Aleksander z Zalasu Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia (edytowane) Model poniekąd naznaczony pierwszeństwem. Jest to pierwszy model Głuszca w skali 1:48, przedstawiający pierwszy egzemplarz tych śmigłowców, który zakończył służbę. Jako bazę wykorzystałem model PZL W-3 w barwach Aerofłotu. Moim zdaniem jest to dobry zestaw do przeróbki bo jest najtańszy . Bazowy zestaw uzupełniłem dodatkami własnego druku: - zewnętrzne elementy "głuszcowe" czyli nosek, belki podwieszenia, uzbrojenie, WKM pod noskiem, anteny, głowica obserwacyjna, okna burtowe, - zewnętrzne elementy standardowe dla typu śmigłowca: podwozie, osłona skraplacza klimatyzacji, trapy w osłonach silników, stopnie burtowe. - uzbrojenie w postaci PKM w oknach burtowych, - elementy wewnętrzne: stanowisko dowodzenia w kabinie transportowej (nie widać na zdjęciach), tablica przyrządów dla W-3PL wraz z całym kesonem. Chyba wszystko. Model nie jest najpiękniejszy aczkolwiek w tej skali jeszcze nie widziałem lepiej wykonanego . Podstawowy wniosek jest jeden: można zrobić model W-3PL. Edytowane 1 Września przez Aleksander z Zalasu Uzupełnienie danych. Poprawa zdjęć. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia Piękny model świetny, gratuluję umiejętności Podoba mi się i patrzę na niego z odrobiną zazdrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia Trochę ciemne zdjęcia, ale widać ogrom pracy włożony w model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 1 Września Autor Share Napisano 1 Września 13 godzin temu, barszczo napisał: Trochę ciemne zdjęcia Trochę rozjaśniłem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września 6 godzin temu, Aleksander z Zalasu napisał: Trochę rozjaśniłem Trochę lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 1 Września Autor Share Napisano 1 Września 21 godzin temu, Adamo722 napisał: patrzę na niego z odrobiną zazdrości Tu nie ma co zazdrościć. Zakasaj rękawy i zrób sobie takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września 3 godziny temu, Aleksander z Zalasu napisał: Tu nie ma co zazdrościć. Zakasaj rękawy i zrób sobie takiego. Jakby te elementy co zrobiłeś były w 1/72 dostępne to może coś by z tego wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 1 Września Autor Share Napisano 1 Września 1 godzinę temu, Adamo722 napisał: Jakby te elementy co zrobiłeś były w 1/72 dostępne Ano są. Wystarczy zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września (edytowane) Super "Głupiec" pamiętam jak odstawiałem 1-go na modernizacje 0901 , a za jakiś czas 0811 Edytowane 1 Września przez Adamsky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 1 Września Autor Share Napisano 1 Września (edytowane) 3 minuty temu, Adamsky napisał: "Głupiec" Ja rozumiem niechęć użytkownika do maszyn, ale że aż tak? Jak mniemam to słownik maczał w tym swoje litery :-). Edytowane 1 Września przez Aleksander z Zalasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września 2 minuty temu, Aleksander z Zalasu napisał: Ja rozumiem niechęć użytkownika do maszyn, ale że aż tak? zawsze lubiłem Sokoła, zawsze tak mówiłem i nie jest to skierowane przeciwko maszynie wiec wszystko ok, taki dowciapny zwrot - testy 2008 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września (edytowane) jeśli miałbym sie czepiać a lubię to brak ASO-2W ( podsyłałem ci sprawdź) Głuszec nie ma już tej lampy antykolizyjnej co wszystkie wojskowe FAR-y , do poprawy antena pod belka, jest inna jak na RL, SAR i AE oraz brak anteny na belce obok antykolizji - ale to detale o których tylko my wiemy Ogólnie super sokolik Edytowane 1 Września przez Adamsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 1 Września Autor Share Napisano 1 Września 21 minut temu, Adamsky napisał: detale o których tylko my wiemy Pisz za siebie, ja nie ogarniam tych wszystkich konfiguracji i nie orientuję się co gdzie jest zabudowane. Nawet Głuszce różnią się między sobą. O ASO-2W po prostu zapomniałem, ale że model jeszcze trochę u mnie postoi, to spróbuję pamiętać by doczepić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi