Aleksander z Zalasu Napisano 24 Maja Share Napisano 24 Maja (edytowane) Do budowy modelu śmigłowca W-3PL wykorzystuję jako bazę model śmigłowca PZL W-3 w barwach Aerofłotu. Ten zestaw, w porównaniu do pozostałych ma jeden przeważający atut, mianowicie jest najtańszy że wszystkich Sokołów w 1:48. Na początek kabina pilotów i transportowa. Pierwsze dodatki to fotele opancerzone i stanowisko dowodzenia na tylnej ścianie kabiny transportowej. Ciąg dalszy nastąpi. Edytowane 24 Maja przez Aleksander z Zalasu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja Zastanawiam się nad tymi wypustkami przy zagłówkach foteli. Na fotka, które ja mam nie ma takowych - masz może jakieś zdjęcia, które to potwierdzają? Ciekawi mnie to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 26 Maja Autor Share Napisano 26 Maja Te boczne płyty opancerzenia są demontowane. Raczej nie są wygodne dla pilotów więc je demontują, w czasie pokoju nie są zbytnio potrzebne. Ale faktem jest że nie znalazłem zdjęć gdzie były by używane. Może @Adamskyby pamiętał czy te płyty kiedykolwiek były montowane? Ponieważ jednak więcej razy nie widziano niż widziano taką konfigurację, to jednak zmodyfikuję te fotele. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja ambitnie - powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 26 Maja Autor Share Napisano 26 Maja 3 godziny temu, M.A.V. napisał: ambitnie - powodzenia w budowie A co w tym ambitnego? Model jak model:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja Paczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankie Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja (edytowane) W dniu 26.05.2025 o 16:50, Aleksander z Zalasu napisał: A co w tym ambitnego? Model jak model:-) Że z Aerofłotu Głuszca wystrugasz. Edytowane 27 Maja przez Frankie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja (edytowane) W dniu 26.05.2025 o 12:12, Aleksander z Zalasu napisał: Te boczne płyty opancerzenia są demontowane. Raczej nie są wygodne dla pilotów więc je demontują, w czasie pokoju nie są zbytnio potrzebne. Ale faktem jest że nie znalazłem zdjęć gdzie były by używane. Może @Adamskyby pamiętał czy te płyty kiedykolwiek były montowane? Ponieważ jednak więcej razy nie widziano niż widziano taką konfigurację, to jednak zmodyfikuję te fotele. te na fotelach nie widziałem nigdy nawet w czasie testów na 0901 Edytowane 27 Maja przez Adamsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 27 Maja Autor Share Napisano 27 Maja Fotele poprawione. Ciapki na tapicerce interpretacja własna. Pierwsze modyfikacje kadłuba. Okna boczne wstawione w burty. Jeszcze szpachla, pilnik, papier ścierny i będzie ok. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 16 Czerwca Autor Share Napisano 16 Czerwca Sezon letni nie sprzyja przesiadywaniu w jaskini modelarskiej. Ale co nie co się dzieje, co prawda ostatnio poświęcam więcej czasu na robienie dodatków takich jak wyposażenie medyczne, łącznościowe, czy filipińskie akcenty, ale w moich modelach też udało się coś pchnąć do przodu. Kadłub został zamontowany zgrubnie, czeka na obróbkę niedoskonałości. Miało też miejsce pierwsze i chyba jedyne poważne cięcie. Upitolony został keson by dopasować nosek. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 17 Czerwca Share Napisano 17 Czerwca A masz jakiś pomysł na tablice przyrządów - będziesz robił nową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 17 Czerwca Autor Share Napisano 17 Czerwca O tablicy nie myślałem. Jako że ledwo ją widać, zawsze wykorzystuję zestawową. No chyba że ktoś by chciał, wtedy mogę pomyśleć przynajmniej nad jej kształtem ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Czerwca Share Napisano 17 Czerwca 3 godziny temu, Aleksander z Zalasu napisał: O tablicy nie myślałem. Jako że ledwo ją widać, zawsze wykorzystuję zestawową. No chyba że ktoś by chciał, wtedy mogę pomyśleć przynajmniej nad jej kształtem ;-). Zawsze chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca 12 godzin temu, Aleksander z Zalasu napisał: O tablicy nie myślałem. Jako że ledwo ją widać, zawsze wykorzystuję zestawową. No chyba że ktoś by chciał, wtedy mogę pomyśleć przynajmniej nad jej kształtem ;-). Robisz, robisz, 🫡. Będzie z kogo brać przykład . Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca Myślę nad tematem. Sama tablica to nie wystarczy, aby jako tako pasowało to trzeba by jeszcze keson dorobić. No i tablica tablicą, ale jakieś blaszki by się przydały do tego @Adamsky. Chyba jednak nie skończę tego PL za szybko. Zanim tablica będzie (a przynajmniej jej kształt) trochę wody w Odrze upłynie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca spróbujemy pomyśleć - choć ostatnio dopadły mnie znowu problemy zdrowotne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca (edytowane) Zdrówka życzę i dobrych myśli jestem. Jak wydobrzejesz, to ustawiam się w kolejce i dokładam do aktualnego zamówienia to co uda Ci się opracować. Edytowane 18 Czerwca przez zenek_65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca (edytowane) . Edytowane 18 Czerwca przez zenek_65 do usunięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 19 Czerwca Autor Share Napisano 19 Czerwca Tablica robi się. Mam problem z jej obudową, gdyż ma trochę wzmocnień o dość dzikich kształtach trudnych do odwzorowania w skali. Tymczasem kadłub robi za przymierzalnię dla wyposażenia VIP w starym stylu (seria piąta śmigłowców, Irackie): Do tego przymierzyłem element wyposażenia śmigłowców filipińskich: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 3 Lipca Autor Share Napisano 3 Lipca W dniu 17.06.2025 o 19:46, zenek_65 napisał: A masz jakiś pomysł na tablice przyrządów - będziesz robił nową? Oto mój pomysł: Przymiarka do kabiny: Swoją drogą, to klej Tamiy dobrze trzyma, musiałem się pomęczyć przy odrywaniu oryginalnego zestawowego kesonu. Przymiarka do kabiny i noska: Kadłub jednak nadal służy mi do przymierzania różnych wydruków. Zagadka dla znawców, co to jest 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca (edytowane) Procjon? Nie żebym był znawcą Edytowane 3 Lipca przez Andzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca 41 minut temu, Andzin napisał: Procjon? a dokładnie: W-3U Salamandra 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi