James Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Witam forumowiczów. Już jakiś czas temu założyłem konto na tym forum, ale nie było okazji, żeby się przywitać (WITAM SERDECZNIE) i coś pokazać z mojego warsztatu. Zatem prezentuje moje ostatnie wypociny: model Stukasa Italeri 1/72 Miłego oglądania i krytykowania:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 bardzo mi się podoba zwłaszcza że to pustynna wersja, a takie są najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Jaka techniką robiłeś plamki? Szablon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Malujesz aero ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Nie jest źle, ale przydały by się większe fotki, które był by lepiej doświetlone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Jaka techniką robiłeś plamki? Szablon? Tak wyciąłem sobie szablon Malujesz aero ????????? Tak maluję aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Oj pewnie miałeś trochę roboty przy robieniu szablonu. Bardzo fajnie wyszło. Świetny "Stukas" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Model bardzo fajny , ładna kolorystyka, ale , albo to wina zdjęć , ale mam wrażenie że owiewka pomalowana jest trochę niedokładnie.Powtarzam byc może to wina fotki. Wiem że nie jest łatwo malować takie owiewki i wymaga to cierpliwości. Ale ogólnie super , fajny preshading na spodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 kolorystyka super, podoba mi sie delikatny wash, a nie zapuszczone na czarno linie (model wygląda wtedy -moim zdaniem- jak kartonówka...) nie wiem czy to kwestia zdjęć - ale czy od spodu miał być błękit RLM65 ?? bo wygląda ładnie, choć bardziej przypomina polski jasny niebieski (jak na P-11)... szacun za szablony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 szacun za szablony Hehe, dzięki:) Co do malowania spodu, wszystko jest ok, jest na szaro malowany. Może to kwestia oświetlenia A w Afryce uzywano nie RLM 65 tylko 78:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Co do malowania spodu, wszystko jest ok, jest na szaro malowany. Może to kwestia oświetleniaA w Afryce uzywano nie RLM 65 tylko 78:) aaa bo to szary jest no to OK kiedyś kiedyś siedziałem w lotnictwie niemieckim, ale to było dawno i nie prawda :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszcholewka Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Witam! Dostałem taki zam model na urodziny i mam pytanie. Jak namalować takie plamki aerografem?? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Jak namalować takie plamki aerografem?? A może tak poczytasz wątek zamiast tylko obrazki oglądać? Tak wyciąłem sobie szablon Sam model bardzo sympatyczny. Przyjemnie się na niego patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszcholewka Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Sorry ale zmęczony byłem bo wróciłem od kolegi z urodzin i nie bardo mi się chciało czytać całego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Witam Model jak na 72 Italerki, wykonany całkiem przyzwoicie. Plamki w tej skali na pewno nie były zbyt wdzięczne w malowaniu, co wykazuje, że warsztat malarski masz na wysokim poziomie. Bardzo ładnie leżą również kalki. Jest jednak kilka elementów, które mogłyby wyglądać nieco lepiej: 1. Rama owiewki ma nieco poszarpane malowanie. Albo chodzi o zerwanie źle dopasowanych masek, albo pędzlowanie; 2.Okopcenia na skrzydle nie łączą się z okopceniami na kadłubie biegnącymi wyżej; Mogłyby również być nieco intensywniejsze w okolicy krawędzi natarcia, a nie linii spływu; 3.Karabiny pokładowe powinny mieć ciemniejszą barwę. Wyglądają zbyt aluminiowo; 4. Bomba wygląda trochę zbyt jednolicie i plastikowo. Przydałoby się jej dodać nieco życia i metaliczności; 5. Szkoda, że nie pokusiłeś się o delikatne obicia lakieru. Model wykonałeś dobrze (tak na szkolną 4) przyznam, że ciekawi mnie jaki będzie Twój następny projekt Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Ciekawa mechanizacja płata - dorabiałeś, czy było już w zestawie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2010 Sam model bardzo sympatyczny. Przyjemnie się na niego patrzy. Ciesze się bardzo przyznam, że ciekawi mnie jaki będzie Twój następny projekt Kornik Nie mam bladego pojęcia, gdyż nie mam teraz czasu na modelarstwo z racji iż w domy bywam tylko w weekend i to nie każdy. Ostatnim był Ta 152 i długo chyba tak pozostanie :( Będzie okazja, to może He 219 pójdzie na warsztata Ciekawa mechanizacja płata - dorabiałeś, czy było już w zestawie? Model 100% prosto z pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi