LordDisneyland Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Wnętrze - iście imponujące! Tylko jak je teraz wyeksponowac... aż szkoda ze nie może zostac tak odkryte... Kurczę , dopiero teraz zdaję sobie sprawę, jaka tam ciasnota panowała ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Mała aktualizacja po latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 Dzięki Kacperku za zainteresowanie - jako jedyny. Wkleję jakieś zdjęcia ponieważ tu też wątek prowadziłem i nieładnie nie skończyć. Pojazd po oblachowaniu wyglądał z grubsza tak. Teraz powstaje kamo z 1002 bat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 klasa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Dzięki Kacperku za zainteresowanie - jako jedyny. No ciężko komentować to samo na różnych forach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 Aaa nieprawda był tylko tu i było jak było, czyli mało co. Odmienny punkt widzenia jest bardzo pomocny. To mój ostatni model rozdmuchany po forach, wracam na stare śmieci bo robi się tam całkiem ciekawie. Pozdrawiam MG nie zmienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 loo ale kamo!super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Coś pięknego, fantastyczne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Uczta dla oka (to będzie, jak wjedziesz z "tłumieniem" bazowej pstrokacizny). Niemniej samą bazę naniosłeś b. dobrze - "takie mocne 3-" (super) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 ja takie pytanie mam, może nie do samego modelu, ale zastosowanego ruchomego zawieszenia? Czy jak wykonam ruchome wachacze (konkretnie Pantera Dragon) to model nie siądzie mi pod cieżarem ???? Czy stosuje się jakieś spręzynujące elementy, czy tylko wałki ciasno pasowane ? Nie znalazłem tego na forach jak to działa. Może krakus, krakusowi jakoś wytłumaczy (pole, fliza itp-wspólny dialekt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 ja takie pytanie mam, może nie do samego modelu, ale zastosowanego ruchomego zawieszenia? Czy jak wykonam ruchome wachacze (konkretnie Pantera Dragon) to model nie siądzie mi pod cieżarem ???? Czy stosuje się jakieś spręzynujące elementy, czy tylko wałki ciasno pasowane ? Nie znalazłem tego na forach jak to działa. Może krakus, krakusowi jakoś wytłumaczy (pole, fliza itp-wspólny dialekt) Jak masz model Panthery "Smart Kit" to tam jest już pracujące zawieszenie działające tak jak w oryginale, czyli na wałkach skrętnych i żeby tam zawieszenie siadło, musiałbyś cegłę na model położyć. Jeżeli masz stary model to jak zrobić ruchome zawieszenie pokazałem wczoraj: viewtopic.php?t=12227&start=15 Pzdr Ps. Sry Bedger za offtopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Nic dodać nic ująć - odpowiedź masz powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Baza skończona - lekkie cienie wykonane "smokiem" clear gunze Pierwsze prace nad podwoziem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Hej, moja córa ma sukienkie w ten deseń !!!! A poza tym, model śliczny, można Badgerze prosić o fotkie z przodu? I kiedyż gąsienice? Kurczę, coraz bardziej ta pancerka mię pociąga... ;) Pozdro, LoudLordDisneyland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Badger - ładnie "zgasiłeś" podwozie (fajnie zróżnicowana kolorystyka błotka), ale "od kolan w górę" kotek wygląda zastanawiająco . Widzę rozjaśnienia/przyciemnienia, choć z drugiej strony barwy są bardziej pstrokate niż na wyjściu (szczególnie ta minia "oczobitna" jest). Wierzę, że masz dobrą koncepcję, jak je "stonować". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 No tak pisanka jest piękna, można pakować do koszyczka. Kazio nie wiem jeszcze sam co uczynię w naturze wygląda troszeczkę inaczej, no i położyłem już filtry na sturmtigra - trochę został zgaszony, oleje i pigmenty załatwią sprawę do końca, na razie chce zrobić podwozie na gotowo, a to potrwa ze dwa tygodnie. Co do brązu to są 3 jego odcienie na modelu - na zdjęciach nie do wychwycenia w naturze - ... i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 poradzi sobie - lepiej wyjść z zajebistego kontrastu niż jak go brak na początku. Jutro go sobie luknę na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Czas pokaże co wyjdzie. Teraz czeka mnie zabawa z takim stadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 Mała zmiana wyglądu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Badger - nie przegiąłeś trochę w drugą stronę ? Barwy stały się stonowane, a minia przypomina obecnie wyblakły rotbraun (i fajnie, tylko na krawędzi w wokolicy podnośnika do ammo przebija "pierwotny" odcień czerwieni ). Czy ta "mgiełka" widoczna na plamach kammo to rozrzedzony kolor bazowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Więc tak próbowałem rozjasnić wjściowy stan i poległem. Więc zapsikałem cały model mgiełką takiej mieszanki zrobionej (ala kurz)żywiołowo i sciemniam teraz model. Nowa technologia malowania zdecydowanie pomogła temu misiu. Niektóre rozjasnienia i ściemnienia przy krawędziach są zabiegiem celowym. We wcześniejszej wersji malowania niestety zanikała większość efektów typu odpryski , wash, filtry - teraz będą widoczne, przynajmniej mam taką nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Taki stan uzyskałbym w konkursie - kurcze może bym sie nawet wyrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Szkoda, że nie zdążyłeś... Malutko zostało pancerki 1:35 w konkursie... :( Ładne kolorki, żywe i "dynamiczne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 uuuu jaki pieekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi