ArtuRze Posted May 11 Share Posted May 11 Bążur, dłuższy czas chodziło za mną zrobienie drugiej sztuki, bo pierwsza dawien dawno już powstała i niekoniecznie w takim kubraczku jaki sobie wymarzyłem: Jednostka pozostaje ta sama, bowiem malowanie będzie te: Kiedyś widziałem zrobioną jedną sztukę w większej skali w brązowym wdzianku (a o takim wydaniu marzyłem). Niestety powyższy malunek trochę zrewidował moje zapędy, więc zacząłem grzebać. Zwłaszcza żeby dobrać coś, co miałoby jakieś ręce i nogi. Dogrzebałem się do: http://www.aviationofjapan.com/2013/11/hayate-thoughts.html takie połączenie bardzo me gusta: więc dobrałem sobie do testów z pakietu MRP dwie farby, jedną Olive Drab FS 34087 a drugą IJAAF #7 Ohryoku Nana Go Shoku. Niestety, na żywo ta druga okazała się na moje oko bez brązowej nuty, więc wypadł na Olive Drab. Druknięto bambotle i pomalowano. Teraz zacząłem się zastanawiać, jak daleko jestem od powyższych kolorów na grafice pomimo wzięcia sugerowanego FSa przez autora, no ale cóż. Uznałem, że nie chce mi się bawić w kabelkologię, albo raczej tym razem poddałem się po pierwszym podejściu. Myślałem, że po prostu sobie zmodyfikuję model szalonego japończyka dedykowany do ki-43, ale niestety skończyło się na samotnej próbie odtworzenia chociaż w części podobnej miniatury do oryginału na podstawie zlepku kilku zdjęć i rysunku, którego ciężko nazwać dokładniejszym rzutem. Tak więc zostaje ogarnianie proporcji i wymiarowych zależności "na oko" (na to ponoć w szpitalu chłop umarł, a ja się idę za to pochlastać). Na szczęście w planach mam próbę przenitowania całości, więc brak manualnej pracy, w oczekiwaniu na silnik, mi nie grozi. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted May 12 Share Posted May 12 Zasiadam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted May 12 Share Posted May 12 Ambitnie, też popatrzę . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek K Posted May 13 Share Posted May 13 Fajny warsztat , kolorystykę tego samolotu dobrze rozpracowała ARMA , więc za bardzo nie ma co kombinować. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeM Posted May 16 Share Posted May 16 Jest potencjał! Kibicujemy! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts