pgreg Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Nie chciałem się specjalnie narzucać - ale skoro nikt do tej pory nie wstawił tutaj inboxa tego modelu - to ja to robię: Po pierwsze powala rozmiar pudełka: mimo wszystko się nie spodziewałem że jest taki duży... W środku oczywiście instrukcja, kalki i wypraski : Całkiem ładne kalki do dwóch wersji: i wypraski - duuuuużo tego: Na koniec małe porównanie - znacie Chinook'a? to jeden z większych transportowych jakie mam, popatrzcie na różnicę wielkości: ... jakiś komentarz? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Napisałbym ,,musze go mieć" ... ale obawiam się, że moja witrynka na modele by się nie sprawdziła ;) Jakie ,,to" ma wymiary długość ? rozpiętość wirnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Mam chinooka w 1:72 i wydaje się duży to co dopiero ten Gdzie można kupić te cudeńko ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreg Napisano 29 Listopada 2008 Autor Share Napisano 29 Listopada 2008 To cudeńko (jak ładnie napisałeś) nabyłem dzisiaj w Martoli - zresztą nie ja jeden A co do wymiarów - kadłub ma około 46 cm, sama łopata wirnika ma 21 cm - więc z piastą średnica będzie gdzieś koło 56 cm... Ja już nawet nie myślę gdzie on będzie stał - nie on jeden będzie miał problem by zmieścić się na półce/ podłodze/suficie/ścianie* *-w zależności od dostępności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Mi-26 innego producenta, ale tez w skali 1:72 - czyli stoliczku nakryj sie: Tu w parze z Mi-6 Amodel. Wiecej fotek: http://litnik.in.ua/content/view/319/1/ To duze modele. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 To duze modele. O ja nie mogę ... nie mam takich pułek... ;( Trzeba będzie poprzestać na mi-2 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Miałem okazję dzisiaj ten model oglądać! Masakra, jakie to duże!! Ale w ramkach prezentuje się wyśmienicie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Powiem tylko POWODZENIA Avanti na niego oj żebym miał miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Dzięki Ci panie Boże Tylko ja jeszcze poprosze o mi-2 w 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 ja Mi-6 dostałem w ubiegłym tygodniu (170 zł+przesyłka), a na Mi-26 (70 zł+przesyłka) właśnie czekam Cholera, gdzie ja je zmieszczę??? Swoją drogą to dlaczego jest taka różnica w cenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Swoją drogą to dlaczego jest taka różnica w cenie??? Też nie mogę tego pojąć... Amodel robi super tematy... ale zwyczajnie nie stać mnie na kolekcjonowanie modeli po 100zł w górę... np. ok.65 zł za Ka-26 to już spora przesada... ten helikopterek ma chyba z 15cm !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miki24 Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Swoją drogą to dlaczego jest taka różnica w cenie??? Też nie mogę tego pojąć... Amodel robi super tematy... ale zwyczajnie nie stać mnie na kolekcjonowanie modeli po 100zł w górę... np. ok.65 zł za Ka-26 to już spora przesada... ten helikopterek ma chyba z 15cm !! Witam, ja widziałem na stronie www.mojehobby.pl model śmigłowca Mi-1 w skali 1:48 i kosztował...70zł+przesyłka!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Czy ZVEZDA nie planuje wypuszczenia Mi-6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 orpheus >> nie Ale AMODEL planuje Mi-10 i Mi-14.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Szkoda, bo Mi-6 od Amodelu jest podły w porównaniu z Mi-26 Zvezdy - mam oba i robiłem porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 podły mówisz... Chętnie się zamienię z kimkolwiek - mój mi-6 z AIRMODELa na podły AMODEL ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 A ile dorzucisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwat Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 To kiedy warsztacik tego "MALEŃSTWA" ??? Chyba też się w końcu na tego koloska skuszę... Ouł Maj God Toć to jest wielkości Iła-76 http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/9/0/0/1016009.jpg !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 nie no, zdziebko mniejszy A warsztat-może za jakiś czas, jeszcze ze dwie maszyny w kolejce przed nim. Tak w ogóle to chodzi mi po głowie żeby zrobić go właśnie w barwach UN otwartego bo ma ładnie odwzorowane wnętrze i wsadzić do środka jakąś ciężarówkę, tylko jaką? Urala z ICM-u? Tylko czy znajdę plandeczanego w 1/72? Cysternę to widziałem ale chyba trochę nie bardzo się nadaje... http://www.allegro.pl/item575738429_radziecka_klasyka_ural_4320_un_1_43.html takie cuś, tylko żeby w 72 znaleźć.. Edit: nie pisz, proszę, postów jeden pod drugim... przycisk Zmień bardzo pomaga - Nexus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Jest skrzyniowy, który można przerobić na plandekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Jest skrzyniowy, który można przerobić na plandekę. to jest niezła myśl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwat Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 http://www.hobbysta.pl/zil131-army-truck-p-3920.html Może takie cuś, trochę starszy ale za to w barwach UN (choć można by szablonem zrobić). Co do wiatraka to JAK NAJBARDZIEJ RÓB UN !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Nooo, Ził też jest niezły, i odpada problem paki i ubarwienia. Ciekaw jestem jak wygląda taki model "na żywo"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwat Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Mały in-boxsik http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=189094 Jakość pewnie jak to ICM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi