Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
8 minut temu, arhtus napisał:

Nie wiem o co chodzi. 

Mam oba pudełka w 1/48 , L4811 LATE oraz L4814 EARLY i wypraski dolnej części kadłuba są identyczne. 

Też kiedyś właśnie czytałem, że z tym modelem jest coś nie tak i dlatego jestem ciekaw, bo nigdy jakiegoś zdjęcia tego błędu nie wiedziałem.

Ja w tych pudełkach co mam żadnej różnicy nie widzę, poza innym uzbrojeniem, w Late jest  R-27x2  i  R-73x4,  a w Early R-27x2 , R-73x2  i  R-60x2 .  

To chyba jest jakiś mit, albo w jakiejś krótkiej serii początkowo było coś nie tak z tą wypraską, ale dowodów brak.. 

To nie mit, choć zgodzę się, że jeśli chodzi o 48 to może z biegiem lat GWH mogło pójść po rozum do głowy i zunifikować ramki. Mam L4811 z pierwszych serii i tam ten skopany spód kadłuba jest, w EARLY już był poprawny. W 72 było podobnie. Zdjęcie L7212 ze strony Mojehobby pokazuje jak te ramki wyglądały. Ja kupiłem L7211 i tam jest już spód poprawny. Na wszelki wypadek nie ruszam LATE w 48 i 72, bo nie wiadomo co tam jest spakowane. Co do uzbrojenia pełna zgoda.

Edytowane przez Andzin
Napisano (edytowane)

Jak masz możliwość to zrób zdjęcie tego kadłuba (w 1/48) i wstaw dla potomności, bo to chyba pierwszy przypadek o którym wiem, gdzie ktoś faktycznie się z tym spotkał. 

Edytowane przez arhtus
Napisano
11 minut temu, arhtus napisał:

Jak masz możliwość to zrób zdjęcie tego kadłuba i wstaw dla potomności, bo to chyba pierwszy przypadek o którym wiem, gdzie ktoś faktycznie się z tym spotkał. 

Proszę Niewierny Tomaszu ;-)

IMG_20260731_123222.jpg

• Thanks 1
Napisano
4 minuty temu, arhtus napisał:

Nooo i teraz widzę o co chodzi 😀 

Tylko.., że to jest skala 1/72, a mi chodzi o 1/48  

Zaiste Niewierny Tomasz 😉 Na zdjęciu masz skalę 1:48 - popatrz na kratkę maty 🙂 Wiem że napisałem, że mam 72, ale 48 też mam 🙂 Jak się ukazał w 48 to wziąłem bez zastanowienia, później dokupiłem jeszcze EARLY. W 72 nauczony doświadczeniem poczekałem na pierwsze zdjęcia, wziąłem głęboki oddech i doczekałem się poprawnego EARLY. Dlatego teraz nie ufam LATE, ufam EARLY 😉

Napisano

Faktycznie, sorry, zmyliły mnie wklejone wnęki podwozia. 

Sam kiedyś próbowałem się dowiedzieć co jest nie tak z tym modelem i jedyne do czego się dokopywałem to stwierdzenie, że "coś jest nie tak z kadłubem".

O co dokładnie chodziło się nie dowiedziałem i dlatego mnie to tak ciekawiło, tak że dzięki za rozwianie wątpliwości.

Ja swoje pudełko Late kupiłem w Banzai więc zapewne GWH pakuje poprawioną wypraskę już do każdego pudełka.  

• Like 1