Skocz do zawartości

Sturmtiger AFV 1/35

badger

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Postanowiłem i ja mimo wielkiego natłoku modeli coś pomodelować w konkursie. Będzie to w zamyśle diorama ale na razie w konkursie startuję z samym pojazdem. Jak czas pozwoli to pojawi sie koło niego trochę innych rzeczy.

Modelem bazowym jest Sturmtiger z AFV z wnętrzem do niego dedykowanym również z AFV, przyozdobiony będzie blaszkami, żywiczną lufą moździerza, żywicznym zimmeritem no i oczywiście friulami.

Parę regulaminowych fotogramów:

ZmianarozmiaruDSCN2104.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2099.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2100.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2101.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2102.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2103.jpg

• Odpowiedzi 132
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Baldigozz wiem, wiem - dlatego szukam innej scenki do wykonania niż sobie ty wybrałeś, prawdopodobnie będzie to spalona wioska, mam jedno takie zdjęcie. Jestem na etapie wertowania dokumentacji, ale pewnie po niedzieli wystartuję. Na Bytom się raczej nie wyrobię, no ale na Kielce pewnie tak. W dioramce wystąpi na pewno motocykl i pewnie Opel Blitz. Za bardzo nie lubię AFV (doświadczenia z UHU) ale zawartości tych pudełek wyglądają imponująco.

Kto mi podpowie nr ATL z Friula jaki zastosować - zakładam produkcję seryjną Sturmtigera.

Wóz to całkowicie nie moje tematy - wielka bryła do pomalowania prawie pusta, ale czwórke ostatnio zrobiłem więc lekki przesyt jest.

Postaram się uczynić porządną i dokładną relację z budowy.

Rozumiem, że na ten model padło ponieważ:

zawartości tych pudełek wyglądają imponująco

Nie z przyczyn merytorycznych

ATL z Friula jaki zastosować

głowy nie dam,ale standardy do późnych T1 powinny być w sam raz(?)

Dzięki za podpowiedzi koledzy. Friule już zamówione. Osadzenie w realiach historycznych również.

The winner is Sturmi z 1002 Sturm Morser Kompanie dowodzonej przez Oberleutnata Franza Zippela.

ZmianarozmiaruRotationofsturmi001.jpg

ZmianarozmiaruRotationofsturmi002.jpg

Planuję uczynić taką fajną fakturę blachy:

ZmianarozmiaruRotationofsturmi003.jpg

Źródło Panzerwreck

Chodzi mi o prawą stronę zdjęcia. Bardzo wyraźna faktura i zarazem ciekawa sprawa uatrakcyjniająca model. Te linie po lewej to brak docisnięcia książeczki podczas skanowania. Zdjęcie wsadzone po to żeby zarzutu później nie było że takie coś nie istniało.

Dziękuję za czujność - dobrze wiedzieć że czuwa ktoś.

• 2 weeks later...

Patrząc na dokonania i szybkość pracy u szacownych kolegów to szczęka opada - jednocześnie pokazuje moje własne miejsce w szeregu (bliżej końca raczej się znajdę). Coś tam zacząłem wreszcie dłubać przy moim pojeździe, wklejam zdjęcia żeby "zaspokoić" regulamin.

ZmianarozmiaruDSCN2224.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2355.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2356.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2357.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2377.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2378.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2379.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2376.jpg

Znając siebie pewnie nie wyrobię, ale mój głos masz.

to lece słodzić dalej, może Inni się dadzą zachachmęcić

nałożeniem na to miejsce podłogi która to zasłania

Właśnie też to mi się w oczy rzuciło, ale bałem się zwracać uwagę z pewnych przyczyn:

mój głos masz.

Także teraz można ostrzej

pozdrawiam

Byłby napis miejscami widoczny (ale tylko przed zamknięciem budy).

ALE GŁÓWNIE NIE LUBIĘ REKLAM NA SWOICH MODELACH - tym bardziej darmowych Inspiracyjnie kolorystyka wnętrza ma być taka Sebastianku jak KO Panther Bemmbenka.

Rafałku - głosa masz - uzasadnię oczywiście przy głosowaniu dlapoczemu.

Seb nie zdąży bo ma młodą żonę więc na modelowanie mało czasu mu zostaje.