sobiemir Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Mam oba te modele więc postanowiłem zrobić kilka fotek dla porównania jakości obu. Mi-6 z Amodelu kosztował mnie 170 zł + przesyłka, zaś Mi-26 od Zvezdy- 70 zł + przesyłka. Jednak odzwierciedlenia w jakości modeli bynajmniej nie ma! Jest całkiem przeciwnie A więc - zaczynamy: Pudło - w ukraińskim modelu jest takie sobie, normalne, zaś w rosyjskim-wykonane z grubej, ładnie polakierowanej tektury, fajnie to się zamyka, wewnątrz każda ramka siedzi w oddzielnej folii - super. Kalki-są trochę lepsze w Zvezdzie-da się rozczytać napisy eksploatacyjne o co trudno u Amodelu Długość kadłubów będzie podobna, łopaty wirników również o podobnych wymiarach Jednak ta jakość..... Porównajmy szczegóły: Mi-6 i Mi-26 wnętrze szóstki: i dwudziestki szóstki: Jak widać spore różnice na korzyść produktu Zvezdy. Model zaskoczył mnie jakością - delikatne cieniutkie linie, super szczegóły, fajna lekko matowa struktura powierzchni... A Amodel to taki trochę lepszy shortrun... :( Jak sobie porównam dzisiejszą Zvezdę z radzieckim Novo które właśnie dla rozrywki robię i które wymaga góry szpachli... Na koniec, jako ciekawostka-człowiek z Mi-26. Może mało widziałem, ale takiego człowieka w siedemdwójce jeszcze nigdy-on ma po 5 palców w dłoni, sznurówki w butach, pofałdowane portki i kołnierz z kożuszka!!! Reasumując - Zvezda jest tańsza o ponad połowę ale bije Amodel jakością na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 No cóż ... coraz bardziej przekonuję się, że musze mieś tą Zwiezdeczke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Pozostaje chyba czekać aż Zvezda wypuści Mi-6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreg Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Pięknie!!! nie spodziewałem się że Mi6 jest też taki duży.... Czekam z niedierpliwością na Warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Miałem okazję widzieć tego Mi-26. Naprawdę piękny model. Szkoda że nie mam miejsca na takie bydlę - ponad pół metra długości. , ale chyba i tak się skuszę zwłaszcza za tą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Dzięki za recenzję! teraz już jestem pewien, że zaraz pobiegnę do sklepu po gwiazdeczkę - zvezdeczkę I kiedyś stanie dumnie obok Tu-160 w 72-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Masz takiego Tupolewa? Aktualnie jest jeden na allegro, ale prawie 3 stówy za niego wołają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Masz takiego Tupolewa? Aktualnie jest jeden na allegro, ale prawie 3 stówy za niego wołają... hehe niestety mam. Zaszalałem z ceną i rozmiarem (największy w kolekcji). Zapłaciłem za niego 75$ gdzie w przeliczeniu z przesyłka wtedy wyszło mi ok 220zł , ale model jest wart nawet większych pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Przydałby się taki sprzęt, ale gdzie bym go wsadził??? I tak kilka kolosów już czeka jak Concorde czy te dwa Mile... Ale mam sklejonego B-1B, jest łudząco podobny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Pilot wymiata normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Pięknie!!!nie spodziewałem się że Mi6 jest też taki duży.... No, wiesz, Mi-26 jest nastepcą Mi-6 więc i wielkość podobna, a jeśli chodzi o wielkości to np. średnica wirnika Mi-6 jest aż o 3m większa od Mi-26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Ale Mi-6 ma 5 łopat, zaś Mi-26 - 8, więc pewnie na jedno wychodzi jeśli chodzi o powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 No jeśli chodzi o powierzchnię to jakby nie patrzeć wzrost promienia powoduje wzrost powierzchni :-) Ale te wirniki są na tyle wysoko u tych bydlaków, że pod nimi zmieści sie kilka "normalnych" modeli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Ale wstyd... Mam Mi-26 od tygodnia jakoś a tego pilota nie wypatrzyłem!!! ;) Idę pogrzebać w ramkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 tak sie wtrące mimo że nie moja tematyka ale czyżby Zvezda zaczynała iść dobrą drogą ? Taka figurka w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Już mam Mi26 i pierwsze co zacząłem szukać oglądać to był ten pilot Rzeczywiście jest najlepiej wykonany z modeli pilotów z zestawów jakiego kiedykolwiek widziałem Wielkość modelu i pierwsze z czym mi się skojarzyła to z świątecznym karpiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Jakiś rok temu firma SOUTH FRONT wypuściła także model Mi-26. Jestem ciekaw, czy kotoś porównywał już te modele, czy to przepak Zwezdy z South Front? i skąd różnica w cenie ponad 100 zł (Mi-26 Zwezdy cena ok 70 zł, cena South Front ok 170 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 nie, to całkiem nowy model. Tu macie inbox South Fronta, jakość wygląda na porównywalną z Amodelem, wyraźnie gorsza niż u Zvezdy http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/sf/kit_sf_72001.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi