Michał_Kielce Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 (edytowane) Oto mój najnowszy model, jakiś dziesiąty w kolejności. Wszelkie komentarze mile widziane. Komentarze i wskazówki dotyczące zdjęć też mile widziane. Zrobiłem z 50-60 zdjęć tego modelu i tylko ta pierwsza naprawdę mi się podoba. Nowe fotki: Edytowane 18 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 jakby były bardziej oświetlone to by było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 o żesz Ty........ to MÓJ model! a na serio to fajny kilka błędów tak na sucho: - nie pomalowałeś końcówki śmigła na czerwono - wnętrze tylnego koła jest srebrne, nie w kolorze interior - ten srebrny (podejrzewam, że H11?) coś taki chropowaty Ci wyszedł - a może to fotki.. nie wiem - na pewno ta wersja miała zbiorniki paliwa podwieszane pod skrzydło? a nie przypadkiem bomby, a zbiornik pod kadłubem? (tak jak na rysunku pudełka pokazują) - kalka na ogonie z lewej strony (433183) Ci się urwała malowałeś aero czy pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathiss Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 "Red Bull" uciekł z osłony silnika U mnie też taki "dzbanuszek" na półce stoi. Gdzieś w galerii są fotki jak testowałem na nim srebrną Agamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 "Red Bull" uciekł z osłony silnika o masz... zapomniałem o tym napisać xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Całkiem przyjemny modelik. Robi pozytywne wrażenie. Ale daj lepsze fotki i coś powiemy więcej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 - nie pomalowałeś końcówki śmigła na czerwono Wiem, zapomniałem :P O krawędziach skrzydeł również. - wnętrze tylnego koła jest srebrne, nie w kolorze interior Nie wiedziałem. - ten srebrny (podejrzewam, że H11?) coś taki chropowaty Ci wyszedł - a może to fotki.. nie wiem Nie wydaje mi się. Chyba wygląda dobrze. - na pewno ta wersja miała zbiorniki paliwa podwieszane pod skrzydło? a nie przypadkiem bomby, a zbiornik pod kadłubem? (tak jak na rysunku pudełka pokazują) Nie wiem :P Dali dwa zbiorniki to przyczepiłem :P - kalka na ogonie z lewej strony (433183) Ci się urwała Nom, niestety. Urwała się przy przyklejaniu. Malowałem pędzlem. Byczek też był straszny, nie dal się ułożyć odpowiednio aż w końcu się podarł i usunąłem całość. Nowe fotki dodane, mam nadzieje że wystarczające są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrLan Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Jak na dziesiąty model to tragedia, jeśli Ci kalki się rwą, tym bardziej że Revell ma dobre kalki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Bez przesady, kalki mogą się porwać i przy setnym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Jak na dziesiąty model to tragedia, jeśli Ci kalki się rwą, tym bardziej że Revell ma dobre kalki! Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać (mam gorszy dzień albo cuś ) Jak na 13 dzień na forum i 21 postów (, z których większość to pytania "początkującego") to IMHO wypowiedź w bardzo niestosownym tonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrLan Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Może i troche przesadziłem, ale kolega Michał_Kielce napisał mi że skończyłem swój szósty model tragicznie bo linie podziału nie są specjalnie widoczne, więc odpisałem Mu o "Red Bullu"...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 (edytowane) Może i troche przesadziłem, ale kolega Michał_Kielce napisał mi że skończyłem swój szósty model tragicznie bo linie podziału nie są specjalnie widoczne, więc odpisałem Mu o "Red Bullu"...... swoje pierwsze wyeksponowanie linii dałem przy chyba 20 modelu... Edytowane 23 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Ja przy piątym... PiotrLan Najbardziej raziło mnie malowanie twojego modelu, strasznie niedokładne co wynikać może wyłącznie z niedbalstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 a też nie na każdym się da jak się doświadczenia nie ma... (płytkie linie czy cuś) także wszystko zależy od umiejętności, bo ktoś przy 3 modelu robi takie jak inny przy 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Racja, na Su-22 MasterCrafta nie udało mi się :( I poprawka ten Hurricane był raczej moim szóstym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Mastercraft to po prostu.... MASAKRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrLan Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Michał_Kielce twój model wcale taki extra nie jest, szkoda że nie dałeś troche więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Skończę sprzątać do dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Michał_Kielce twój model wcale taki extra nie jest, szkoda że nie dałeś troche więcej zdjęć. panowie... poróbcie troche modeli, nabierzcie troche doświadczenia, a nie już na starcie przekrzykujcie sie czyj model jest gorszy... obydwaj jesteście początkującymi, wymieniajcie doświadczenia a nie szarpcie sie kto jest lepszy, tym bardziej że w obu przypadkach wasze modele prezentują poziom początkujący (nie znaczy zły; dobrze rokują na przyszłość, rozwijacie sie, a to najważniejsze). Wielu modelarzy techniki brudzenia czy zapuszczania linii dokłada po wielu czysto zrobionych modelach, gdy podstawy są opanowane do perfekcji (polecam dobrze sie przyjrzeć: Ła-5FN (1:72 Revell) by zbiegu - w galerii) Pamiętajcie że prawdziwe samoloty zwykle nie miały nawet połowy tego ubrudzenia jakie my im aplikujemy !! ale i w prawdziwych nie trzeba było robić zabiegów żeby detale pokazać... Mastercraft to po prostu.... MASAKRA tu jest duskusyjna sprawa; z jednej strony - model (wspomniany Su-22) jest w miare poprawny wymiarowo, wklęsłe podziały , b dużo dodatków (choćby kilka blach Parta) słowem jest z czego budować... z drugiej strony -moim zdaniem nie w pełni zasłużona- zła renoma firmy, kalki dą do d***-to fakt, ale można przecież dać inne... mówi sie że lepszy (czasem słysze - najlepszy) jest Bilek, jak ktoś go widział to sam przyzna - szału też nie ma... jest lepszy ale i 3 razy droższy, a poważnych braków w nim też sporo... słowem, jak chcemy mieć porządny Su-22 to czy Mastercraft czy Bilek - czeka nas morze roboty, wogóle - ciężko o dobry model wschodniej rury... a jak sie chce to i z Mastercrafta można coś ciekawego wydłubać. no - ale to tak przy okazji dodałem. wracając do T-bolta co mi się podoba - delikatnie ale wyraźnie zaznaczone podziały, nity, wygląda to schludnie i subtelnie, poza tym dobrze ci wyszły linie proste (taśma maskująca bywa zdradliwa, jeszcze przy malowaniu pędzlem...) model fajny dobra robota popracuj nad tłem, taki karton ~A-1 np niebieski, wydatek rzędu 4 zł u plastyków - sam zobaczysz, prosty zabieg a zdecydowanie poprawi prezencje modelu na fotce POZDRAWIAM !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi