Messer Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Bodzio cóż mogę poradzić.... Oby tak dalej, wreszcie będzie można zobaczyć "wyczesane" grafiki na truckach, a jak to ludzie zobaczą na jakimś konkursie ( fizycznie, namacalnie) to może się rozprzestrzeni Ale jak by co to- tak to moja wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Dziękuję bardzo za rady, na pewno się przydadzą. Messer pisałeś o odcieniach szarości, taki też miałem plan z lekka nutką czarnego koloru na samej sierści psa, do tego cienie na śniegu potraktuję niebieską perła. Rysunek za Twoją radą lekko przesunę w lewo, a farby to podkład Gunze Mr. base white 1000, biała perła Debber lub Sikkens, a szary będzie mieszanką białego [C1] i czarnego [C2] również z Gunze, to samo tyczy się niebieskiej perły [C154]. Do pomalowania wnętrza użyje kolorów: ciemny brązowy [C29], 2 odcienie piaskowego [C44 i C51] oraz jasny brązowy [C119]. Wnętrze zostanie wyflokowane, na podłodze umieszczę gumowy dywanik Kuchmodel. Jakiś czas temu do modelu dokupiłem elementy metalowe: anteny [5,8 oraz 4cm], łańcuszek [2,6 x 3,8 mm, 1m], szekle oraz spręzynki [1,0 x 5,8mm]. Posiadam również fototrawione wycieraczki których nie ma na zdjęciach. Nie jest wykluczone, że w budowie modelu użyję blachy ryflowanej produkcji wyżej wymienionej firmy Kuchmodel. Wcześniej zapomniałem dodać zdjęcie wewnętrznej ściany tylnej z miejscami po wypychaczach które zostały już zaszpachlowane. Jako, że jednym z gadżetów jakie umieszczę w pojeździe będzie telewizor, warto by go obsługiwać bezprzewodowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Przed chwilą usiadłem do prototypu przedniego zderzaka, ponieważ oryginalna belka nie pasuje do ogólnej koncepcji. Wnioski: jest zbyt wysoki, kształt w porządku, brakuje elementu do którego mocujemy line holowniczą bądź inny element, reflektory powinny być większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 No no zapowiada się rewelacyjnie... kolorki do wnętrza bardzo fajnie sobie dobrałeś. Zderzak tak jak napisałeś, za wysoki, ale to da się jeszcze poprawić Czy blacha ryflowana znajdzie się również na zderzaku ( tzn na jego górnych powierzchniach)? Życzę powodzenia w dalszej budowie a szczególnie przy malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 No fajny zderzak tylko właśnie zawysoki troche Powinneś dac 2 reflektory po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Czy ryflówka będzie na górze?! Być może, sam jeszcze zobaczę, Pawle myśląc o Twojej sugestii wpadłem na to zdjęcie: Skleiłem częściowo ramę, nie oszlifowałem jeszcze jednej podłużnicy, brakuje ramy dookoła chłodnicy oraz przedniej poprzeczki. Dopiero teraz po sklejeniu ramy zorientowałem się co, gdzie i jak będzie, co muszę jeszcze przerobić, wymienić itp. Ps dwie zaokrąglone poprzeczki, nie wklejone, różnica jaka wynikła podczas sklejania to pół milimetra. Przymiarki bez dachu, z niskiem oryginalnym z pudła [seria 2] oraz wysokim [seria 3]: Jak plan wypali z odlewami zastosuję wysoki dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Mnie osobiście podoba się bardziej z niskim dachem... wygląda drapieżniej, ale to kwestia gustu a wiadomo o tym się nie dyskutuje Powodzenia w dalszych pracach. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 A mi się bardziej podoba z wysokim No łdanie te halogeny wyglądają xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Mam nadzieję, że nie będzie z tyłu tych kół? Koło na osi wleczonej: Koło na bliźniaku: No chyba, że to tylko przymiarka, to zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Tak to tylko przymiarka ale cenne sugestie, dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Mam nadzieję, że nie będzie z tyłu tych kół? Przemku dlaczego nie mogą być ? przecież w tych scaniach na osi wleczonej bardzo często spotyka się bliźniaki No chyba, że chodzi ci o piasty ale można je skrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Być może powstanie to, lub po lekkim retuszu stylistycznym. Dostałem też zawieche od Pretoriana, ale chyba wykorzystam same poduchy . [ Dzięki wielkie ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 No co za psuj... wziął i pocioł scanie.... Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Scania ze zdjęcia to 3 generacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 A czy to ważne ze to jest Scania 3 czy 2 ważne, że ładny model wyjdzie Skrzyneczki też będziesz robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 Truckerek93 znasz się trochę chociaż na Scaniach ? Pawle, raczej nie, bardziej przychylam się do ładnych "plastykowych" osłon między osiowych, może coź extra... Zobaczę . Popsułem to zaczynam naprawiać, podłoga przedłużona o 2,4 cm. [Polistyren 1mm, profil o przekroju kwadratu 3x3 mm] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 No i pięknie. Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Aha czyli rozumiem że zderzak też przerabiasz, no bo co to za różnica 2 czy 3 . Równie dobrze można powiedzieć R czy 4 mała różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 W planie jest zmiana zawieszenia, sleepera jak widać powyżej, dachu [wyższy tzn CR 19], zmiana zderzaka oraz zamontowanie owiewek między osiowych, inna osłona przeciw słoneczna, wydech. Teoretycznie można powiedzieć że buduję Scanie T 143. A Tobie Truckerek radzę poczytać troszkę i nie wypisywać głupot . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 A Tobie Truckerek radzę poczytać troszkę i nie wypisywać głupot . Nie wiem gdzie wypisał głupoty, na fotce jest 3generacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 Mowa o ironicznym traktowaniu komentarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 No to teraz dopiero zacznie się zabawa. Powodzenia z przetłoczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Pewnie zepsuje jakiś inny model i weźmie z niego ściany hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Co chorowało się i mama Amol dała xD fajnie wygląda P.S. co ona jest taka przekoszona ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi