szyszka Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja Heja wszystkim! Miałem nie zaczynać mustanga do czerwca ale jakoś mnie wzięło żeby jednak teraz to zrobić A więc zaczynamy od silnika, części od groma i trzeba modyfikować kadłub Tyle kadłuba trzeba wyciąć, więc ja zasiadam do roboty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 6 Maja Autor Share Napisano 6 Maja Jakoś idzie, przez ostatnie 2 godziny praca non stop i mamy główne elementy silnika złożone oraz wyciętą przednią część kadłuba silnik wygląda nawet dobrze, musze jeszcze wyciąć nadlewki z między przewodów i dodać sporo kabelków od siebie tutaj rama, pół żywica pół blacha na dziś to tyle ale jutro będzie o wiele więcej roboty 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja robota idzie dalej, silnik sklejony do końca i pomalowany nie udało mi sie znaleźć definitywnej odpowiedzi na to jakie kolory były używane do malowania ramy silnika więc zrobiłem taki zlepek kilku i wyszło to tak 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Takie znalazłem w swoich zasobach dyskowych. Dwa ostanie to zdjęcia ze strony Edka https://www.eduard.com/eduard/plastic-kits/profipack/aircraft/1-48/p-51b-mustang-birdcage-canopy-1-48.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja 8 minut temu, Woit napisał: Takie znalazłem w swoich zasobach dyskowych. Dwa ostanie to zdjęcia ze strony Edka Dzięki wielkie przyda się może odmaluje niektóre części ramy ale to dopiero jak ogarne nowy metalik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Łoże silnika zaczęto malować IG, ale można raczej bezpiecznie założyć, że to dopiero przy Bubble Topach. Ciekawostką jest zbiornik oleju NMF, ale częściowo malowany ZCY. Można by się zastanawiać, czy to nie podmalówki, ale rzecz jest nie tylko powtarzalna, ale i zauważalna na liniach produkcyjnych. Wszystko to wpisuje się w proces reakcji producenta na problemy z korozją. W Allisonach praktycznie wszystko co pod okapotowaniem było niemalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Godzinę temu, szyszka napisał: nie udało mi sie znaleźć definitywnej odpowiedzi na to jakie kolory były używane do malowania ramy silnika Jeszcze takie w kolorze znalazłem. Rama zdecydowanie nie malowana, na czarno - białych fotkach też to widać: Zdjęcie z zasobów IWM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 18 Maja Autor Share Napisano 18 Maja (edytowane) heja wszystkim wracam z informacją że udało mi sie ogarnąć żywiczne komory na karabiny z edka przy okazji ogarnąłem metaliki z gunze i można wrócić do budowy a na razie zupełnie odbiegając od tematu macie fotki miga 21 Edytowane 18 Maja przez szyszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano Poniedziałek o 18:12 Autor Share Napisano Poniedziałek o 18:12 no to lecimy dalej kokpit pomalowany na interior green, panel zrobiłem z kalki bo blaszka ma tą swoją dziwną teksturę skórki pomarańczy co szczerze psuje efekt, obicia na metalowych częściach zrobione mr.color 8 a przetarcia na drewnianych częściach dto drybrush jakaś mieszankącały kokpit dostał brązowego washa i trochę jasno szarego drybrusha w tle jeszcze widać otwarte komory uzbrojenia pomalowany na chromate na razie tyle, jutro trzeba zająć się już wypełnianiem a tak panel wyszedł szkiełka pomalowane XP09 hataki żeby się błyszczały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 19:09 Share Napisano Poniedziałek o 19:09 Fajnie idzie. A pasów Sutton jesteś pewien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano Poniedziałek o 19:59 Autor Share Napisano Poniedziałek o 19:59 48 minut temu, barszczo napisał: Fajnie idzie. A pasów Sutton jesteś pewien? będąc szczerym, użyłem tych pasów bo na razie nie mam jak dokupić innych albo drukowanego fotela, wrzuciłem takie które miałem pod ręką żeby jednak te pasy były może i nie jest poprawnie ale przynajmniej są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano Wtorek o 09:31 Share Napisano Wtorek o 09:31 Mam na zbyciu drukowany fotel a i pasy by się znalazły... -> PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi