Gościu Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Witam. W tym wątku zajmę się tematem dość mało spotykanym, mianowicie sprzętem logistycznym(jakim bezsprzecznie jest most zwodzony) Model to Trumpeter 00390. Szczegółowe "W pudle" dorzucę póżniejszą porą, gdyż jest tego SPORO Pomysł nadal ewoluuje, także fotki figur, czy innych dodatków(na pewno Friule) w trakcie prac. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Na pewno będzie piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 (edytowane) 3 model podczas konkursu. Czy mamy się przygotowywać na 4 Rafale? Edytowane 2 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Nie za dużo wolnego czasu masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Rafał pomocniczo wkleję parę zdjęć Żródło: Panzer IV at war Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Dzięki Jacku. Troszkę opóźniony in box, jednak warto ten zestaw przedstawić nieco szerzej. Tu, Trumpeter oferuje nam spora ilość części na mnogiej ilości wyprasek. 1 zdjęcie = 1 ramka. Co fajne, dodaje dedykowane blaszki w ilości arkuszy widocznych na zdjęciach, oraz namiastkę skrzyni biegów. Bardzo fajnie zdetalowane i odlane(jak na te firmę) pojedyńcze ogniwa: oraz gąsienice w taśmach, potocznie zwane gumisiami: Wyrazisty odlew wanny, jak i góry : Firma, jak chyba w każdym modelu nie ustrzegła sie dziur po wypychaczach, nie mogę także określić składalności, czy spasowalności - wyjdzie w praniu ;) Na 1 rzut oka, model wart swej ceny - z uwagi na bogatość dodatków, ile zostanie(jak to ma miejsce w przypadku DML)tego także nie wiem. Wiem jedno, dużo tego i nieźle wygląda. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 ful wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Rafale trzaskasz jak terminator, a raczej modelator ;) sztuka za sztuka i z modelu na model coraz wieksze wypasy wychodza. pozazdroscic po raz kolejny musze... a i widze ze chyba namiot doszedl? Pozdrawiam pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Paweł,chwalisz, chwalisz..i w końcu przechwalisz. Model sie podoba? Mogę odsprzedać, mam 2 zapasowy Namiot jest już od dawna, jednak te zdjęcia to zwykłe oświetlenie, żarowe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 Jako ze modele z poprzednich relacji mam w sumie zbudowane, podciągnąłem ten model, o wannę i zawieszenie....czego z największą odrazą NIE nawidzę. Szlifowanie kół to po prostu kara...jednak model się bez tego nie obejdzie, zatem odpokutowałem i taki oto ma efekt: Oczywiście już tu zacząłem delikatnie podniszczać stal, dając minimalne ryski. Na wannie na razie widać to jako zaciemnienia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Rafał, wyrabiasz normę niejednej fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Podziwiam za tempo i wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Dzieki koledzy, ale wanna..jak wanna sklejona i tyle. Teraz nieco więcej, kadłub w całości i tu niestety musiałem zrezygnować z blach, dopóki nie dojdzie do mnie lutownica nie ma co marzyć o stabilnych połączeniach. Ten model będzie wymagał sporej ilości kręcenia, łapania w ręce itd. także wszystko rozlatywałoby się, co wiąże się z psuciem powłoki malarskiej,a tego chcę uniknąć. Tak, czy inaczej, błotniki wykorzystam w innym modelu z serii pzkapfwjsyuguewufheu 1000, straty także nie ma...mam 2 sztukę i tamta już na pewno wzbogacę o metalowe błotniki. Fotka kadłub plus gąski w stanie surowym (In folie) Co mogę napisać dotychczas.... Na pewno, decydując się na niego należy wymienić narzędzia, oświetlenie. Budowa kadłuba była dość gładka, jednak montaż tego: to jakby zderzenie z inna rzeczywistością. Przez chwile poczułem się jakbym miał przed nosem lokomotywę BR... MASA dziur po wypychaczach, niedolewki, nadlewki, jamy skurczowe, WSZĘDZIE szwy - co nadmiernie wydłuża proces budowy mostu. Zanim zacznie się cokolwiek grzebać, należy wszystkie otwory poszpachlować, doszlifować i spasować na sucho, odłożyć do pudełka..zbudować kadłub i dopiero wtedy podchodzić do lepienia góry. W niektórych miejscach idzie na prawdę sporo szpachli, która długo schnie, także szpachlowanie,oczekiwanie na zaschnięcie,szlifowanie, klejenie w jednym ciągu jest dość nużące. Na sucho ma się to tak, celowo na bocznych płaskownikach zostawiłem ślady by pokazać ocb w tym marudzeniu. Tu znów pójdzie szpachla,szlif...i te pe. Model bez podkładu gunze sie nie obejdzie,a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Rafale a ten most będzie się trochę unosił, obracał czy coś w tym stylu? Bo jak tak to czy mógłby być widoczny ten otwór od wieży zabity dechami? Tak sobie od razu pomyślałem o normalnym drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 Dobrze zauważyłeś, jak wspomniałem to wszystko jest na sucho. W chwili obecnej jestem na etapie wykonywania kratownic,ramownic, czy tam dźwigarów - jak kto woli. Widać także, jak trzeba ładnie "prosić" części ściskami, by dobrze się kleiły. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 model zbudowany, gdzieniegdzie wejdą małe poprawki i można maziać....ale by to nastąpiło poczyniam kolejne kroki w realizacji swoich niecnych planów... Co do malowania, będzie sporo smarów, syfku i baza to pz grau. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Szybki jesteś w te klocki.. Ledwo się obejrzałem a tutaj już stoi prawie na gaskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Gąski...jak ja nie lubię mieć podźganych palcy....wspominałem już, że powinni podnieść cenę friuli, nawet o 15 zł i sprzedawać poskładane ? OK, model ma już bazę, teraz nadejdzie proces malowania desek,narzędzi..zacznie się APOKALIPSA ! zawieszenie niedoklejone^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Pociąg , most ,a co dalej w każdym bądź razie fajny projekt powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Git machine. Czekam na kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Dzięki Konrad. Czekam na kamo Very Happy Powodzenia ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Boozy napisał:Czekam na kamo Very Happy Powodzenia ;) Hehe, przeczytałem tylko, że będzie w pz grau. Wyobrażałem sobie to inaczej. Po doczytaniu już kapuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Pokopałem,pokopałem - odgrzebałem. Teraz ten model bedzie moim priorytetem. Zaczynam zabawę w dewastowaniu i brudzeniu, wstępne wyniki: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Ja mam tylko jedno pytanie. Człowieku, gdzie ty mieścisz te modele i dioramy?! Ja mam 4 poziomowy regał przeszklony i jest ciasnawo na nim a w planach kolejne budowy. Ty na samym konkursie masz z 5 modeli i dioram. Co do modelu, to ładnie zaczyna wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Rafale, kurde, szczena opada. Ładnie, czysto poskładany, temat ciekawy, omalowany będzie zapewne na Twoim dobrym poziomie... Ja już nawet nie pytam jak Robert o miejsce do ekspozycji ten całej "zgraji", ale czy Ty w ogóle sypiasz? Jeśli tak, to chyba w pracy pod stolikiem musisz te cudne machiny dziergać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi