Dzieki za uwagi!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdro!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Kolejny piękny model w Twoim wykonaniu. Tylko pogratulować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslo Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 świetny model nie ma co... brawo za wykonanie kasty i kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Dokładnie brawo za kalki i kaste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Piękna bryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 NO ładna, jako iż nie jestem zwolennikiem Forda, ten egzemplarz nawet mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi