badger Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Witam Postanowiłem i ja mimo wielkiego natłoku modeli coś pomodelować w konkursie. Będzie to w zamyśle diorama ale na razie w konkursie startuję z samym pojazdem. Jak czas pozwoli to pojawi sie koło niego trochę innych rzeczy. Modelem bazowym jest Sturmtiger z AFV z wnętrzem do niego dedykowanym również z AFV, przyozdobiony będzie blaszkami, żywiczną lufą moździerza, żywicznym zimmeritem no i oczywiście friulami. Parę regulaminowych fotogramów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Heh, no i prawidłowo Jacku, że dołączyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Powodzenia i trzymam kciuki a i fajowski modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 coś dla odmiany, tygrys ale inny. Widzę że dałeś dużo dodatków, więc zapowiada się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Nie jestem zwolennikiem panzerfvawn89gf ale ten ze względu na dodatki mi się podoba Możesz podać ceny poszczególnych rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Sturmi rządzi, powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 zapowiada się super relacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 no no będzie ciekawie czekam na pierwsze foty ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Identyczny zestaw pomału mi się kompletuje, nie mam jeszcze blach Voyagera i ogniw. Ja się za swojego teraz nie zabiorę więc będę sobie podpatrywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Kolejna relacja sie zapowiada na wysokim poziomie po widoku dokumentacji i dodatków do wzbogacenia modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Zapowiada się ciekawa relacja. Ja też kleje AFV, ale to jest tygrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Baldigozz wiem, wiem - dlatego szukam innej scenki do wykonania niż sobie ty wybrałeś, prawdopodobnie będzie to spalona wioska, mam jedno takie zdjęcie. Jestem na etapie wertowania dokumentacji, ale pewnie po niedzieli wystartuję. Na Bytom się raczej nie wyrobię, no ale na Kielce pewnie tak. W dioramce wystąpi na pewno motocykl i pewnie Opel Blitz. Za bardzo nie lubię AFV (doświadczenia z UHU) ale zawartości tych pudełek wyglądają imponująco. Kto mi podpowie nr ATL z Friula jaki zastosować - zakładam produkcję seryjną Sturmtigera. Wóz to całkowicie nie moje tematy - wielka bryła do pomalowania prawie pusta, ale czwórke ostatnio zrobiłem więc lekki przesyt jest. Postaram się uczynić porządną i dokładną relację z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Rozumiem, że na ten model padło ponieważ: zawartości tych pudełek wyglądają imponująco Nie z przyczyn merytorycznych ATL z Friula jaki zastosować głowy nie dam,ale standardy do późnych T1 powinny być w sam raz(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 łowy nie dam,ale standardy do późnych T1 powinny być w sam raz(?) Zgadza się. ATL-06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Dzięki za podpowiedzi koledzy. Friule już zamówione. Osadzenie w realiach historycznych również. The winner is Sturmi z 1002 Sturm Morser Kompanie dowodzonej przez Oberleutnata Franza Zippela. Planuję uczynić taką fajną fakturę blachy: Źródło Panzerwreck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 no to powodzenia trzeba życzyć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Ta "faktura blachy" to błąd zdjęcia jest (chodzi Ci o te poziome linie?) przyjrzyj się dobrze zdjęciu. Te linie są nawet na gąsienicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 Chodzi mi o prawą stronę zdjęcia. Bardzo wyraźna faktura i zarazem ciekawa sprawa uatrakcyjniająca model. Te linie po lewej to brak docisnięcia książeczki podczas skanowania. Zdjęcie wsadzone po to żeby zarzutu później nie było że takie coś nie istniało. Dziękuję za czujność - dobrze wiedzieć że czuwa ktoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 podoba mi się to malowanie. A i faktura panczerza niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Patrząc na dokonania i szybkość pracy u szacownych kolegów to szczęka opada - jednocześnie pokazuje moje własne miejsce w szeregu (bliżej końca raczej się znajdę). Coś tam zacząłem wreszcie dłubać przy moim pojeździe, wklejam zdjęcia żeby "zaspokoić" regulamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 a mnie się coś o uszy obiło, że ostatni będą pierwszymi..... Znakomicie się prezentuje ten napęd. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Rafał - pełna kurtuazja. Talent masz w swoich rękach Nie wiem skąd bierzesz czas, w każdym razie podziwiam. Znając siebie pewnie nie wyrobię, ale mój głos masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 rozbriłes mnie z usunięciem tych napisów i nałożeniem na to miejsce podłogi która to zasłania - masz fantazję mój ty detalisto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Znając siebie pewnie nie wyrobię, ale mój głos masz. to lece słodzić dalej, może Inni się dadzą zachachmęcić nałożeniem na to miejsce podłogi która to zasłania Właśnie też to mi się w oczy rzuciło, ale bałem się zwracać uwagę z pewnych przyczyn: mój głos masz. Także teraz można ostrzej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Byłby napis miejscami widoczny (ale tylko przed zamknięciem budy). ALE GŁÓWNIE NIE LUBIĘ REKLAM NA SWOICH MODELACH - tym bardziej darmowych Inspiracyjnie kolorystyka wnętrza ma być taka Sebastianku jak KO Panther Bemmbenka. Rafałku - głosa masz - uzasadnię oczywiście przy głosowaniu dlapoczemu. Seb nie zdąży bo ma młodą żonę więc na modelowanie mało czasu mu zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi