Panzer4 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 kamil zoszak -> 7TP Mirage w 1/72... kup sobie solidny zapas valium, nerwosolu i deprimu i zacznij zarzywać już teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 Witam! temir z tego co pamiętam to 414 dość spektakularnie skończyła żywota w płomieniach i dymie więc poziom "eskalacji eksploatacji" może być dość duży Tak to prawda. Pojazd z nr. taktycznym "414" został szczęśliwie przez zwycięzców mocno obfotografowany . Mam aż sześć zdjęć w róznych ujęciach tego czołgu - w wypadku broni pancernej to rzadkość - i to właśnie zadecydowało o moim wyborze oznakowania. Ze zdjęć wynika że pojazd nie był jakoś straszliwie "sterany życiem" i mam zamiar w tym kierunku podążać zachowując tzw. "stosowny umiar" czyli proporcję między brudem a zużyciem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Nie otwierają mi się foty z początku wątku :( A byłbym wdzięczny za nie bo mam kilka wątpliwości co do sklejania kadłuba i zawieszenia. Mógłbyś jakoś je odświeżyć? Ja do pojazdu "811" muszę dorobić dopancerzenie przedniej płyty od podstaw :/ , a poza tym jestem ciekawy prac z blaszkami do tego modelu. Bardzo mi się podobają te dupsiki, które zrobiłeś z polistyrenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 Witam! Nie otwierają mi się foty z początku wątku : Przeklęty fotosik Rzeczywiście - jeszcze dzień czy dwa temu się otwierały Mógłbyś jakoś je odświeżyć? Spróbuję wrzucić na innego hosta, ale nie dziś bo późno i wybieram się do spania - napewno poprawię tylko nie wiem czy uda się wszystkie . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Pewnie mnie czeka naprawdę mordęga z tym moim TePekiem. Ale co tam.... Przysłowie mojego mentora.... "Tona szpachli, betoniarka, garść relanium i do DZIEŁA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Przeklęty fotosik I ty się przekonałeś jak działą fotosik :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Ja się wyrażę krótko i treściwie choć stanowczo... PRZECZ Z FOTOSIKIEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Witam! Pewnie mnie czeka naprawdę mordęga z tym moim TePekiem. Z pewnością, niestety... I ty się przekonałeś jak działą fotosik :p Oj i to boleśnie PRZECZ Z FOTOSIKIEM Zdecydowanie fotosik Wyremontowałem cały wątek - tzn. powklejałem od nowa jakieś 80% fotek ale teraz już działa. Z nie mojej winy wielu gości tego watku doznało (mam nadzieję że jedynie chwilowo) zakłuceń "na wizji" w trakcie spektaklu ale teraz zapraszam ponownie! Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 temir załamałeś mnie... Przeczytałem dokładnie wątek i zakres prac i modyfikacji mnie powalił. Jeżeli rzeczywiście jest aż tak źle... to pozostaje mi kupić nowy zestaw chyba. Bo w tym który zacząłem to już kilku poprawek nie zrobię. Ku... rczę... Tylko nie rozumiem dlaczego piszesz, że plastik się fajnie obrabia. Dla mnie masakra totalna. W porównaniu do Dragona i Revella to jest plastelina normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Witam! nie rozumiem dlaczego piszesz, że plastik się fajnie obrabia. Bo : - nie jest kruchy jak u Hasegawy, - nie odszczypuje się, - nie łuszczy się jak to ma miejsce w niektórych produktah Italeri, - taki nie zamiękki nie za twardy a w sam raz W porównaniu do Dragona i Revella to jest plastelina normalnie. No tak... Z tymi to nie ma startu Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 temir 2 - już można wypuścić powietrze, bo jak wciągnąłem poprzednio , tak trzymam...a zaczynaja mi się "morki" przed oczyma robić skończyłeś ? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 kamil zoszak -> 7TP Mirage w 1/72... kup sobie solidny zapas valium, nerwosolu i deprimu i zacznij zarzywać już teraz... Bez przesady, nie jest aż tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 Witam! już można wypuścić powietrze, bo jak wciągnąłem poprzednio , tak trzymam...a zaczynaja mi się "morki" przed oczyma robić Proponuję wydech bo oto następna porcja "zapierających dech w piersi" postępów postępu : Obicia po raz pierwszy i filtrowanie po raz wtóry : Teraz pozostaje dokończenie obić, przetarcia, brudy, kurz itp... Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 bo oto następna porcja "zapierających dech w piersi" postępów postępu No no rzeczywiście zapiera dech w piersi ,już nie mogę się doczekać kiedy będzie mozna obejrzeć gotowy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 1 Marca 2009 Autor Share Napisano 1 Marca 2009 Witam! Maltretuję pojazd bez miłosierdzia - czyli przetarcia, płukanka piaskowa, opiaszczenie, opylenie itp. . Powoli model zbliża się do ostatecznego wyglądu . W dalszej odsłonie przewiduję dokończenie obić, wycieki, podmalowanie tego i owego i co tam jeszcze się nawinie po drodze , potem wreszcie gąsienice . Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Powiedz mi temir jak zrobic nity i sruby zeby nie uzywac brzydkich slow :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 1 Marca 2009 Autor Share Napisano 1 Marca 2009 Witam! jak zrobic nity i sruby zeby nie uzywac brzydkich slow Przyznam szczerze że nie wiem . Z mojej praktyki wnioskuję że jest to warunek konieczny i niezbędny A powżnie: kroję plastikowy drucik na tycie plasterki a te przytwierdzam w dane miejsce rzadkim klejem - kropelczka tam gdzie to to ma się znajdować - po odczekaniu ok. sekundy (po to by klej rozpuścił powierzchnię plastiku) nakładam np. wikałaczką ów plastrek (tu często gęsto następuję litania słów powszechnie uznanych za obelżywe gdyż nierzako trzeba powtórzyć cały proces od nowa gdy plastereczek opuszcza samoistnie miejce przeznaczenia . Gdy już mimo przeciwnści uda się umieścić delikwenta tam gdzie się chce, po odczekaniu chwili znów kropelką rzadkiego kleju kapię na całość w celu "utrwalenia". Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Bardzo pięknie... a mogę prosić następne fotki większe? Jakieś zbliżenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Model pierwsza klasa! No i zdjęcia chyba się poprawiły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 3 Marca 2009 Autor Share Napisano 3 Marca 2009 Witam! a mogę prosić następne fotki większe? Jakieś zbliżenia... Uwzględnię to przy następnej sesji zdjęciowej zdjęcia chyba się poprawiły? Teraz się otwierają, przedtem to była wina fotosika Model pierwsza klasa! Dzięki za uznanie , choć model jeszcze nie gotowy... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 Witam! Gąsienice założone Nie obyło się bez zgrzytu : kółka podtrzymjące mają za wąską szczelinę na zęby gąsienicy, te zaś mają przekrój klina i nie za bardzo chcą się tam zmieścić . Musiałem rozłupać kółka i po założeniu gąsienic przykleić je ponownie . Same gąsienice okazały się za długie o trzy ogniwa: nie jest to jednak problem lub wada - pozwala to bowiem na uzyskanie delikatnych zwisów gąsienic. Po przyglądnięciu się fotkom dostrzegłem brak nita nad jednym z otworów na wieży - brak ten już został uzupełniony. Teraz ostatnia prosta - antenka, zamocowanie kanistrów, podmalówki i itp. duperele. Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Powiem Ci, że wygląda po prostu rewelacyjnie!!! Pięknie przybladł i efekt jest rzeczywiście "pustynny". Ja jednak z moim pójdę w stronę ciemniejszego koloru. Zdradź mi jeszcze sekret jak filtrujesz modele? Chodzi mi o mieszankę chemiczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 Witam! Zdradź mi jeszcze sekret jak filtrujesz modele? Sekret ci to żaden - filtry gotowe, produkty MIGa , pył "weathering Tamiya set A" . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Emejzing!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 On Ci. on Ci... śliczny. Malowaniem złamałeś te "barbarzyńskie zwyczaje", że jak afrykańczyk to od razu pół powierzchni pojazdu musi być obdarte do german gray'a/gołego metalu. Twoja czwóreczka pochodzi pewnie z okresu, kiedy Angole dostawali w tyłek, więc takim miłym dla oka smaczkiem mógłby być jakiś "hełm typu nocnik" przewieszony gdzieś lub "artystycznie wrzucony na lampę". A poza tym - ałtstending Panocku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi