sianko Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 OK , został do położenia jeszcze czarny ... Bez czarnego, też wygląda efektownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 Z czarnym wygląda lepiej - w końcu kolor ten rzadko był używany jako barwa kamuflażu maszyn operujących za dnia . Jak widać model załapał się również na porcję pasteli . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Super Ci to malowanko wyszło! Powiedz jakich kolorów użyłeś (oprócz czarnego oczywiście). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Ładnie Bardzo mi się to podoba, malowanie pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 18 Marca 2009 Autor Share Napisano 18 Marca 2009 Powoli ale do przodu ... Dzisiaj malowałem na biało - swoją porcję otrzymał kadłub i ster kierunku - jutro postaram się nanieść kolor czerwony ( szachownica na sterze i czerwony pas pośrodku białego na kadłubie ). Ponadto zrobiłem "na gotowo" zastrzały i wykonałem cieniowanie na dolnej powierzchni górnego płata . Kolory kamuflażu to 100% Humbrol : H74 ( beżowy ) , H105 ( ciemna zieleń ) , H113 ( brąz ) i H120 ( jasna zieleń ) . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Łoooohoho Elegancko... Świetnie Ci wyszło cieniowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 Plany na dzisiaj - skończyć zabawę z kadłubem i zamontować górny płat . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Kiedy montujesz górny płat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 Przy odrobinie mej dobrej woli i samozaparcia Breguet otrzyma górny płat już dzisiaj - muszę tylko uzupełnić gdzieniegdzie "brudzing" kadłuba . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Nie wiem, jak to się stało, że przeoczyłem tę relację :/ ? Na szczęście w końcu znalazłem, i to , co widzę, cieszy me oko Ładnie wygląda. Takie dwa pytania - były jakieś uciążliwości podczas dotychczasowego montażu? Czy myślisz o lekkim przybrudzeniu biało-czerwonego płata ? Tyle tym razem, powodzenia na finiszu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Well ... Pas na kadłubie przybrudzony , górny płat przymocowany , teraz wypadało by co nieco posznurować . Co do samego modelu to jest ciężko , ale nie tragicznie - poważniejsze problemy miałem właściwie tylko z instalacją fototrawionego wnętrza , które jakoś średnio chciało pasować . Drobnym błędem producenta jest zaproponowanie zastrzałów o identycznej długości , ale tutaj wystarczy przyciąć cztery wewnętrzne o ok. 1mm i jest już w porządku . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Ładnie , coraz piękniej. Może pokusisz się o lekkie przybrudzenie żaluzji chłodnicy? A sznurowanie to dla Ciebie bułka z masłem,sama przyjemność. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Będzie wasch na chłodnicy , a i owszem - wszystko w swoim czasie . Tymczasem posznurowałem dziada i zrobiłem dolny płat "prawie na gotowo" . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Ładna maszyna, a wykonanie miodzio. Wyrobisz się do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Sobota , niedziela , poniedziałek wolne - jestem dobrych myśli ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 No to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Dzisiaj pracowałem przy podwoziu i stateczniku pionowym . Podwozie już wklejone i pomalowane , czeka na uzupełnienie naciągów i brudzing . Statecznik będzie jeszcze cieniowany oraz uzupełniony o detale fototrawione ( wszystkie dwa ) . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 I pomyśleć, że uważałem niegdyś te Breguety za nudne.... Dół płatów jak dla mnie - wzorcowy, malowanie po prostu na 666% normy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Dzięki Wczoraj / dzisiaj : Jutro brudzimy . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Górny płat taki zostanie? Śmiesznie trochę, co nie znaczy źle Bardzo ładny szmatopłacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 No cóż - za układ plam kamuflażu nie odpowiadam Na chwilę obecną płat posiada już kokardy i brudzing - foto wieczorem . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Stan faktyczny : Obrotnica na razie tylko położona . Zadanie na dzisiaj - uzupełnić model o detale ( wyrzutniki bombowe , napędy lotek , etc. ) i pozostałe linki . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 No to dawaj dalej, czekamy na galerię gotowego modelu, coby czołobitność okazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Witam! Rewelacja! Ale tak patrzę i niedowierzam , u Ciebie francuskie kokardy! No ale skoro tak było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi