Skocz do zawartości

KTO Rosomak 1/35 IBG

Adamo722

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Adamo722 napisał:

To że washa mogę dać tylko w niektórych miejscach a nie po całości i nie zawsze mi wychodzi :nie_powiem:

Chyba się jednak nie rozumiemy- masz masę łączonych paneli, wystających śrub i innych detali, oraz zakamarków do położenia washa i później „wyciagniecia” tego suchym pędzlem. 

4 godziny temu, makinen napisał:

Chyba się jednak nie rozumiemy- masz masę łączonych paneli, wystających śrub i innych detali, oraz zakamarków do położenia washa i później „wyciagniecia” tego suchym pędzlem. 

Ja cię rozumiem ale popatrz na to zdjęcie i oryginału i oprócz niektórych paneli przód i śrub kół to go nie widac

IMG_20250811_122200.jpg

3 godziny temu, Adamo722 napisał:

Ja cię rozumiem ale popatrz na to zdjęcie i oryginału i oprócz niektórych paneli przód i śrub kół to go nie widac

Porównaj odległość z jakiej zrobiono te 2 zdjęcia i twojego modelu,  na obu fotkach  oryginału widać poszczególne panele oraz elementy kadłuba a co dostrzeżesz na twoim modelu , Tylko niektóre panele i elementy,  pozostałych można tylko się domyśleć gdzie są  i to przy tak dużej różnicy w odległości.  Rozumiesz teraz o czym jest mowa i co sugerował ci makinen. ? 

IMG_20250811_122200.jpg

Rosomak Mk Afganistan-18.JPG - Uncategorized - Photo.net

IMG_20250810_183535.jpg

• 2 months later...
W dniu 18.05.2025 o 12:47, bigmodel napisał:

Napis DRAGI jest na kalkomaniach w modelu.  Mój błąd.

W kalkomaniach do Oka, brakuje zielonych pasków ( widać je na zdjęciach ) i serduszka Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy pod napisem DRAGI. 

Widać je na ostatnim zdjęciu. 

Choć później, serduszko uległo czynnikom atmosferycznym, co też widać na pierwszym zdjęciu. 

Jeszcze jedna ciekawostka, Oko Horusa można zrobić w dwóch wersjach, albo bez oka na wieży, albo z namalowanym okiem. 

Z rysunkiem oka wiąże się pewna historia, ale to kiedyś przy okazji 😉 

Siemka, jak potrzebujecie więcej fotek to tak się składa, że to mój rosomak, którego odbierałem świeżo dostarczonego z kraju na VIII zmianę, mogę poratować. Pozdrawiam Dragi:) grafikę oka wykonał Hazok. Nazywana była przez załogę oko Ra, (Horusa)

W dniu 18.05.2025 o 12:47, bigmodel napisał:

• Like 1