Moses Napisano Środa o 08:54 Share Napisano Środa o 08:54 Skyraider już w zasadzie na półce, więc zajawka tego co wyląduje na warsztacie. Znowu zestaw od Sworda, jednakże wydany pierwotnie prawie dekadę temu, więc już może nie być tak sympatycznie jak w przypadku Skyraidera. Będę musiał myśleć dwa kroki na przód, dokładnie pasować i sprawdzać części. Z aftermarketów, maski dwustronne od KV Models, fototrawione pasy do foteli Phantoma, oraz czekam na żywiczne koła od F9F Airesa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano Środa o 17:19 Share Napisano Środa o 17:19 Bardzo dobry wybór Zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Środa o 21:19 Autor Share Napisano Środa o 21:19 (edytowane) Odmiennie pracę rozpocząłem nie od kokpitu, ale od kadłuba. Model cierpi na bardzo dużą ilość śladów po wypychaczach, bardzo dużych. Także w ruch poszedł dremel. Następnie ogradowałem i oszlifowałem połówki kadłuba. Nawierciłem otwory imitujące perforacje w hamulcach aerodynamicznych, oraz wyloty działek. Następnie zająłem się skrzydłami, schemat podobny. Dodatkowo należało pocienić krawędzie spływu skrzydeł, a to jeszcze nie koniec. No te ślady po wypychaczach na zewnętrznej stronie skrzydeł mnie rozbroiły Nie jest jednak źle. Po złożeniu na sucho jest jak Cię mogę. Edytowane Środa o 21:32 przez Moses 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi