Marwaw Napisano 19 Marca 2009 Autor Share Napisano 19 Marca 2009 Witam, oto zdjęcia z wczoraj: Wodę pokryłem specyfikiem Steel Water z Vallejo, wyszło niezłe, choć muszę w paru miejscach poprawić Sidoluxem. Grzywy fal pokryłem wynalazkiem o nazwie Snow&foam róznież z Vallejo. Okazało się że to gęściejsza biała farba. w miejscach gdzie żel jeszcze nie wysechł, ładnie sie zmieszało i dało to w sumie ciekawy efekt. Myślę nad tym, aby wymieszać to z sodą i tym pokryć same krawędzie grzyw fal. Zobaczymy co wyjdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 Wyszło całkiem nieźle, Sidoluks nabłyszczył wszystko co pozostało matowe, zaś grzywy fal pokryłem mieszaniną piany z Vallejo z sodą oczyszczoną. Otrzymałem coś o konsystencji pasty do zębów, z której przy nakładaniu kilku warstw wyszły całkiem niezłe "bałwany": Na zakończenie dwa zdjęcia Podhalanina, wiem że nie na temat ale nie mogłem się powstrzymać Można obijać pałą, przecież i tak pod but Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 Niekoniecznie, zdarzają się i takie na pełnym morzu, wszystko zależy od pogody, a modele wyglądają tak dlatego, ze nie są jeszcze przymocowane na stałe, na razie tylko postawione, stąd ten efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Witam, Modele przymocowane do podstawki, hol przerzucony z okrętu na samolot: Ta paskudną plamę na dziobie również zamalowałem i w ten sposób zakończyłem pracę nad Lathamem, choć cała diorama wymaga trochę pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Witam! Mam nadzieję, że tym harpunem nie polują na wieloryby .A tak na poważnie to świetnie! Tam gdzie styka się kadłub z wodą podmalujesz czymś "mokrym", bo cosik suchawo. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Może Sido poprawię, ale to piana powinna być błyszcząca? Tymczasem galeria już w stosownym dziele, zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Bardzo ładne. Jak dla mnie ma klimat. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi