rObO87 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Jako temat mojej pracy konkursowej wybrałem sobie model Trumpetera: Na żywo wygląda on tak: klik O oryginale: Jest to czteroosiowy ciągnik siodłowy z 24 kołową naczepą do przewozu czołgów, bojowych wozów piechoty lub innych pojazdów opancerzonych (podobno można nim wozić nawet Leoparda 2 A6). Uwaga, nie są to pojazdy jakie posiada 10 BKP ze Świętoszowa. Pojazdy jakie mają "nasi" ze Śwętoszowa to SLT 50-3 "Elefant" (właściwie to wersja SLT-50-2, ale nie jestem pewien, różnią się tylko silnikiem - my mamy wersję bardziej paliwożerną) SLT-50 i SLT-56 to zupełnie inne pojazdy, zarówno ciągniki jak i naczepy. SLT-56 to wersja szosowa, stąd ilość osi w naczepie. W trakcie prac będę korzystał ze zdjęć ze strony: klik Oto co otrzymujemy wydając na model ~200 zł Ramki szczegółowo: Takie dodatki daje producent: A takie kupiłem we własnym zakresie: Blaszki bardziej szczegółowo: Instrukcja: Mam nadzieję, że skończę go na czas Edytowane 25 Stycznia 2009 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 ja bym go w rok nie skończył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Wersja 1/72 to jakieś 300 części i miesiąc roboty, więc szansa jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 rObO87 ale to 1/35 : / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Raptem ~800 części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 rObO87 Ruszyłeś z grubej armaty. :> Będę zaglądał za każdym razem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Oby tylko ta armata nie ugrzęzła na drodze czasu trwania konkursu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 mi sie płakać chce jak widze te wszystkie części to ja całe życie przez tyle wszystkich nie miałem pojechałeś kolego pewnie dasz Leo 2a6 na pake i jeszcze więcej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Na pakę planuję dać Leosia 2A4, ale to poza konkursem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 O jacie !!! Ale model będzie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Szkoda że będzie malowany pędzlem, ale i tak wielki respekt za chęci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Szkoda że będzie malowany pędzlem, ale i tak wielki respekt za chęci Dlaczego szkoda ? Pędzelkiem też się da ładnie pomalować model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Dlaczego szkoda ? Pędzelkiem też się da ładnie pomalować model. patrz Goździk Roberta i BMP-1 Matiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Dlaczego szkoda ? Pędzelkiem też się da ładnie pomalować model. Wiem, bo sam maluje. Jednak areo to zupełnie inna bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Szukanie jakiegoś elementu w takim zestawie zabrało by mi chyba cały dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Model nie jest taki straszny jak się wydaje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Powodzenia w budowie Chciałbym kiedyś postawić swojego Leosia na takim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 Dlaczego szkoda ? Pędzelkiem też się da ładnie pomalować model. Wiem, bo sam maluje. Jednak areo to zupełnie inna bajka Nie mów hop... Aktualnie robię kamo do wersji 1/72, ciekawe co z tego wyjdzie. Jedno już wiem, plastik z którego zrobione są ramki jest ohydny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 A takie kupiłem we własnym zakresie: Tak zapytam, a co to jest tam w prawym górnym rogu? A za model należą się brawa i . Ja też dołączę do konkursu z pojazdem nowoczesnym, ale ten chroniczny brak czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 Tak zapytam, a co to jest tam w prawym górnym rogu? Łańcuszek: http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/franziska/Bild_046.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 No robo!!! Pech chciał że na mojehobby.pl nie ma SLT 56 ale poczekaj troche... i zdobęde swojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 No fajnie, że wystartowałeś, to jest duży, mega, giga projekt. Będę doglądał cały czas postępy pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 No lecisz z tym gigantem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 rObO87 Widziałm twoje modele fajnie ci wychodzi malowanie pędzlem ale przy takim modelu warto zainwestować w aero na początek ci 100 zł + prostownik wystarczy a efekt będzie o niebo lepszy nie mówiąc juz o płynnych przejściach barw. Nie mniej jednak będę śledził twa relację bo tez mi się taki marzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 nie mówiąc juz o płynnych przejściach barw. pozwoliłem sobie wkleić zdjęcie bez wiedzy autora, mam nadzieje że wybaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi