Thalgonis Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca (edytowane) Hejka, jak już robię jednego półgąsienicowca to można i drugiego Jak zwykle, „niech się mury pną do góry” Edytowane 18 Czerwca przez Thalgonis 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca Chętnie popatrzę co tu się nawyprawia, bo kiedyś sam miałem go w planach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca Czym planujesz go załadować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca Nie planowałem… Plandeka i tyle… To malowanie x Luftwaffe, więc może jakieś beczki (mam żywiczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca (edytowane) 9 godzin temu, Thalgonis napisał: Nie planowałem… Plandeka i tyle… To malowanie x Luftwaffe, więc może jakieś beczki (mam żywiczne) Znasz tą stronę może znajdziesz coś ciekawego ? Mercedes-Benz L4500R Maultier with spoked wheels Panzerserra Bunker http://panzerserra.blogspot.com › ... Edytowane 18 Czerwca przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Lipca Autor Share Napisano 7 Lipca Krótka piłka: jak malować wnętrze tego czegoś? Na stronie z powyższego linku od Kolegi Bulika, widać fotkę wnętrza, tylko że jakieś to bardzo jasne... Jakby Creme Weiss Albo zwykły dunkegwelb ale walnli błyskiem robiąc fotkę i tak się to to rozjaśniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca (edytowane) Podobno niektóre szoferki były drewniane , jego kabina Mercedes Benz L4500 , jego kabina Daimler Benz L4500R Maultier Fahrzeuge-der-Wehrmacht.de Mercedes-Benz L 4500 - Fahrzeuge-der-Wehrmacht.de Edytowane 8 Lipca przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca W dniu 7.07.2025 o 17:24, Thalgonis napisał: Krótka piłka: jak malować wnętrze tego czegoś? Wnętrze szoferki maluj tak jak i na zewnątrz, czyli albo "szary", albo "żółty". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Lipca Autor Share Napisano 9 Lipca Nic dziwnego, że musi naprawiać, skoro jeździ bez głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca 1 godzinę temu, Thalgonis napisał: Nic dziwnego, że musi naprawiać, skoro jeździ bez głowy... To nim napisano tą książkę i nakręcony film? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Lipca Autor Share Napisano 9 Lipca Chyba nie - Irving zmarł prawie 100 lat wcześniej. Co najwyżej ten tutaj mógł się „bezgranicznie” zafascynować tą powieścią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca Czołem! Świetny temat! Dawno temu polepiłem to coś. W miarę dobrze się skladał i raczej nie było problemów. Mój jest Panzergrau i stał kiedyś w galerii. Sorry za zaśmiecanie wątku. Mariusz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca (edytowane) Pamiętaj, że ten żółty trójkąt był podniesiony tylko w czasie ciągnięcia przyczepy..No chyba że coś do niego podczepisz Edytowane 10 Lipca przez piotrkur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca Jeśli figurka ma spodnie na szelkach, to nie potrzebny jest jej pas. Zresztą chyba starałeś się tutaj zasymulować pas główny o szerokości 45mm, który standardowo był skórzany i miał dużą metalową klamrę. Tych pasów nigdy nie używano do spodni. Do tego służyły jeśli już przydziałowe paski parciane, ze skórzaną regulacją i małą klamerką drutową, jak na zdjęciu. Ale tak jak mówię- albo szelki, albo pasek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca 8 minut temu, PiterATS napisał: Ale tak jak mówię- albo szelki, albo pasek A co jeśli koleś wpadł na pomysł, żeby nosić szelki i pasek ? Być może nieregulaminowo, ale jednak mogło się zdarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca 32 minuty temu, _OldMan_ napisał: A co jeśli koleś wpadł na pomysł, żeby nosić szelki i pasek ? Być może nieregulaminowo, ale jednak mogło się zdarzyć. Owszem w teorii mogło, ale w praktyce niekoniecznie. Wnioskuję tak po swoim wieloletnim doświadczeniu w rekonstrukcji historycznej i tysiącach przejrzanych zdjęć z epoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Lipca Autor Share Napisano 10 Lipca Panowie, będą i paski i szelki (czyli SF jak to u mnie) Z prostego powodu: figurka miała wyraźnie zarysowany pasek z dużą klamerką - tak jak pisał Piter - oraz luźno spuszczone szelki (dobrze, że nie spodnie). Szlifowanie tego i od nowa rzeźbienie figurki to nie mój poziom, sorka. Ale dziękuję za zwrócenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca Godzinę temu, Thalgonis napisał: Panowie, będą i paski i szelki (czyli SF jak to u mnie) Z prostego powodu: figurka miała wyraźnie zarysowany pasek z dużą klamerką... Może ten pas z klamrą nie rzucałby się aż tak w oczy, gdybyś wykonał go w kolorze cielistym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca 16 godzin temu, Thalgonis napisał: Dlatego twój będzie miał normalną głowę a nie dynię , a tak na poważnie to ten gwiazdor będzie miał plandekę czy też gołą pakę? Jeśli z plandeką to masz prawie za darmo fajne zapinki chyba że była to linka puszczona przez oczka i wiązana z tylu pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Lipca Autor Share Napisano 10 Lipca Będzie miał tak jak na pudełku, wsio zakryte. A! I będzie też coś ciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca Wydaje mi się że to nie było rdzawe tak jak pomalowałeś tłumik, to wygląda na siłownik pneumatyczny zapewne od układu hamulcowego, raczej w kolorze podwozia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca To nie siłownik. To normalny zwykły zbiornik na sprężone powietrze, a i owszem do hamulców Mariusz Raczej powinien być w kolorze podwozia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca 14 minut temu, marioba napisał: To nie siłownik. To normalny zwykły zbiornik na sprężone powietrze, no tak, możesz mieć rację, Air cylinder" tłumaczy się na język polski jako "siłownik pneumatyczny" lub "cylinder pneumatyczny". Oba te terminy są poprawne i odnoszą się do urządzenia, które wykorzystuje sprężone powietrze do generowania ruchu liniowego. Innym, rzadszym tłumaczeniem może być "pojemnik ze sprężonym powietr zem", ale to odnosi się bardziej do samej konstrukcji i nie oddaje w pełni funkcji urządzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca 10 godzin temu, Thalgonis napisał: Panowie, będą i paski i szelki (czyli SF jak to u mnie) Z prostego powodu: figurka miała wyraźnie zarysowany pasek z dużą klamerką - tak jak pisał Piter - oraz luźno spuszczone szelki (dobrze, że nie spodnie). Szlifowanie tego i od nowa rzeźbienie figurki to nie mój poziom, sorka. Ale dziękuję za zwrócenie uwagi Ja sam od razu bym to poprawiał, ale z drugiej strony szanuję za zdrowe podejście na luzie do sklejania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi