Skocz do zawartości

Czołg Lebiedenki "Car" - SCRATCH- 1:48

Chudziutki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niestety ostatnio powszechne zjawisko "migracji w celach zarobkowych" zmusza mnie do wyjazdu a, że pudełko z Patriotem nie mieści się do mojego skromnego bagażu postanowiłem wystartować w konkursie z drugim modelem (ale budowy radaru nie odpuszczam ). Wybór padł na to dziwadło z dwóch powodów: po pierwsze- arkusze polistyrenu i kilka kartek z rozrysowanymi częściami zajmuje o wiele mniej miejsca niż pudełko z modelem a po drugie- zawsze podobały mi się takie dziwadła

Na początek fotka poglądowa:

tzartank.jpg

i krótki rys historyczny.

Model zamierzam budować na podstawie tego modelu kartonowego: KLIK

Bardzo pomocna przy pracach będzie również ta wizualizacja 3D: KLIK

Jak wszystko uda mi się jeszcze dzisiaj załatwić to prace ruszą wieczorem

Witam!

Zapowiada sie bardzo ciekawy projekt. Podjales sie trudnego zadania - nawet jesli zamierzasz zrobic tylko kartonowke z polistyrenu. Trzymam kciuki za powodzenie w budowie tej dziwacznej machiny.

zjawisko "migracji w celach zarobkowych" zmusza mnie do wyjazdu

To sie chyba troche spozniles... No chyba ze chcesz zdazyc na Wielki Kryzys II.

P.S. Zycze milej zabawy w konkursie i jeszcze raz powodzenia

Fakt, trochę roboty z nim będzie ale aż tak skomplikowany projekt to nie jest

Proszę nie mylić emigracji z migracją wewnętrzną

Nio Chudziutki, to będzie coś... sama bryła może nie jest specjalnie skomplikowana, ale w szprychach możesz utknąć

W związku z tym, że udało mi się znaleźć grafikę z Tiechniki Mołodieży, to wrzucam ją w Twoim wątku...

1f48734f9756e616.jpg

Fakt, trochę roboty z nim będzie ale aż tak skomplikowany projekt to nie jest

A tak wogóle to gdzie Cię wywiała emigracja zarobkowa??

A projekt zacny, będę zaglądał

http://www.landships.freeservers.com/lebedenko_info.htm pewnie znasz ale znalazłem i zapodaję

Znam, ale dzięki

Steven zaloga ladnie toto zrobil

Również znam Nawet kiedyś się mocno napaliłem na ten model tylko z dostępnością raczej krucho a jak pojawił się na eBayu to cena mnie skutecznie zniechęciła

Nio Chudziutki, to będzie coś... sama bryła może nie jest specjalnie skomplikowana, ale w szprychach możesz utknąć Mr. Green

W związku z tym, że udało mi się znaleźć grafikę z Tiechniki Mołodieży, to wrzucam ją w Twoim wątku...

Właśnie szprych się najbardziej obawiam i już myślę jak to w miarę sensownie wykonać, a za grafikę wielkie dzięki, napewno się przyda

A tak wogóle to gdzie Cię wywiała emigracja zarobkowa??

Nie emigracja tylko migracja I to nawet trochę dziwny przypadek bo z większego miasta na jakiś czas przenoszę się do mniejszego- z Lublina do Puław

Moze sugerowalem sie Twoim skromnym bagazem... Przynajmniej ja nie mialem miejsca na modele, a potem bylem "na glodzie" bo nie moglem namierzyc zadnego sklepu modelarskiego

O jak ja czekam na te szprychy

• 4 weeks later...

Niestety przez ostatni miesiąc nic nie ruszyło a to dla tego, że decydując się na tą moją nieszczęsną "małą migrację" nie wziąłem pod uwagę jednego małego szczególiku Zadbałem o to żeby mieć co robić (zabrałem wydrukowane części i arkusze polistyrenu) zadbałem o to żeby mieć czym robić (zabrałem niezbędne narzędzia) ale nie przewidziałem tego, że nie będę miał gdzie robić Współlokator zaprotestował przeciwko używaniu chemii w jego obecności więc wszystko poszło w odstawkę. Na szczęście nowy rok przyniósł zmiany na lepsze więc niedługo coś ruszy

Współlokator zaprotestował przeciwko używaniu chemii w jego obecności więc wszystko poszło w odstawkę. Na szczęście nowy rok przyniósł zmiany na lepsze więc niedługo coś ruszy

Czyli: otrułeś gościa albo pogoniłeś jakimiś gazami....

czekam na ciąg dalszy!

Pozdrawiam!

Na poziomie budowy chemia? Czyli klej śmierdział?

Wystarczyło, że odkręcę tubkę dosłownie na 5 minut i zaczęły się narzekanie, że śmierdzi i trzeba wietrzyć cały wieczór więc dałem sobie spokój.