mig Posted May 8 Share Posted May 8 (edited) Caproni Ca.313 R.P.B.1 - Italeri. Model przedstawia maszynę z testów w ośrodku Nucleo Addestramento SIluranti, Gorizia. Wzorowałem się na tym zdjęciu Poprawiłem trochę wygląd kokpitu dodając dźwignie sterowania silnikami, pasy do foteli pilotów - Eduard. Wymieniłem lufy karabinów na żywiczne z Quickboosta. Wymieniłem rurkę do wyważania wieżyczki strzeleckiej na cieńszą. Model malowany AK, Italeri, Hatakami, Humbrolami. Pędzlem. Jest kilka niedociągnięć. Brakuje numer bocznego ale nic nie znalazłem w zapasie kalki a nie mam takich umiejętności, żeby namalować. Nie które kolory mogą być nie trafione. Ciężko interpretować kolory z czarno-białego zdjęcia. Edited May 8 by mig 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksander z Zalasu Posted May 8 Share Posted May 8 (edited) No i ładnie. Edited May 8 by Aleksander z Zalasu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysiek13 Posted May 8 Share Posted May 8 Strasznie wintydżowy model i wintydżowe fotki... Popraw trochę tło i doświetl zdjęcia to model dużo zyska... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted May 8 Share Posted May 8 Niezła szklarnia, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted May 12 Share Posted May 12 Milusi model, też go mam i chyba nawet w tej wersji, straszny vintage - wydane jeszcze pod nazwą Italaerei 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 12 Author Share Posted May 12 5 godzin temu, WujekAlice napisał: straszny vintage A co w nim takiego strasznego? Ubogi detal, linie podziału wypukłe. Innego wyboru nie ma, a można z tego zrobić bardzo dobry model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted May 12 Share Posted May 12 O wieku mówię. Bo to jak pisałem robiło italeri pod starą nazwą. 5 dych jak obszył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 12 Author Share Posted May 12 Jeśli wierzyć stronie scalemates to jest z 1972 r. To już bardzo stary vintage. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted May 14 Share Posted May 14 a przed maskowaniem to trzeba bylo chyba cos wypic.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 14 Author Share Posted May 14 54 minuty temu, BRAVO112 napisał: a przed maskowaniem to trzeba bylo chyba cos wypic.... Kto co lubi. Jedyne co było maskowane to biały krzyż na sterze kierunku, przejścia kolorów na spodzie skrzydeł i przód torpedy. Reszta malowana z ręki. Fakt szklarnia potrafi dać nieźle w kość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts