Super Moderator jawkers Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Czy te akumulatory sa również w zestawie Tak, również silnik i wnętrze wieżyczki oraz kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Co widzę, że siatki zalałeś farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Kwietnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Witam. Co widzę, że siatki zalałeś farbą. Spokojnie, otworki wystarczy przetkać ostrą igłą. Dzisiaj postanowiłem pozrywać instalację z silnika i zrobić własnoręcznie. Dzisiaj jeszcze pomaluję i pokarzę później swoje wypociny. A tak prezentuje się na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Maja 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2009 Witam. Postanowiłem wykorzystać dzień dzisiejszy na pomalowanie i wykończenie elementów. Udało mi się tylko pomalować, ponieważ brakło czasu. Dokleiłem na wieżyczkę klapy. Silnik pomalowałem a następnie nałożyłem kolor na przewody. Silnik pasuje do wnętrza, ale będzie on jeszcze poddany zużyciu. Pomalowałem także pozostałe elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Ale silniczek powinien być biały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Maja 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Maja 2009 Ale silniczek powinien być biały... Dzięki Moroko, bo dał bym plame . Na zdjęciu z którego korzystam, silnik ma kolor podobny do koloru czołgu, ale po dokładniejszym przyglądnięciu się ta górna część jest jaśniejsza a spodnia ciemniejsza. Tylko silnik jest brudny i kolor biały już nie jest biały. Ale w moim przypadku da się to poprawić. Czy orginalnie cały silnik jest biały, czy tylko ten układco na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Tylko górna obudowa, zdjęcie co dałem, reszta ma kolor metalu Pewnie na tym się wzorowałeś http://www.inetres.com/gp/military/cv/tank/M1/M1A1_02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Kiedyś w "inżynierii Ekstremalnej" było o remoncie Abramsa. Silnik był w kolorze metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Maja 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Maja 2009 Pewnie na tym się wzorowałeś http://www.inetres.com/gp/military/cv/tank/M1/M1A1_02.jpg Dokładnie na tym samym zdjęciu. Dzięki chłopaki Kilka kroków do przodu. Silnik poprawiłem tak jak mi podpowiedzieli koledzy. Dokleiłem też kilka elementów z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Fajnie Ci ta budowa idzie. Tu znajdziesz parę zdjęć silnika, z których zresztą wynika, że wnętrze komory silnika też jest białe: http://www.primeportal.net/tanks/jeremy_mowers/m1_engine_change/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Maja 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Maja 2009 Witam. Dzięki Tomku za zdjęcia. Komorę też przemaluję, tak jak to powinno być. Silnik troszkę przykurzyłem piaskiem. Zabrałem się też za karabiny, które znajdować się będą na wieżyczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Otwory w lufie M2 są subtelniejsze ale myślę że i takie mogą zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Maja 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Maja 2009 Witam. Dalsze prace nad Abramsem. Sklejony karabin. I przymiarka jak się prezentuje cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Ku naszej modelarskiej radości, ostro idziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Pousuwaj nadlewki z km'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Popraw km, i pomaluj wnętrze komory silnika na biało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Maja 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Maja 2009 Witam. Km poprawiony, komora pomalowana, a oto efekty. Najtrudniej wietciło się lufę. "Kapsle" na koła napędowe. Wnętrze jeszcze pobrudzić muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Skrzynki na zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Maja 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Maja 2009 Skrzynki na zielono Nie wiedziałem o tym, chodzi o skrzynki amunicyjne. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Tak, o amunicyjne. I pas z nabojami też pomaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Maja 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Maja 2009 Witam. Mały postęp prac. Skrzynki poprawione a karabiny zamontowane na wieżyczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 A naboje w M240 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Maja 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Maja 2009 Witam. A naboje w M240 ? Spokojnie, naboje są na swoim miejscu. Ale mam małe pytanie, jakim kolorem zrobić wash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Obie skrzyki nabojowe wyglądają obleśnie, ślady kleju, albo za dużo farby? Wash, czarny, brązowy, piaskowy, zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Ale pomaluje te naboje A sama taśma jest czarna, ne metaliczna więc też możesz ją oprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi