Andzin Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca (edytowane) 8 minut temu, arhtus napisał: Nie wiem o co chodzi. Mam oba pudełka w 1/48 , L4811 LATE oraz L4814 EARLY i wypraski dolnej części kadłuba są identyczne. Też kiedyś właśnie czytałem, że z tym modelem jest coś nie tak i dlatego jestem ciekaw, bo nigdy jakiegoś zdjęcia tego błędu nie wiedziałem. Ja w tych pudełkach co mam żadnej różnicy nie widzę, poza innym uzbrojeniem, w Late jest R-27x2 i R-73x4, a w Early R-27x2 , R-73x2 i R-60x2 . To chyba jest jakiś mit, albo w jakiejś krótkiej serii początkowo było coś nie tak z tą wypraską, ale dowodów brak.. To nie mit, choć zgodzę się, że jeśli chodzi o 48 to może z biegiem lat GWH mogło pójść po rozum do głowy i zunifikować ramki. Mam L4811 z pierwszych serii i tam ten skopany spód kadłuba jest, w EARLY już był poprawny. W 72 było podobnie. Zdjęcie L7212 ze strony Mojehobby pokazuje jak te ramki wyglądały. Ja kupiłem L7211 i tam jest już spód poprawny. Na wszelki wypadek nie ruszam LATE w 48 i 72, bo nie wiadomo co tam jest spakowane. Co do uzbrojenia pełna zgoda. Edytowane 31 Lipca przez Andzin Cytuj
arhtus Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca (edytowane) Jak masz możliwość to zrób zdjęcie tego kadłuba (w 1/48) i wstaw dla potomności, bo to chyba pierwszy przypadek o którym wiem, gdzie ktoś faktycznie się z tym spotkał. Edytowane 31 Lipca przez arhtus Cytuj
Andzin Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca 11 minut temu, arhtus napisał: Jak masz możliwość to zrób zdjęcie tego kadłuba i wstaw dla potomności, bo to chyba pierwszy przypadek o którym wiem, gdzie ktoś faktycznie się z tym spotkał. Proszę Niewierny Tomaszu ;-) 1 Cytuj
arhtus Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca Nooo i teraz widzę o co chodzi Tylko.., że to jest skala 1/72, a mi chodzi o 1/48 Cytuj
Andzin Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca 4 minuty temu, arhtus napisał: Nooo i teraz widzę o co chodzi Tylko.., że to jest skala 1/72, a mi chodzi o 1/48 Zaiste Niewierny Tomasz Na zdjęciu masz skalę 1:48 - popatrz na kratkę maty Wiem że napisałem, że mam 72, ale 48 też mam Jak się ukazał w 48 to wziąłem bez zastanowienia, później dokupiłem jeszcze EARLY. W 72 nauczony doświadczeniem poczekałem na pierwsze zdjęcia, wziąłem głęboki oddech i doczekałem się poprawnego EARLY. Dlatego teraz nie ufam LATE, ufam EARLY Cytuj
arhtus Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca Faktycznie, sorry, zmyliły mnie wklejone wnęki podwozia. Sam kiedyś próbowałem się dowiedzieć co jest nie tak z tym modelem i jedyne do czego się dokopywałem to stwierdzenie, że "coś jest nie tak z kadłubem". O co dokładnie chodziło się nie dowiedziałem i dlatego mnie to tak ciekawiło, tak że dzięki za rozwianie wątpliwości. Ja swoje pudełko Late kupiłem w Banzai więc zapewne GWH pakuje poprawioną wypraskę już do każdego pudełka. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi