Chudziutki Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Witam Niestety ostatnio powszechne zjawisko "migracji w celach zarobkowych" zmusza mnie do wyjazdu a, że pudełko z Patriotem nie mieści się do mojego skromnego bagażu postanowiłem wystartować w konkursie z drugim modelem (ale budowy radaru nie odpuszczam ). Wybór padł na to dziwadło z dwóch powodów: po pierwsze- arkusze polistyrenu i kilka kartek z rozrysowanymi częściami zajmuje o wiele mniej miejsca niż pudełko z modelem a po drugie- zawsze podobały mi się takie dziwadła Na początek fotka poglądowa: i krótki rys historyczny. Model zamierzam budować na podstawie tego modelu kartonowego: KLIK Bardzo pomocna przy pracach będzie również ta wizualizacja 3D: KLIK Jak wszystko uda mi się jeszcze dzisiaj załatwić to prace ruszą wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Toż to samobójstwo! Zyczę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 No no życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Ambitny cel. A sam czołg ...hm... powiedzmy, że "wzruszający" ;) Powodzonka życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Witam! Zapowiada sie bardzo ciekawy projekt. Podjales sie trudnego zadania - nawet jesli zamierzasz zrobic tylko kartonowke z polistyrenu. Trzymam kciuki za powodzenie w budowie tej dziwacznej machiny. zjawisko "migracji w celach zarobkowych" zmusza mnie do wyjazdu To sie chyba troche spozniles... No chyba ze chcesz zdazyc na Wielki Kryzys II. P.S. Zycze milej zabawy w konkursie i jeszcze raz powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 Fakt, trochę roboty z nim będzie ale aż tak skomplikowany projekt to nie jest To sie chyba troche spozniles... No chyba ze chcesz zdazyc na Wielki Kryzys II. Proszę nie mylić emigracji z migracją wewnętrzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 http://www.landships.freeservers.com/lebedenko_info.htm pewnie znasz ale znalazłem i zapodaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Steven zaloga ladnie toto zrobil , a pojazd faktycznie wyjatkowy i ciekawy... powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 No fajny projekcik się zapowiada. Życzę powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Nio Chudziutki, to będzie coś... sama bryła może nie jest specjalnie skomplikowana, ale w szprychach możesz utknąć W związku z tym, że udało mi się znaleźć grafikę z Tiechniki Mołodieży, to wrzucam ją w Twoim wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Fakt, trochę roboty z nim będzie ale aż tak skomplikowany projekt to nie jest To sie chyba troche spozniles... No chyba ze chcesz zdazyc na Wielki Kryzys II. Proszę nie mylić emigracji z migracją wewnętrzną A tak wogóle to gdzie Cię wywiała emigracja zarobkowa?? A projekt zacny, będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 http://www.landships.freeservers.com/lebedenko_info.htm pewnie znasz ale znalazłem i zapodaję Znam, ale dzięki Steven zaloga ladnie toto zrobil Również znam Nawet kiedyś się mocno napaliłem na ten model tylko z dostępnością raczej krucho a jak pojawił się na eBayu to cena mnie skutecznie zniechęciła Nio Chudziutki, to będzie coś... sama bryła może nie jest specjalnie skomplikowana, ale w szprychach możesz utknąć Mr. GreenW związku z tym, że udało mi się znaleźć grafikę z Tiechniki Mołodieży, to wrzucam ją w Twoim wątku... Właśnie szprych się najbardziej obawiam i już myślę jak to w miarę sensownie wykonać, a za grafikę wielkie dzięki, napewno się przyda A tak wogóle to gdzie Cię wywiała emigracja zarobkowa?? Nie emigracja tylko migracja I to nawet trochę dziwny przypadek bo z większego miasta na jakiś czas przenoszę się do mniejszego- z Lublina do Puław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Od kilkunastu lat nie zainteresowała mnie żadna pancerka. Dopiero teraz Popatrzę z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Proszę nie mylić emigracji z migracją wewnętrzną Moze sugerowalem sie Twoim skromnym bagazem... Przynajmniej ja nie mialem miejsca na modele, a potem bylem "na glodzie" bo nie moglem namierzyc zadnego sklepu modelarskiego O jak ja czekam na te szprychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Projekt świetny, miałem oglądać każdy aktual, ale jakoś ich nie ma. Robisz coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Niestety przez ostatni miesiąc nic nie ruszyło a to dla tego, że decydując się na tą moją nieszczęsną "małą migrację" nie wziąłem pod uwagę jednego małego szczególiku Zadbałem o to żeby mieć co robić (zabrałem wydrukowane części i arkusze polistyrenu) zadbałem o to żeby mieć czym robić (zabrałem niezbędne narzędzia) ale nie przewidziałem tego, że nie będę miał gdzie robić Współlokator zaprotestował przeciwko używaniu chemii w jego obecności więc wszystko poszło w odstawkę. Na szczęście nowy rok przyniósł zmiany na lepsze więc niedługo coś ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 No ale wyzwanie sobie narzuciłeś !! Widziałem kiedyś fotki tego chmmmm... pojazdu ? Ale nie przypuszczałem aby ktoś się pokusił o wykonanie modelu. Tak zupełnie z innej beczułki - które koła były napędowe ? Ciekawe jak tym sterowali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Napędowe są te większe, a sterowanie jak czołgiem, poprzez blokowanie obrotu jednego z kół?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Nie no, muszę to zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Normalnie "Bardzo Dziki Zachód", ale "cudo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Współlokator zaprotestował przeciwko używaniu chemii w jego obecności więc wszystko poszło w odstawkę. Na szczęście nowy rok przyniósł zmiany na lepsze więc niedługo coś ruszy Czyli: otrułeś gościa albo pogoniłeś jakimiś gazami.... czekam na ciąg dalszy! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Na poziomie budowy chemia? Czyli klej śmierdział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 sterowanie jak czołgiem, no taka była nadzieja . Wspólokator najwyraźniej ten silniejszy , z Ligi Ekstraordynaryjnych Dżentelmenów, ale się ziom nie poddawaj, bo kto mi byndzie za wzór??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Na poziomie budowy chemia? Czyli klej śmierdział? Wystarczyło, że odkręcę tubkę dosłownie na 5 minut i zaczęły się narzekanie, że śmierdzi i trzeba wietrzyć cały wieczór więc dałem sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi