kondi93 Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Chciałbym zaprezentować swój najnowszy model jakim jest Peterbilt 377 A/E. Inspiracją do sklejenia tego modelu w takich barwach był model bartka330 viewtopic.php?t=1352 Model powstawał miesiąc. Teraz czeka jeszcze na naczepke. Malowany był spreyem Craft spray. Po nieszczęsnym zaciapaniu przedniej szyby klejem uznałem, że to będzie największa klapa w tym modelu. Jednak nie, okazało się, że największą klapą w tym modelu jest powstała szczelina pomiędzy maską a kabiną. Ogólnie z modelu jestem zadowolony, na półce prezentuje się naprawdę zacnie. Teraz fotki: Teraz największa klapa: Proszę o opinie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Ogólnie model nie jest zły. Poza tymi dwoma rzeczami które wymieniłeś rażą w oczy tylne światła. Poza tym można było pomalować na inny kolor wnetrze kabiny sypialnianej. Ta biel nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 mi też się nie podoba wnetrze ale model jest fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 O tak, bardzo ładny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Generalnie prezentuje się ładnie i znajomo. Milo mi że mój model sie podobał. Z tą szczeliną to u mnie też wychodziła ale nie aż taka. Spróbuj to jakoś jeszcze wyrównać bo szkoda tak to zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Piękny , podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 No ta przerwa kolego między maską a kabiną jest jak najbardziej do naprawienia. Musisz po prostu przerobić te siłowniki które podnoszą maskę Model poza tym nieźle się prezentuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Petko nie źle sie prezentuje, choć za czarnymi wozami nie przepadam Popraw masunie i będzie git. Czy mi sie wydaje czy rama nie była malowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Czy mi sie wydaje czy rama nie była malowana A no nie była malowana, aha i dodam, że jest to mój 3 model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Fajnie wygląda, ale to wyrko trochę za bardzo się świeci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Troszeczkę odświeże temat, ponieważ moja kolekcja powiększyła się o naczepę dla Petka, a mianowicie każdemu znana American Cargo Trailer Italerki. Naczepe ukończyłem jeszcze przed przerwą świąteczną, ale mnie nie było w domu przez święta a potem nie mogłem sie zabrać do wrzucenia fot. Brakuje korby do tych nóżek (nie wiem jak się fachowo nazywają) i jakiś obrysówek czy coś już nawet nie wiem ale światełeczek jakiś i jeszcz klamka z tyłu na drzwiach była jakaś "niedorobiona" już w wyprasce więc dałem taką jaka była. Foty: Teraz będe się brał za Volvo Fh16, i czekam jeszcze na taki modelik http://www.allegro.pl/item524634666_naczepa_jumbo_tank_1_24_no_725_italeri.html i mam pytanie bo ja tam nie wiem jak było dawniej z Italeri a to jakis stary model , ta naczepa będzie miała gumowe opony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 No i powstał bardzo fajny zestaw, a ta cysterna będzie do volva?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 a ta cysterna będzie do volva?? No pewnie tak a co nie pasuje?? Ja szukałem takiej bardziej okrągłej beczki, ale nie znalazłem, a ta była jedyna która mi odpowiadała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 mam pytanie bo ja tam nie wiem jak było dawniej z Italeri a to jakis stary model , ta naczepa będzie miała gumowe opony?? Opony są gumowe, a przynajmniej w moim zestawie są takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ogólnie naczepa fajnie ale chyba oszczędzasz na farbach :P. To co w pierwszej kolejności można by przy niej zrobić to kopić czarną farbę cienki pędzelek i pomalować zawiasy w tylnych drzwiach i piasty a model już wyglądałby lepiej. Można by się pokosić o pomalowanie całych zamków na drzwiach. Nie mam tej naczepy jeszcze ale i tylne światła też wyglądają trochę jakby czegoś im brakowało. Jak dla mnie trochę za białe te drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Fajny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi