Sasini Napisano 4 Lipca 2025 Napisano 4 Lipca 2025 Zgodnie z głosem ludu informuję o starcie sprzedaży konwersji Miga-29A. Zestaw wzbogacony bo elementy fototrafione. Skala - 1/48, dedykowane do Miga-29 GWH, cena - 60zł Zamówienia proszę składać w wiadomościach prywatnych. 4 Cytuj
Wojtu204 Napisano 4 Lipca 2025 Napisano 4 Lipca 2025 Dzięki Ci, bo właśnie mi chodziło po głowie, żeby sobie zrobić naszego w trochę bardziej współczenym wydaniu 1 Cytuj
Tazman79 Napisano 5 Lipca 2025 Napisano 5 Lipca 2025 Ale jednego, dość znaczącego elementu brakuje Cytuj
Sasini Napisano 30 Kwietnia Autor Napisano 30 Kwietnia Miło jest mieć możliwość wrzucenia czegoś nowego w ten wątek. Długo na to czekałam... Mała zajaweczka tematu, który mnie totalnie ekscytuje i bardzo się cieszę, że wreszcie znalazła się przestrzeń na jego realizację. Oczywiście prace jeszcze nie są zakończone, jest jeszcze sporo do zrobienia. 8 Cytuj
Bethor Napisano 1 Maja Napisano 1 Maja To cały kokpit do naszych (po "modernizacji") dwudziestych dziewiątych? Cytuj
Tazman79 Napisano 1 Maja Napisano 1 Maja 2 godziny temu, Bethor napisał: To cały kokpit do naszych (po "modernizacji") dwudziestych dziewiątych? Po i przed modernizacją... Cytuj
Sasini Napisano 2 Maja Autor Napisano 2 Maja 2 godziny temu, Fixer napisał: A w 72 takie dodatki planujesz? Do modelu Trumpetera. Generalnie plan jest na skale 1/32, 1/48 i 1/72. Pierwsza wyjdzie w 32 bo daje największe możliwości detalu. Firmy które biorę pod uwagę to Trumpeter i GWH. Zestawy będą w dwóch opcjach, dla Mińska i dla Malborka. W każdym poza kokpitem, będzie też fotel, kalki i blaszki. 8 1 Cytuj
Tazman79 Napisano 2 Maja Napisano 2 Maja (edytowane) 7 godzin temu, Sasini napisał: Generalnie plan jest na skale 1/32, 1/48 i 1/72. Pierwsza wyjdzie w 32 bo daje największe możliwości detalu. Firmy które biorę pod uwagę to Trumpeter i GWH. Zestawy będą w dwóch opcjach, dla Mińska i dla Malborka. W każdym poza kokpitem, będzie też fotel, kalki i blaszki. Rozumiem że wcześniej wydane elementy waloryzacyjne zostaną także przeskalowane na 1:32 aby można było wykonać wersję po modernizacji w tejże skali? Edytowane 2 Maja przez Tazman79 Cytuj
tomaszzt Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca Napiszcie mi proszę jak to jest z zestawami od GWH. 9-12 Late jest od dłuższego czasu niedostępny, ale 9-13 i inne Ukraińce są oparte, wg. scalemates na tych samych wypraskach. Jaki zestaw nabyć pod "Polaka" ?Napiszcie, jak wygląda sprawa z modelami GWH 29go ? Zestaw w 48 9-12 Late jest od dłuższego czasu niedostępny, ale scalemates "mówi" że te wszystkie 9-13 i inne Ukraińce są oparte na tym samym zestawie Cytuj
Andzin Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca (edytowane) GWH robi poprawny 9.13 i 9.12, więc górne części kadłubów w modelach się różnią. Jeśli chcesz poprawnego 9.12 (podejrzewam, że z zamiarem zrobienia naszego), bierz 9.12 Early - L7211 lub L4814. Wersje "Late" w obu skalach mają skopany spód kadłuba. Oba są dostępne. Edytowane 31 Lipca przez Andzin Cytuj
arhtus Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca Co ten MiG w wersji Late ma skopanego na spodzie kadłuba? Cytuj
tomaszzt Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca Dzięki za konkret. Rozumiem, że zestawik z wątku zamawiać i pytanie czy czekać na kokpit ?! Cytuj
Sasini Napisano 31 Lipca Autor Napisano 31 Lipca Jeżeli chcesz taniej i pobawić się w wycinanki, to kup małą konwersje. Jeżeli wolisz mieć full zestaw kokpit + fotel + wszystkie dodatki to poczekaj na nową konwersję. Jest już bardzo blisko ukończenia Cytuj
Andzin Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca (edytowane) 27 minut temu, arhtus napisał: Co ten MiG w wersji Late ma skopanego na spodzie kadłuba? Obszar za wnęką przedniego podwozia. To jest mało widoczne, ale jak już wiesz, że tam jest, to gryzie w oczy. Tym bardziej, że jeśli możesz kupić model bez tej wady, to nie ma potrzeby brać skopanego. To jest swoją drogą ciekawa historia. GWH wypuścił najpierw 9.12 Late w 48. Wtedy odkryto ten błąd i parę drobniejszych związanych z gondolami silników (np. źle umiejscowiony chwyt powietrza). W następnym pudle 9.12 Early zostało to poprawione, poprawny spód kadłuba został też dodany do 9.13 i 9.19 w 48, które wyszły później. Gdy przyszła kolej na skalę 1:72 okazało się, że GWH niczego się po drodze nie nauczyło, po prostu skorzystali z istniejącego projektu 9.12 Late w 48, i model w 72 miał dokładnie te same błędy. Gdy wyszedł L7211 (czyli 9.12 Early) miał już poprawny spód kadłuba. Edytowane 31 Lipca przez Andzin Cytuj
arhtus Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca A jest gdzieś w internetach jakieś porównanie w obrazkach? Mam ten model i nie wiem na co patrzeć. Cytuj
tomaszzt Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca 25 minut temu, Sasini napisał: Jeżeli chcesz taniej i pobawić się w wycinanki, to kup małą konwersje. Jeżeli wolisz mieć full zestaw kokpit + fotel + wszystkie dodatki to poczekaj na nową konwersję. Jest już bardzo blisko ukończenia Zatem czekam cierpliwie Cytuj
Andzin Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca 14 minut temu, arhtus napisał: A jest gdzieś w internetach jakieś porównanie w obrazkach? Mam ten model i nie wiem na co patrzeć. Zobacz PW, nie mam tu jak wstawić zdjęcia. Cytuj
Andzin Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca (edytowane) Jednak znalazłem jak wstawiać zdjęcia Tylko do cel ów dyskusji. Zdjęcie poniżej, z cienką żółto-czerwoną obwódką - poprawny kształt, na dole - z żółtą linijką i grubą zieloną obwódką - zły kształt. Edytowane 31 Lipca przez Andzin 1 Cytuj
arhtus Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca Nie wiem o co chodzi. Mam oba pudełka w 1/48 , L4811 LATE oraz L4814 EARLY i wypraski dolnej części kadłuba są identyczne. Też kiedyś właśnie czytałem, że z tym modelem jest coś nie tak i dlatego jestem ciekaw, bo nigdy jakiegoś zdjęcia tego błędu nie wiedziałem. Ja w tych pudełkach co mam żadnej różnicy nie widzę, poza innym uzbrojeniem, w Late jest R-27x2 i R-73x4, a w Early R-27x2 , R-73x2 i R-60x2 . To chyba jest jakiś mit, albo w jakiejś krótkiej serii początkowo było coś nie tak z tą wypraską, ale dowodów brak.. Cytuj
tomaszzt Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca Hmmm, w takim razie dla mnie tym bardziej to dobra wiadomość, bo i tak ten Late jest niedostępny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi