mig Napisano 8 Maja 2025 Napisano 8 Maja 2025 (edytowane) Caproni Ca.313 R.P.B.1 - Italeri. Model przedstawia maszynę z testów w ośrodku Nucleo Addestramento SIluranti, Gorizia. Wzorowałem się na tym zdjęciu Poprawiłem trochę wygląd kokpitu dodając dźwignie sterowania silnikami, pasy do foteli pilotów - Eduard. Wymieniłem lufy karabinów na żywiczne z Quickboosta. Wymieniłem rurkę do wyważania wieżyczki strzeleckiej na cieńszą. Model malowany AK, Italeri, Hatakami, Humbrolami. Pędzlem. Jest kilka niedociągnięć. Brakuje numer bocznego ale nic nie znalazłem w zapasie kalki a nie mam takich umiejętności, żeby namalować. Nie które kolory mogą być nie trafione. Ciężko interpretować kolory z czarno-białego zdjęcia. Edytowane 8 Maja 2025 przez mig 9 Cytuj
Aleksander z Zalasu Napisano 8 Maja 2025 Napisano 8 Maja 2025 (edytowane) No i ładnie. Edytowane 8 Maja 2025 przez Aleksander z Zalasu 1 Cytuj
mysiek13 Napisano 8 Maja 2025 Napisano 8 Maja 2025 Strasznie wintydżowy model i wintydżowe fotki... Popraw trochę tło i doświetl zdjęcia to model dużo zyska... 1 Cytuj
WujekAlice Napisano 12 Maja 2025 Napisano 12 Maja 2025 Milusi model, też go mam i chyba nawet w tej wersji, straszny vintage - wydane jeszcze pod nazwą Italaerei 1 Cytuj
mig Napisano 12 Maja 2025 Autor Napisano 12 Maja 2025 5 godzin temu, WujekAlice napisał: straszny vintage A co w nim takiego strasznego? Ubogi detal, linie podziału wypukłe. Innego wyboru nie ma, a można z tego zrobić bardzo dobry model. Cytuj
WujekAlice Napisano 12 Maja 2025 Napisano 12 Maja 2025 O wieku mówię. Bo to jak pisałem robiło italeri pod starą nazwą. 5 dych jak obszył. Cytuj
mig Napisano 12 Maja 2025 Autor Napisano 12 Maja 2025 Jeśli wierzyć stronie scalemates to jest z 1972 r. To już bardzo stary vintage. Cytuj
BRAVO112 Napisano 14 Maja 2025 Napisano 14 Maja 2025 a przed maskowaniem to trzeba bylo chyba cos wypic.... Cytuj
mig Napisano 14 Maja 2025 Autor Napisano 14 Maja 2025 54 minuty temu, BRAVO112 napisał: a przed maskowaniem to trzeba bylo chyba cos wypic.... Kto co lubi. Jedyne co było maskowane to biały krzyż na sterze kierunku, przejścia kolorów na spodzie skrzydeł i przód torpedy. Reszta malowana z ręki. Fakt szklarnia potrafi dać nieźle w kość. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi