rObO87 Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Żeby nie byłe, że nic nie działam . Felgi naczepy: Osie: Całość: W tym tygodniu postaram się dokończyć naczepę od dołu oraz "szyjkę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerojp4 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Hi rObO87, Still awesome work ! Polish modelers are top skilled ! Keep it up that's worth it ! I keep an eye on your Franziska. Cheers from France, Richard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 (edytowane) Polish modelers are top skilled ! Keep it up that's worth it ! Hope that you didn't have in mind my miserable skills You say that you like Franziska... So what do you think about THIS kit polisz jor english Mam nadzieję, że pisząc "polscy modelarze wymiatają itd " nie miałeś na myśli moich niezbyt dobrych jeszcze umiejętności. Mówisz, że lubisz ten pojazd. Co w takim takim razie sądzisz o SLT 50-3 "Elefant" (link) Edytowane 12 Lutego 2009 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 A może byś tak Rob przetłumaczył na język polski swoje wypowiedzi w twoim temacie... Byłoby "ocień" miło... o reszcie kolegów już nie wspomnę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 Przepraszam, w ciągu doby to zrobię (dziś nie znać podstaw angielskiego? bez urazy oczywiście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Fajnie Ci to wychodzi, dość czysto i ogólnie miło się patrzy. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 (edytowane) Jak Ty tak mówisz to znaczy, że faktycznie jest dobrze :> Edytowane 14 Lutego 2009 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Popatrzmy na oryginał: Jak widać, są tam 2 sztaby z drewna służące chyba jako "zderzaki", gdy podjeżdża pojazd: Domyśleć się można, że imitacja z plastiku nie będzie zachwycać... Dla mnie w każdym razie, było to nie do przyjęcia, więc zrobiłem nową z właściwego materiału, dodałem też ślady eksploatacji. Zdecydowanie lepiej to wygląda prawda? Zakończyłem już praktycznie pracę nad podwoziem naczepy (dodane parę skrzynek na narzędzia, koszyk na zapasowe koła oraz podpory, które przykleję na stałe po pomalowaniu, nie da się ich zrobić jako wysuniętych): Brakuje tylko amortyzatorów oraz paru drobnych części. Podobnie jak w ciągniku, koła będzie można "skręcać". Również prace nad przednią częścią naczepy są na ukończeniu. Kwestia dodania paru uchwytów: Na koniec mała przymiarka.... [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Heh no i tak jak Ci mówiłem nie taki diabeł straszny jak go malują, ten model to naprawdę fajna rzecz - choć i poprawić troszkę trzeba. Wymiana klocków plastikowych imitujących drewno, też jak najbardziej wyszła in plus. Przeszlifuj tylko je troszkę coby nie były takie poszarpane. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Racja, model fajny ale czasami jakość odlewu jest powalająca... Belki celowo tak "zużyłem" - sugerowałem się zdjęciem oryginału Kolejna przymiarka: Powoli zbliżam się do końca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Widzę, że kolega robi trumpka w 1:35, powiedz mi proszę, jak tam z jakością wyprasek, zastanawiam się nad STRV 103 (jedna z wersji) ale nie wiem jak tam jakościowo trumpeter wychodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Powiem krótko: jakość odlewu - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 lol,fajna ta laweta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Oj, z tym Trumpkiem i jego jakością to tak nie przesadzaj. Sklejałem ich 3 modele - LAV25, KW-2 i Strv103B i bardzo miło wszystkie wspominam. Lubie ich szary plastik, bardzo podobny do dragonowskiego. A te bydle - fajne jest. Szkoda, że Niemcy nie wozili Panter i Królewskich na podobnych w czasie II WŚ, było by co kleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Szkoda, że Niemcy nie wozili Panter i Królewskich na podobnych w czasie II WŚ, było by co kleić http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/tamiya/tam35246.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Oj oj, Tigera albo Panthery absolutnie by to nie uwiozło, żeby uciągnąć na holu jeden z powyższych czołgów trzeba trzy Famo połączone ze sobą do każdego pojazdu. Przyczepa Sd.Ah 116 przewiezie maksymalnie StuGa, albo Pz.kpfw IV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 To tylko potwierdza, jak badziewne to były czołgi btw. tak się zastanawiam nad kupne tego MAZa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 To tylko potwierdza, jak badziewne to były czołgi btw. tak się zastanawiam nad kupne tego MAZa... Nie zestawiaj ze sobą czołgi IIWW i aktualne, bo technika inna, wojna inne, ale śmierć ta sama... A panter to nawet się nie opłacało ruszać czy ciągnąć, kiepski silnik, często się psuł - czołgi te nie powinny nawet opuścić fabryki Cóż, ale tygrys mimo wagi to jak przydzwonił z 88 w jakiś inny złomias to było jedno wiadome - kaputt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 A panter to nawet się nie opłacało ruszać czy ciągnąć, kiepski silnik, często się psuł - czołgi te nie powinny nawet opuścić fabryki Zanim kolejny raz napiszesz takie bzdety, poczytaj troszkę :> Robo87, wracając do fauna, masz zamiar go malować aero, co nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 A panter to nawet się nie opłacało ruszać czy ciągnąć, kiepski silnik, często się psuł - czołgi te nie powinny nawet opuścić fabryki niech chciałbyś by ten złom z kiepskim silnikiem piep***** w Twój dom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Robo87, wracając do fauna, masz zamiar go malować aero, co nie?? Teoretycznie pędzelkiem też się da... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 No robo jak chcesz to MAZ jest wszędzie dostępny, byś jeszcze do niego T-72 zrobił i gitara! (ewentualnie T-80 ale nie skifu) A co do pantery to faktycznie trochę jej mocy brakowało, ale co ja tam się znam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 A co do pantery to faktycznie trochę jej mocy brakowało, ale co ja tam się znam... Smile eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, mocy to zdecydowanie brakowało czołgowi Königtiger i Tiger, ale w panterze wszystko śmigało jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Nowy czołg wysłano na front po zaledwie 20 miesiącach od chwili rozpoczęcia nad nim prac. To on miał przynieść Niemcom zwycięstwo w bitwie pod Kurskiem (lipiec 1943). Tymczasem większość maszyn nie dojechała do Bielgorodu - pożary silników i usterki układów jezdnych sprawiły, że wielu spośród nowych maszyn nie dane było sprawdzić się w boju. Jednak po usunięciu ewidentnych błędów konstrukcyjnych Pantera (Sd. Kfz.171) okazała się idealnym wozem bojowym. Hmmm, czemu ludzie patrzycie zawsze z tej jasnej strony, ja słyszałem tylko i wyłącznie wersję i doczytałem, że panterki miały problem z silnikiem, teraz w pośpiechu odkryłem coś takiego, no i proszę, jest info o tym, że jarały się?? Też jest napisane, iż później naprawiono usterki. A tak wogule, nie kwestjonuję tego, że 88 były jakieś nie teges. Z tego co wiem to jedna z najlepszych armat do wszystkiego od samolotu po czołg szło z niej rozdmuchać wszystko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 od samolotu (...) szło z niej rozdmuchać wszystko... Tylko że trafić z 88ki w samolot jest dość trudno, nie sądzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi