Rafał B Napisano 13 Lipca Share Napisano 13 Lipca Piękna benedyktyńska praca Podziwiam tym bardziej, iż jest to skala 1/87, czyli już nie na moje oczy. Szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Lipca Super Moderator Share Napisano 13 Lipca Uwielbiam takie rzemiosło. Bardzo mi się podoba. Ukłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 14 Lipca Autor Share Napisano 14 Lipca Dziękuje bardzo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 15 Lipca Share Napisano 15 Lipca Zawsze u mnie były dwie pasje modelarskie: kolejnictwo HO i samoloty 1/72. Z racji wykształcenia pozostałem przy lotnictwie, ale "kolejki" nadal wywołują szybsze bicie serca. No, jak zobaczyłem Twojego Dragona to już prawie stan przedzawałowy, po prostu totalny odjazd, nie widziałem nigdy nic podobnego. Gratulacje! Zaczynam żałować wyboru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek26 Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca Mnie pływadła interesują - ale przypadkowo tu zajrzałem i musze powiedzieć: pełen szacun dla kolegi. Mistrzowska robota - aż trudno oczęta oderwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca Kawał rzetelnej roboty. A ja trochę z innej beczki. Czy wszystkie napisy to kalki, czy malowane ? Jeśli kalki, to od kogo ? Jeśli malowane - to jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 16 Lipca Autor Share Napisano 16 Lipca 7 godzin temu, Wojtek59 napisał: Kawał rzetelnej roboty. A ja trochę z innej beczki. Czy wszystkie napisy to kalki, czy malowane ? Jeśli kalki, to od kogo ? Jeśli malowane - to jak ? Cześć dziękuje Jeżeli chodzi o kalki to kolega robi . Skala 1/87 jest bardzo wymagająca . Na taborze jest mnóstwo drobnych napisów które musza być ostre i czytelne. Kalkomanie przez niego robione są na bardzo cienkim filmie i biel jest bielą . Nawet położone na ciemnym kolorze nie przebijają. Na jednym zdjęciu z budowy zrobiłem na zoomie porównanie tampodruku PIKO i kalek . Oczywiście trzeba je położyć według zasad. Poza tym zaprojektuje wszystko dosłownie wszystko. Niema dla niego żadnych ograniczeń . Robi na podstawie zdjęć , rysunków i wszystkiego co możliwe. LINK https://www.facebook.com/kalkomanie Pozdrawiam Rafał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca Świetny model. Wątek warsztatowy też. Podziwiam Twoja wytrwałość. Zwłaszcza że widownia raczej mała. Życzę kolejnych takich modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca Niemy film (poza listą płac na początku), ale trzymający w napięciu. Kawał świetnej roboty, zazdroszczę determinacji i gratuluję ostatecznego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi