mig Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja (edytowane) Caproni Ca.313 R.P.B.1 - Italeri. Model przedstawia maszynę z testów w ośrodku Nucleo Addestramento SIluranti, Gorizia. Wzorowałem się na tym zdjęciu Poprawiłem trochę wygląd kokpitu dodając dźwignie sterowania silnikami, pasy do foteli pilotów - Eduard. Wymieniłem lufy karabinów na żywiczne z Quickboosta. Wymieniłem rurkę do wyważania wieżyczki strzeleckiej na cieńszą. Model malowany AK, Italeri, Hatakami, Humbrolami. Pędzlem. Jest kilka niedociągnięć. Brakuje numer bocznego ale nic nie znalazłem w zapasie kalki a nie mam takich umiejętności, żeby namalować. Nie które kolory mogą być nie trafione. Ciężko interpretować kolory z czarno-białego zdjęcia. Edytowane 8 Maja przez mig 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja (edytowane) No i ładnie. Edytowane 8 Maja przez Aleksander z Zalasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Strasznie wintydżowy model i wintydżowe fotki... Popraw trochę tło i doświetl zdjęcia to model dużo zyska... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Niezła szklarnia, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Milusi model, też go mam i chyba nawet w tej wersji, straszny vintage - wydane jeszcze pod nazwą Italaerei 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Maja Autor Share Napisano 12 Maja 5 godzin temu, WujekAlice napisał: straszny vintage A co w nim takiego strasznego? Ubogi detal, linie podziału wypukłe. Innego wyboru nie ma, a można z tego zrobić bardzo dobry model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja O wieku mówię. Bo to jak pisałem robiło italeri pod starą nazwą. 5 dych jak obszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Maja Autor Share Napisano 12 Maja Jeśli wierzyć stronie scalemates to jest z 1972 r. To już bardzo stary vintage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja a przed maskowaniem to trzeba bylo chyba cos wypic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Maja Autor Share Napisano 14 Maja 54 minuty temu, BRAVO112 napisał: a przed maskowaniem to trzeba bylo chyba cos wypic.... Kto co lubi. Jedyne co było maskowane to biały krzyż na sterze kierunku, przejścia kolorów na spodzie skrzydeł i przód torpedy. Reszta malowana z ręki. Fakt szklarnia potrafi dać nieźle w kość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi