Skocz do zawartości

Sturmtiger AFV 1/35

badger

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 132
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...

Dzięki Kacperku za zainteresowanie - jako jedyny. Wkleję jakieś zdjęcia ponieważ tu też wątek prowadziłem i nieładnie nie skończyć.

Pojazd po oblachowaniu wyglądał z grubsza tak.

ZmianarozmiaruDSCN3097.jpg

ZmianarozmiaruDSCN3098.jpg

ZmianarozmiaruDSCN3101.jpg

Teraz powstaje kamo z 1002 bat.

ZmianarozmiaruDSCN3135.jpg

ZmianarozmiaruDSCN3136.jpg

Aaa nieprawda był tylko tu i było jak było, czyli mało co. Odmienny punkt widzenia jest bardzo pomocny. To mój ostatni model rozdmuchany po forach, wracam na stare śmieci bo robi się tam całkiem ciekawie.

Pozdrawiam MG nie zmienię

ja takie pytanie mam, może nie do samego modelu, ale zastosowanego ruchomego zawieszenia? Czy jak wykonam ruchome wachacze (konkretnie Pantera Dragon) to model nie siądzie mi pod cieżarem ???? Czy stosuje się jakieś spręzynujące elementy, czy tylko wałki ciasno pasowane ? Nie znalazłem tego na forach jak to działa. Może krakus, krakusowi jakoś wytłumaczy (pole, fliza itp-wspólny dialekt)

ja takie pytanie mam, może nie do samego modelu, ale zastosowanego ruchomego zawieszenia? Czy jak wykonam ruchome wachacze (konkretnie Pantera Dragon) to model nie siądzie mi pod cieżarem ???? Czy stosuje się jakieś spręzynujące elementy, czy tylko wałki ciasno pasowane ? Nie znalazłem tego na forach jak to działa. Może krakus, krakusowi jakoś wytłumaczy (pole, fliza itp-wspólny dialekt)

Jak masz model Panthery "Smart Kit" to tam jest już pracujące zawieszenie działające tak jak w oryginale, czyli na wałkach skrętnych i żeby tam zawieszenie siadło, musiałbyś cegłę na model położyć.

Jeżeli masz stary model to jak zrobić ruchome zawieszenie pokazałem wczoraj:

viewtopic.php?t=12227&start=15

Pzdr

Ps. Sry Bedger za offtopa.

Badger - ładnie "zgasiłeś" podwozie (fajnie zróżnicowana kolorystyka błotka), ale "od kolan w górę" kotek wygląda zastanawiająco . Widzę rozjaśnienia/przyciemnienia, choć z drugiej strony barwy są bardziej pstrokate niż na wyjściu (szczególnie ta minia "oczobitna" jest). Wierzę, że masz dobrą koncepcję, jak je "stonować".

No tak pisanka jest piękna, można pakować do koszyczka.

Kazio nie wiem jeszcze sam co uczynię w naturze wygląda troszeczkę inaczej, no i położyłem już filtry na sturmtigra - trochę został zgaszony, oleje i pigmenty załatwią sprawę do końca, na razie chce zrobić podwozie na gotowo, a to potrwa ze dwa tygodnie. Co do brązu to są 3 jego odcienie na modelu - na zdjęciach nie do wychwycenia w naturze - ... i owszem.

Badger - nie przegiąłeś trochę w drugą stronę ? Barwy stały się stonowane, a minia przypomina obecnie wyblakły rotbraun (i fajnie, tylko na krawędzi w wokolicy podnośnika do ammo przebija "pierwotny" odcień czerwieni ). Czy ta "mgiełka" widoczna na plamach kammo to rozrzedzony kolor bazowy?

Więc tak próbowałem rozjasnić wjściowy stan i poległem. Więc zapsikałem cały model mgiełką takiej mieszanki zrobionej (ala kurz)żywiołowo i sciemniam teraz model. Nowa technologia malowania zdecydowanie pomogła temu misiu. Niektóre rozjasnienia i ściemnienia przy krawędziach są zabiegiem celowym. We wcześniejszej wersji malowania niestety zanikała większość efektów typu odpryski , wash, filtry - teraz będą widoczne, przynajmniej mam taką nadzieję.

Szkoda, że nie zdążyłeś... Malutko zostało pancerki 1:35 w konkursie... :(

Ładne kolorki, żywe i "dynamiczne".