pmroczko Napisano Niedziela o 15:05 Share Napisano Niedziela o 15:05 (edytowane) Dzień dobry! W zeszłym roku byłem na pokazach lotniczych w Krzesinach i jak zwykle w takich momentach nabrałem ochoty, żeby kupić sobie jakiś model w charakterze pamiątki. Niestety wybór był słaby, dlatego kupiłem model działa samobieżnego M12 z firmy Italeri - brat kiedyś zepsuł podobny model (firmy Fujimi) więc miałem taką pokusę, żeby tym razem zrobić to lepiej. Po zbudowaniu M12 nabrałem ochoty na zbudowanie do niego pojazdu amunicyjnego (M30 - każdemu działu towarzyszył taki pojazd, który woził większość jego załogi i amunicji). W tym celu zamówiłem z firmy UM jedną ramkę z ich modelu M30 a resztę części wziąłem z drugiego M12 z Italerki, niektóre części musiałem też dorobić: Gotowa "parka" przedstawia się tak: Dziękuję firmie UM za pomoc przy budowie, a Wam za uwagę i komentarze, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Edytowane Niedziela o 20:58 przez pmroczko Błąd w tytule 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Niedziela o 16:11 Share Napisano Niedziela o 16:11 No pięknie wyszedł. Piękna parka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Niedziela o 21:57 Share Napisano Niedziela o 21:57 Fajny komplet podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Niedziela o 23:21 Share Napisano Niedziela o 23:21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano wczoraj o 06:21 Share Napisano wczoraj o 06:21 Ale fajne cudaki. Super. Ta armata wygląda trochę jak zdemontowana z żaglowca Mnie się podoba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano wczoraj o 07:22 Share Napisano wczoraj o 07:22 Fajny temat!Posiłkowałeś się jakimiś planami czy to samowola budowlana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano wczoraj o 10:00 Autor Share Napisano wczoraj o 10:00 Dzień dobry! Bardzo Wam dziękuję za komentarze i za miłe słowa! 3 godziny temu, R_Mazzi napisał: Ta armata wygląda trochę jak zdemontowana z żaglowca To jest taka armata: https://en.wikipedia.org/wiki/Canon_de_155_mm_GPF - projekt wywodzi się z pierwszej wojny światowej... @piotrkur- jest taki ładny rysunek na sieci: Poza tym niektóre wymiary wziąłem z części, które dostałem od UM, a niektóre z zestawu Italeri. Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu Super wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi