Aleksander z Zalasu Napisano 31 Sierpnia 2025 Napisano 31 Sierpnia 2025 (edytowane) Model poniekąd naznaczony pierwszeństwem. Jest to pierwszy model Głuszca w skali 1:48, przedstawiający pierwszy egzemplarz tych śmigłowców, który zakończył służbę. Jako bazę wykorzystałem model PZL W-3 w barwach Aerofłotu. Moim zdaniem jest to dobry zestaw do przeróbki bo jest najtańszy . Bazowy zestaw uzupełniłem dodatkami własnego druku: - zewnętrzne elementy "głuszcowe" czyli nosek, belki podwieszenia, uzbrojenie, WKM pod noskiem, anteny, głowica obserwacyjna, okna burtowe, - zewnętrzne elementy standardowe dla typu śmigłowca: podwozie, osłona skraplacza klimatyzacji, trapy w osłonach silników, stopnie burtowe. - uzbrojenie w postaci PKM w oknach burtowych, - elementy wewnętrzne: stanowisko dowodzenia w kabinie transportowej (nie widać na zdjęciach), tablica przyrządów dla W-3PL wraz z całym kesonem. Chyba wszystko. Model nie jest najpiękniejszy aczkolwiek w tej skali jeszcze nie widziałem lepiej wykonanego . Podstawowy wniosek jest jeden: można zrobić model W-3PL. Edytowane 1 Września 2025 przez Aleksander z Zalasu Uzupełnienie danych. Poprawa zdjęć. 16 Cytuj
Adamo722 Napisano 31 Sierpnia 2025 Napisano 31 Sierpnia 2025 Piękny model świetny, gratuluję umiejętności Podoba mi się i patrzę na niego z odrobiną zazdrości Cytuj
barszczo Napisano 31 Sierpnia 2025 Napisano 31 Sierpnia 2025 Trochę ciemne zdjęcia, ale widać ogrom pracy włożony w model . Cytuj
Aleksander z Zalasu Napisano 1 Września 2025 Autor Napisano 1 Września 2025 13 godzin temu, barszczo napisał: Trochę ciemne zdjęcia Trochę rozjaśniłem . 1 Cytuj
barszczo Napisano 1 Września 2025 Napisano 1 Września 2025 6 godzin temu, Aleksander z Zalasu napisał: Trochę rozjaśniłem Trochę lepiej . Cytuj
Aleksander z Zalasu Napisano 1 Września 2025 Autor Napisano 1 Września 2025 21 godzin temu, Adamo722 napisał: patrzę na niego z odrobiną zazdrości Tu nie ma co zazdrościć. Zakasaj rękawy i zrób sobie takiego. Cytuj
Adamo722 Napisano 1 Września 2025 Napisano 1 Września 2025 3 godziny temu, Aleksander z Zalasu napisał: Tu nie ma co zazdrościć. Zakasaj rękawy i zrób sobie takiego. Jakby te elementy co zrobiłeś były w 1/72 dostępne to może coś by z tego wyszło Cytuj
Aleksander z Zalasu Napisano 1 Września 2025 Autor Napisano 1 Września 2025 1 godzinę temu, Adamo722 napisał: Jakby te elementy co zrobiłeś były w 1/72 dostępne Ano są. Wystarczy zapytać Cytuj
Adamsky Napisano 1 Września 2025 Napisano 1 Września 2025 (edytowane) Super "Głupiec" pamiętam jak odstawiałem 1-go na modernizacje 0901 , a za jakiś czas 0811 Edytowane 1 Września 2025 przez Adamsky 1 Cytuj
Aleksander z Zalasu Napisano 1 Września 2025 Autor Napisano 1 Września 2025 (edytowane) 3 minuty temu, Adamsky napisał: "Głupiec" Ja rozumiem niechęć użytkownika do maszyn, ale że aż tak? Jak mniemam to słownik maczał w tym swoje litery :-). Edytowane 1 Września 2025 przez Aleksander z Zalasu Cytuj
Adamsky Napisano 1 Września 2025 Napisano 1 Września 2025 2 minuty temu, Aleksander z Zalasu napisał: Ja rozumiem niechęć użytkownika do maszyn, ale że aż tak? zawsze lubiłem Sokoła, zawsze tak mówiłem i nie jest to skierowane przeciwko maszynie wiec wszystko ok, taki dowciapny zwrot - testy 2008 1 Cytuj
Adamsky Napisano 1 Września 2025 Napisano 1 Września 2025 (edytowane) jeśli miałbym sie czepiać a lubię to brak ASO-2W ( podsyłałem ci sprawdź) Głuszec nie ma już tej lampy antykolizyjnej co wszystkie wojskowe FAR-y , do poprawy antena pod belka, jest inna jak na RL, SAR i AE oraz brak anteny na belce obok antykolizji - ale to detale o których tylko my wiemy Ogólnie super sokolik Edytowane 1 Września 2025 przez Adamsky Cytuj
Aleksander z Zalasu Napisano 1 Września 2025 Autor Napisano 1 Września 2025 21 minut temu, Adamsky napisał: detale o których tylko my wiemy Pisz za siebie, ja nie ogarniam tych wszystkich konfiguracji i nie orientuję się co gdzie jest zabudowane. Nawet Głuszce różnią się między sobą. O ASO-2W po prostu zapomniałem, ale że model jeszcze trochę u mnie postoi, to spróbuję pamiętać by doczepić. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi