Skocz do zawartości

Latham 43 HB 3, Choroszy Modelbud - 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

oto zdjęcia z wczoraj:

kopia%20pict9424.jpg

kopia%20pict9426.jpg

Wodę pokryłem specyfikiem Steel Water z Vallejo, wyszło niezłe, choć muszę w paru miejscach poprawić Sidoluxem. Grzywy fal pokryłem wynalazkiem o nazwie Snow&foam róznież z Vallejo. Okazało się że to gęściejsza biała farba. w miejscach gdzie żel jeszcze nie wysechł, ładnie sie zmieszało i dało to w sumie ciekawy efekt. Myślę nad tym, aby wymieszać to z sodą i tym pokryć same krawędzie grzyw fal. Zobaczymy co wyjdzie.

• Like 1
Napisano

Wyszło całkiem nieźle, Sidoluks nabłyszczył wszystko co pozostało matowe, zaś grzywy fal pokryłem mieszaniną piany z Vallejo z sodą oczyszczoną. Otrzymałem coś o konsystencji pasty do zębów, z której przy nakładaniu kilku warstw wyszły całkiem niezłe "bałwany":

kopia%20pict9429.jpg

kopia%20pict9433.jpg

kopia%20pict9434.jpg

kopia%20pict9435.jpg

Na zakończenie dwa zdjęcia Podhalanina, wiem że nie na temat ale nie mogłem się powstrzymać

kopia%20pict9425.jpg

kopia%20pict9432.jpg

Można obijać pałą, przecież i tak pod but

Napisano

Niekoniecznie, zdarzają się i takie na pełnym morzu, wszystko zależy od pogody, a modele wyglądają tak dlatego, ze nie są jeszcze przymocowane na stałe, na razie tylko postawione, stąd ten efekt.

Napisano

Witam,

Modele przymocowane do podstawki, hol przerzucony z okrętu na samolot:

pict9535.jpg

Ta paskudną plamę na dziobie również zamalowałem i w ten sposób zakończyłem pracę nad Lathamem, choć cała diorama wymaga trochę pracy.

• Like 1
Napisano

Witam!

Mam nadzieję, że tym harpunem nie polują na wieloryby .A tak na poważnie to świetnie! Tam gdzie styka się kadłub z wodą podmalujesz czymś "mokrym", bo cosik suchawo.

Pozdrawiam!

Napisano

Może Sido poprawię, ale to piana powinna być błyszcząca? Tymczasem galeria już w stosownym dziele, zapraszam.